Δυστυχώς αναμενόμενο…

Δημοσιεύθηκε στις 10/06/2010 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» από τη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου.

Στις καλένδρες το Αεροδρόμιο που είχε δρομολογηθεί από τον Στυλιανίδη

Είχε ολοκληρωθεί η μελέτη κι εγκρίθηκαν πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ

«Είναι λογικό κάθε νέα κυβέρνηση να θέλει να ξεκινήσει το δικό της έργο, σηματοδοτώντας το καινούριο, είναι όμως αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή η κυβέρνηση να μπει στη λογική της συνέχειας, για την ανάπτυξη της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής», είχε πει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε στην Κομοτηνή το συγκρότημα «Μακεδονία» πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου.

Ο βουλευτής Ροδόπης προφανώς γνώριζε ή απλώς διαισθανόταν ότι κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που έγινε από την περασμένη κυβέρνηση θα έπαιρνε… «χι» μόνο και μόνο γιατί αποτελεί «ξένο σχεδιασμό».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο, που παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή, το Σεπτέμβριο του 2009 είχε και ολοκληρωμένη μελέτη και ως υπουργός Μεταφορών ο κ. Στυλιανίδης είχε εγκρίνει πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ. Κάθε άλλο παρά «φούσκα» ή «απλώς λόγια» δηλαδή, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Δυστυχώς αναμενόμενη η εξέλιξη, σύμφωνα και με την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, στην οποία τονίζεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, μελετάται ο επαναπροσδιορισμός όλων των έργων της ΥΠΑ. «Σ’ αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η υλοποίηση του αεροδρομίου της Κομοτηνής» σημειώνεται στην απάντηση…

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού σε Ερώτηση που υπέβαλα στη Βουλή σχετικά με το Αεροδρόμιο «Αν. Μπακάλμπασης» στην Αίγειρο Ροδόπης, με την οποία δηλώνει ότι το έργο θα επανεξεταστεί, επιβεβαιώνει πλήρως τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ να παγώσει όλα τα αναπτυξιακά έργα που είχαμε, ως Κυβέρνηση, δρομολογήσει για τη Θράκη. Θυμίζω ότι η απόφαση κατασκευής Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και των φορέων του Νομού για την κατασκευή του οποίου μάλιστα είχαμε προχωρήσει και στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Νομαρχίας Ροδόπης, των Δήμων Κομοτηνής και Αιγείρου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής και της Αερολέσχης Κομοτηνής.

Είχαμε ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και είχαμε εγκρίνει τη δαπάνη ποσού άνω των 6 εκατ. Ευρώ, που θα καταβάλλονταν από τον ειδικό λογαριασμό της ΥΠΑ. Το Αεροδρόμιο αυτό θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στην ενδυνάμωση του εναλλακτικού τουρισμού (αεραθλητισμός), στη δυνατότητα αερομετακομιδών ασθενών και αεροπυρόσβεσης καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά επαναφέρει τη Θράκη στο μαρασμό και την περιφρόνηση του παρελθόντος και αυτό είναι απαράδεκτο», επεσήμανε.

Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 ο τότε υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε στην Κομοτηνή Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο συνυπέγραψαν ο τότε περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος και ο δήμαρχος Κομτοηναίων Δημήτρης Κοτσάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΥΜΕ, της ΥΠΑ, καθώς και των φορέων της περιοχής μας.

Το μνημόνιο αναφερόταν στην κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής» το οποίο θα κατασκευαζόταν σε έκταση 99,04 στρεμμάτων που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση Μεσούνη-Κάμπος του Δήμου Αιγείρου στο Ν. Ροδόπης – όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής.

Το αεροδρόμιο Κομοτηνής θα ονομαζόταν «Αναστάσιος Μπακάλμπασης» προς τιμήν του τελευταίου υπουργού της Ροδόπης, πριν 50 και πλέον χρόνια. Τα έργα για την κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής», αφορούσαν:

  • Στην ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, για ανάπτυξη πτητικής δραστηριότητας ελαφρών αεροσκαφών, μικρών jet και εγκατάσταση αεροπορικών σχολών.
  • Την κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ-ΕΛ.ΑΣ-Τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, Σταθμό Πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και
  • Έργα για τη λειτουργία του Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού (ανεμοπορία, αερομοντελισμό κα) αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Την ανακοίνωση του έργου είχαν υποδεχθεί με μεγάλη ικανοποίηση φορείς και αρχές. Για «καταλυτικές ενέργειες Στυλιανίδη» έκανε λόγο ο Βαγγέλης Λίτσος, ενώ ο δήμαρχος Κομοτηναίων είχε πει ότι «Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής για την ανάπτυξη του τόπου». «Αυτά είναι έργα που θα πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν», είχε πει μάλλον προφητικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Αγγελίδης, ενώ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Κομοτηνής Γιώργος Τοκαλατσίδης τόνισε ότι «το αεροδρόμιο είναι ένα έργο που γίνεται πραγματικότητα»

Το έργο με εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ολοκληρωνόταν σε βάθος χρόνου μίας διετίας. Στο σχεδιασμό ήταν η δημοπράτησή του στο τέλος του 2009, ωστόσο, λίγες μέρες μετά, προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές…

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.