Δυστυχώς αναμενόμενο…

Δημοσιεύθηκε στις 10/06/2010 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» από τη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου.

Στις καλένδρες το Αεροδρόμιο που είχε δρομολογηθεί από τον Στυλιανίδη

Είχε ολοκληρωθεί η μελέτη κι εγκρίθηκαν πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ

«Είναι λογικό κάθε νέα κυβέρνηση να θέλει να ξεκινήσει το δικό της έργο, σηματοδοτώντας το καινούριο, είναι όμως αναγκαίο περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αυτή η κυβέρνηση να μπει στη λογική της συνέχειας, για την ανάπτυξη της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής», είχε πει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από το βήμα της ημερίδας που διοργάνωσε στην Κομοτηνή το συγκρότημα «Μακεδονία» πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου.

Ο βουλευτής Ροδόπης προφανώς γνώριζε ή απλώς διαισθανόταν ότι κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που έγινε από την περασμένη κυβέρνηση θα έπαιρνε… «χι» μόνο και μόνο γιατί αποτελεί «ξένο σχεδιασμό».

Ωστόσο, το συγκεκριμένο έργο, που παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή, το Σεπτέμβριο του 2009 είχε και ολοκληρωμένη μελέτη και ως υπουργός Μεταφορών ο κ. Στυλιανίδης είχε εγκρίνει πάνω από έξι εκατομμύρια ευρώ. Κάθε άλλο παρά «φούσκα» ή «απλώς λόγια» δηλαδή, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός.

Δυστυχώς αναμενόμενη η εξέλιξη, σύμφωνα και με την απάντηση του αρμόδιου υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη, στην οποία τονίζεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης, μελετάται ο επαναπροσδιορισμός όλων των έργων της ΥΠΑ. «Σ’ αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η υλοποίηση του αεροδρομίου της Κομοτηνής» σημειώνεται στην απάντηση…

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού σε Ερώτηση που υπέβαλα στη Βουλή σχετικά με το Αεροδρόμιο «Αν. Μπακάλμπασης» στην Αίγειρο Ροδόπης, με την οποία δηλώνει ότι το έργο θα επανεξεταστεί, επιβεβαιώνει πλήρως τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ να παγώσει όλα τα αναπτυξιακά έργα που είχαμε, ως Κυβέρνηση, δρομολογήσει για τη Θράκη. Θυμίζω ότι η απόφαση κατασκευής Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και των φορέων του Νομού για την κατασκευή του οποίου μάλιστα είχαμε προχωρήσει και στην Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Νομαρχίας Ροδόπης, των Δήμων Κομοτηνής και Αιγείρου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής και της Αερολέσχης Κομοτηνής.

Είχαμε ολοκληρώσει τη σχετική μελέτη και είχαμε εγκρίνει τη δαπάνη ποσού άνω των 6 εκατ. Ευρώ, που θα καταβάλλονταν από τον ειδικό λογαριασμό της ΥΠΑ. Το Αεροδρόμιο αυτό θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, στην προσέλκυση νέων επενδύσεων, στην ενδυνάμωση του εναλλακτικού τουρισμού (αεραθλητισμός), στη δυνατότητα αερομετακομιδών ασθενών και αεροπυρόσβεσης καθώς και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά επαναφέρει τη Θράκη στο μαρασμό και την περιφρόνηση του παρελθόντος και αυτό είναι απαράδεκτο», επεσήμανε.

Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009 ο τότε υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε στην Κομοτηνή Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο συνυπέγραψαν ο τότε περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης Δημήτρης Σταμάτης, ο νομάρχης Ροδόπης Άρης Γιαννακίδης, ο δήμαρχος Αιγείρου Βαγγέλης Λίτσος και ο δήμαρχος Κομτοηναίων Δημήτρης Κοτσάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΥΜΕ, της ΥΠΑ, καθώς και των φορέων της περιοχής μας.

Το μνημόνιο αναφερόταν στην κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής» το οποίο θα κατασκευαζόταν σε έκταση 99,04 στρεμμάτων που παραχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στη θέση Μεσούνη-Κάμπος του Δήμου Αιγείρου στο Ν. Ροδόπης – όπου δραστηριοποιείται σήμερα η Αερολέσχη Κομοτηνής.

Το αεροδρόμιο Κομοτηνής θα ονομαζόταν «Αναστάσιος Μπακάλμπασης» προς τιμήν του τελευταίου υπουργού της Ροδόπης, πριν 50 και πλέον χρόνια. Τα έργα για την κατασκευή του «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας - Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής», αφορούσαν:

  • Στην ανακατασκευή και επέκταση του ανενεργού στρατιωτικού διαδρόμου που παραχώρησε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μήκους 1.100 και πλάτους 30 μέτρων, με δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών, για ανάπτυξη πτητικής δραστηριότητας ελαφρών αεροσκαφών, μικρών jet και εγκατάσταση αεροπορικών σχολών.
  • Την κατασκευή κτηρίου αεροσταθμού επιφανείας 380 τ.μ με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις λειτουργίας και ασφαλείας (αίθουσα αναμονής επιβατών, γραφεία ΥΠΑ-ΕΛ.ΑΣ-Τελωνείου, εκθεσιακό χώρο, Σταθμό Πυροσβεστικής, υπόστεγο στέγασης αεροσκαφών κα) και
  • Έργα για τη λειτουργία του Αεραθλητικού Κέντρου Κομοτηνής, με στόχο την ανάπτυξη του αεραθλητισμού (ανεμοπορία, αερομοντελισμό κα) αλλά και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Την ανακοίνωση του έργου είχαν υποδεχθεί με μεγάλη ικανοποίηση φορείς και αρχές. Για «καταλυτικές ενέργειες Στυλιανίδη» έκανε λόγο ο Βαγγέλης Λίτσος, ενώ ο δήμαρχος Κομοτηναίων είχε πει ότι «Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο υποδομής για την ανάπτυξη του τόπου». «Αυτά είναι έργα που θα πρέπει να μας ενώνουν και όχι να μας χωρίζουν», είχε πει μάλλον προφητικά ο πρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Αγγελίδης, ενώ ο πρόεδρος της Αερολέσχης Κομοτηνής Γιώργος Τοκαλατσίδης τόνισε ότι «το αεροδρόμιο είναι ένα έργο που γίνεται πραγματικότητα»

Το έργο με εγκεκριμένη χρηματοδότηση θα ολοκληρωνόταν σε βάθος χρόνου μίας διετίας. Στο σχεδιασμό ήταν η δημοπράτησή του στο τέλος του 2009, ωστόσο, λίγες μέρες μετά, προκηρύχθηκαν εθνικές εκλογές…

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.