5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη. Είχε την ευκαιρία να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις των Βουλευτών για τα τοπικά και περιφερειακά θέματα, να ενημερωθεί και να προετοιμάσει τις παρεμβάσεις που πρέπει να δρομολογήσει ο ίδιος προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την επίλυση τους. 
Κατά τη χρήσιμη αυτή συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής με τις προτάσεις που θα καταθέσει για την ανάπτυξη της Θράκης και αναγνώρισε τη συνεισφορά του Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζοντας ότι ήταν μια δίκη του πρόταση που πρέπει να αξιοποιηθεί. Όλοι οι Βουλευτές παρουσίασαν θέματα των Νομών τους. Ειδικότερα για τη Ροδόπη ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης έθεσε κατά προτεραιότητα 5 ζητήματα:

1. Την επέκταση του προγράμματος ΑΣΠΙΔΑ της Ελληνικής Αστυνομίας εκτός από τον Έβρο και στη Ροδόπη, προκειμένου να στελεχωθεί με πληρότητα η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση με Ροδοπίτες και να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ασφάλειας. Επίσης ευχαρίστησε για την πρόσφατη διαβεβαίωση που του έδωσε ο Υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης ότι θα προσληφθούν 100 συνοριοφύλακες με το κριτήριο της εντοπιότητας από το Ν.Ροδόπης για την πληρέστερη αντιμετώπιση του νέου κύματος παράνομων μεταναστών που παρακάμπτουν τον Έβρο και εισέρχονται από τη θάλασσα ή τη Βουλγαρία. Ο Ε. Στυλιανίδης μάλιστα ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να θέσει το θέμα στον Βούλγαρο Πρόεδρο με τον οποίο θα είχε συνάντηση αμέσως μετά. 
2. Ζήτησε να υιοθετηθεί ταυτόχρονα η πρόταση του ΔΠΘ για τη δημιουργία τουλάχιστον μιας Σχολής ανά πόλη της Θράκης με πρόκριμα το Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή που συμπεριλαμβάνει πάνω από 400 θέσεις υποχρεωτικής παρακολούθησης. Ευχαρίστησε για τη συνεπή στάση του τον Κ. Μητσοτάκη στο θέμα της κατάργησης της 4ης Νομικής και ζήτησε να επισπεύσθεί η κοινή απόφαση για τα νέα τμήματα. 
3. Επέμεινε στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και στην ταχεία ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού κεφαλαίου της σχετικής μελέτης για το φράγμα του Ιάσμου, εξηγώντας ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου θα αρδεύσεις 500.000 στρέμματα γλιτώνοντας τα από την υφαλμύρωση που επεκτείνεται στον υδροφόρο ορίζοντα λόγω των 5000 γεωτρήσεων που φτάνουν ήδη στα 250 μέτρα βάθος κατά μέσο όρο. Το έργο δεν είναι ακριβό αν σκεφθούμε από τι ζημιά προστατεύει τον θρακιώτικο κάμπο και τι οφέλη εγγυάται στους αγρότες μας. Πρέπει να επισπεύσουμε. 
4. Διεκδίκησε τη μείωση των ετών διαμονής στην Ελλάδα για την συνταξιοδότηση των Παλινοστούντων Ποντίων από τα 40 στα 30 χρόνια, διότι όπως τόνισε οι περισσότεροι ήλθαν μετά το 1990. «Στηρίξτε τους κύριε πρόεδρε» είπε ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης και πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητο να ρυθμιστούν τα στεγαστικά τους δάνεια για να μη χάσουν τα σπίτια που τους δώσαμε και να αποκατασταθούν τα χαμηλά προνοιακά επιδόματα που δίναμε στους ανασφάλιστους γέροντες για να αγοράζουν τα φάρμακα τους. Ο Πρωθυπουργός είπε πως είναι ενήμερος για το θέμα και το παρακολουθεί. 
5. Ζήτησε να ξαναδημιουργηθεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Θράκης από την Δράμα και την Ξάνθη μέχρι το Ορμένιο, όπως ξεκίνησε το 2009 και να ηλεκτροδοτηθεί, προκειμένου να εννιαιοποιηθούν οι τοπικές αγορές και να αρθεί το αίσθημα απομόνωσης, να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και η ανάπτυξη της τοπικής αγοράς. 
Ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Κύριε Πρόεδρε είναι τιμητικό για μας να σας υποδεχόμαστε τόσο συχνά στη Θράκη. Είναι όμως παράλληλα και ανταποδοτικό, διότι έχει καταγράφει ότι η άνοδος σας συνδέεται πάντοτε με την προώθηση ή την επίλυση κάποιων χρονίων ζητημάτων. Γι’ αυτό σας ενημερώνουμε και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας που εκφράστηκε και με τη διευθέτηση της 10ετούς εκκρεμότητας του 12% που όπως γνωρίζετε συνεργαζόμαστε για να λυθεί τις επόμενες μέρες».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.