ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε:
1. Την άμεση βελτίωση του οδοστρώματος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη χωρίς να κλείνονται οι τουριστικοί κόμβοι πχ Μαρωνειας-Σαπών σε περιόδους αιχμής. Παράλληλα την Ψηφιακή Εγνατία με την τοποθέτηση οπτικής ίνας, όπως είχε προβλεφθεί αρχικά για τις καλύτερες επικοινωνίες κατά μήκος του δρόμου και την τουριστική αξιοποίηση των διερχομένων οχημάτων. Επίσης την ταχεία βελτίωση του εθνικού και αγροτικού δικτύου της Ροδόπης με προτεραιότητα την αποκατάσταση της γέφυρας του Ιάσμου, η οποία όπως είπε και ο Υπουργός είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και φυσικά του παραλιακού μετώπου και του ορεινού όγκου.
2. Ζήτησε το Υπουργείο Μεταφορών να γίνει το επισπεύδονται Υπουργείο για την νέα ρηματική διακοίνωση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Βουλγαρίας ώστε να επιτραπεί η διέλευση λεωφορείων από τη Νυμφαία.
3. Τη δημιουργία Μαρίνας στην παράκτια ζώνη σε Φανάρι και Κρυονερί - Ίμερο με στόχο την προσέλκυση σκαφών πολυτελείας από τη Μαύρη Θάλασσα που θα δημιουργήσει τουριστική ανάπτυξη και πολλές θέσεις εργασίας.
4. Δημιουργία εκ νέου σύγχρονου προαστιακού σιδηρόδρομου Θράκης από το Ορμένιο ως την Ξάνθη και τη Δράμα που θα ενιαιοποιήσει την περιφέρεια συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη.
5. Αναβίωση του σχεδίου για Αεραθλητικό Κέντρο στο πρώην στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Αιγείρου με πρόβλεψη και για αερομετακομιδές ασθενών για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Αντίστοιχα στο Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο η συνάντηση έγινε στη Βουλή
ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε τα παρακάτω ζητήματα προς επίλυση:

1. Κατέθεσε υπόμνημα του Δικηγορικού και Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Ροδόπης για να δοθεί παράταση στο ενεργό Κτηματολόγιο της Κομοτηνής καθώς και στο κλειστό Κτηματολόγιο της Αιγείρου, ώστε να αποκατασταθούν θέματα τίτλων κυριότητα των δημοτών και να δοθούν τίτλοι επιτέλους σε εποικιστικά ή ορεινά κτήματα που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τη μειονότητα.
2. Επικαιροποίησε το αίτημα η σύνδεση με το φυσικό αέριο της Κομοτηνής από τη ΔΕΔΑ να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς πχ Σάπες, Ιασμος, Αίγειρος, Ξυλαγανή, Φιλλύρα, κλπ.
3. Ζήτησε την επέκταση της χωροθέτησης των αιολικών πάρκων και στους δήμους Μαρώνειας - Σαπών, Κομοτηνής και Ιάσμου, ώστε να έχουν πάγια έσοδα κι αυτοί για την τοπική τους ανάπτυξη.
4. Ζήτησε την αξιοποίηση της γεωθερμίας καθώς και του ζεόλιθου και του λιθίου που μπορούν να συμβάλουν στην δημιουργία θέσεων εργασίας στην περιοχή.
5. Τέλος έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της χρήσης της ζώνης Ραμσάρ σε κάποια σημεία, ώστε να επιτρέπονται οι ελαφρές μορφές ανάπτυξης κυρίως του οικοτουρισμού.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξήγηση στον Κωστή Χατζηδάκη οτι μόνο το Υπουργείο Περιβάλλοντος μπορεί να ξεπεράσει γρήγορα την περιβαλλοντική διάσταση της μελέτης του φράγματος του Ιάσμου, ώστε να ενταχθεί αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο θα αρδεύσει 500.000 στρέμματα προστατεύοντας τον κάμπο από την απερήμωση που προκαλεί η υφαλμύρωση με τις 5000 γεωτρήσεις που έχουν ήδη κατέβει κατά μέσο όρο στα 250 μέτρα. «Το έργο αυτό κύριε Υπουργέ είναι ώριμο για ένταξη και συνδυάζει την περιβαλλοντική διάσταση με την ψηφιακή σύγκλιση αν γίνουν εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, άρα είναι απολύτως επιλέξιμο από τα κονδύλια COVID-19 του ειδικού λογαριασμού που θα πάρει η Ελλάδα. 230 εκ ευρώ μαζί με το δίκτυο θα σώσουν τον τρίτο παραγωγικότερο κάμπο της χώρας. Εμείς ετοιμάσαμε έγκαιρα τη μελέτη. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία. Στηρίξτε μας»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.