Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ως εκπροσώπου του Πρωθυπουργού κατά την τελετή αναγόρευσης του Π.τ.Δ. σε επίτιμο Διδάκτορα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Είναι μεγάλη χαρά και ξεχωριστή η τιμή για μένα να σας υποδέχομαι στην ιδιαίτερη πατρίδα μου τη Θράκη και μάλιστα στο Πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησα, στη Νομική Σχολή Κομοτηνής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που συνεργάστηκα μαζί σας με την ιδιότητα του Υφυπουργού Εξωτερικών ή του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ευπατρίδη πολιτικό που ποτέ δεν ξέχασε από πού ξεκίνησε και για ποιους λόγους μπήκε στην πολιτική. Η σθεναρή προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, το αμείωτο ενδιαφέρον σας για την ελληνική περιφέρεια και η ιδιαίτερη αγάπη σας για την ακριτική Ελλάδα, είναι διδακτικά για μας, τη νεότερη γενιά των πολιτικών.

Κύριε Πρόεδρε,

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου, η Θράκη, που σήμερα σας φιλοξενεί, νιώθει μεγάλη ικανοποίηση διότι στο πρόσωπό σας βλέπει το αμείωτο ενδιαφέρον της ελληνικής πολιτείας στην προσπάθειά της να καταστεί ένα πρότυπο εναλλακτικής και οικολογικής ανάπτυξης, ένα παράδειγμα ανοιχτής και δημοκρατικής κοινωνίας που σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, δείχνοντας το δρόμο της δημοκρατικής Ευρώπης και σε άλλους λαούς της περιοχής.

Κύριε Πρόεδρε,

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποτέλεσε τη σοβαρότερη επένδυση που έκανε η ελληνική πολιτεία στην περιοχή μας διότι συνέβαλε καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη, τη δημογραφική ενίσχυση, την πανελλήνια και διεθνή ανάδειξη και τέλος την πνευματική θωράκιση της Θράκης.

Η απόφαση της Νομικής Σχολής να σας αναγορεύσει επίτιμο Διδάκτορα συμπίπτει με δύο σημαντικά γεγονότα που σηματοδοτούν τη νέα δυναμική αυτού του Πανεπιστημίου :
α) πρώτον είναι η πάγια αύξηση κατά 25% των εισακτέων κάθε χρόνο φοιτητών, γεγονός που αυξάνει το φοιτητικό δυναμικό καθιστώντας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ένα από τα πολυπληθέστερα πανεπιστήμια στη χώρα και
β) δεύτερον, η απόφασή μας να δημιουργήσουμε δύο νέα τμήματα, το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, αναδεικνύει τη Νομική Σχολή, τη σχολή σας κύριε Πρόεδρε, στην πληρέστερη και ισχυρότερη Νομική Σχολή της χώρας.

Η αναγόρευσή σας σε επίτιμο Διδάκτορα του πανεπιστημίου μας, για μας δεν είναι μόνο τιμή αλλά και ευκαιρία γιατί με το κύρος σας μπορείτε να συμβάλλετε αποτελεσματικά στην περαιτέρω διεθνή ανάδειξη του Δ.Π.Θ και στη μετεξέλιξή του σε πραγματικό διεθνές διαβαλκανικό Πανεπιστήμιο που θα προσελκύει στην Κομοτηνή και στις άλλες πόλεις ξένους φοιτητές, παρέχοντάς τους σύγχρονη ελληνοευρωπαϊκή τεχνογνωσία.
 
Δεν υπάρχει σημαντικότερος εθνικός στόχος από το να καταστήσουμε τη Θράκη διεθνές εκπαιδευτικό και πνευματικό κέντρο. Αυτή η επιδίωξη δεν αφορά μόνο στους Θρακιώτες, μπορεί να προσδιορίσει και τον ευρύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδος στην περιοχή και, είμαι βέβαιος ότι η συμβολή σας, κύριε Πρόεδρε, στην κατεύθυνση αυτή μπορεί να είναι καθοριστική.

Κύριε Πρόεδρε,

Για μία ακόμη φορά επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω όχι μόνο για αυτά που κάνετε αλλά και για αυτά που θα πράξετε από δω και στο εξής για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και για τη Θράκη γενικότερα.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.