Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών, Σταύρος Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, Νότης Μηταράκης, αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας, Μανόλης Μαυρομάτης, τ. Ευρωβουλευτής, και Μιχάλης Πεγκλής αναπλ. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων.

Παράλληλα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συμμετείχε στην Ειδική Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του νέου πολιτικού προγράμματος του ΕΛΚ υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μαρτένς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ηγεσίας αδελφών κομμάτων από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο κ. Ε. Στυλιανίδης τόνισε τη σημασία του νέου προγράμματος και για τα νέα εθνικά πολιτικά προγράμματα, που πρέπει να είναι συμβατά και συμπληρωματικά με τις κατευθύνσεις του ΕΛΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η διακήρυξη οφείλει να περιγράψει το νέο Ευρωπαϊκό Όραμα, την Ευρώπη ως Ένωση Αξιών και την Ευρώπη ως παγκόσμια ανθρωπιστική δύναμη. Έχει σημασία να υιοθετήσουμε μία σύγχρονη δυνατή ορολογία, που θα συνδυάζει όρους από το χώρο των νέων τεχνολογιών και κλασσικούς όρους της Δημοκρατίας μας. Οι αντίπαλοί μας στο παρελθόν χρησιμοποίησαν επιτυχώς τον όρο «Τρίτος δρόμος» και κυριάρχησαν πολιτικά επί μία δεκαετία. Εμείς κυριαρχήσαμε με τον όρο «κοινωνική οικονομία της αγοράς» για περισσότερα χρόνια ιδεολογικά, πολιτικά και συμβολικά. Ο όρος υιοθετήθηκε και από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες, δικαιώνοντας την κεντροδεξιά πολιτική οικογένεια της Ευρώπης». Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε δύο ζητήματα προς εξέταση στις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. Την ανάκτηση από την πολιτική της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις αποφάσεις σε κομματικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μίλησε για διαδραστικά κόμματα, ενεργούς πολίτες, ημιάμεση Δημοκρατία, νομοθετική πρωτοβουλία των πολιτών κα.

Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όσο περισσότερες ευθύνες μεταβιβάζουμε στους πολίτες, τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν».

Στο περιθώριο των δύο συνεδριάσεων ο Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. είχε συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και συνεργάτη της κας Μέρκελ, βουλευτή κ. Χίντζε, τον αναπληρωτή ΓΓ του ΕΛΚ κ. Κρίστιαν Κρέμερ, καθώς και το Γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου του ΕΛΚ κ. Τόμι ΧΟύχτανεν.

Επίσης, συναντήθηκε με την Ειδική Κομματική Οργάνωση της Ν.Δ. των ανωτάτων υπαλλήλων της Ε.Ε., ζητώντας τη συμβολή τους στην εκπόνηση του προγράμματος της ΝΔ, καθώς και με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών μας κα Μαριέττα Γιαννάκου με την οποία συμφώνησαν την αντίστοιχη συμβολή της ευρωκοινοβουλευτικής μας ομάδας στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας και με τα μέλη της ΝΟΔΕ Βελγίου, με τα οποία συζήτησε τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας.

 
Διαβάστε την Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ (EPP)

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.