Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Πολιτική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά εκπροσώπησε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Συνέλευσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν οι κ.κ. Σπύρος Ευσταθόπουλος, αναπλ. Τομεάρχης Εσωτερικών, Σταύρος Παπασταύρου, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ, Νότης Μηταράκης, αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας, Μανόλης Μαυρομάτης, τ. Ευρωβουλευτής, και Μιχάλης Πεγκλής αναπλ. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων.

Παράλληλα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συμμετείχε στην Ειδική Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση του νέου πολιτικού προγράμματος του ΕΛΚ υπό την προεδρία του προέδρου του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μαρτένς.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ηγεσίας αδελφών κομμάτων από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ο κ. Ε. Στυλιανίδης τόνισε τη σημασία του νέου προγράμματος και για τα νέα εθνικά πολιτικά προγράμματα, που πρέπει να είναι συμβατά και συμπληρωματικά με τις κατευθύνσεις του ΕΛΚ. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Η διακήρυξη οφείλει να περιγράψει το νέο Ευρωπαϊκό Όραμα, την Ευρώπη ως Ένωση Αξιών και την Ευρώπη ως παγκόσμια ανθρωπιστική δύναμη. Έχει σημασία να υιοθετήσουμε μία σύγχρονη δυνατή ορολογία, που θα συνδυάζει όρους από το χώρο των νέων τεχνολογιών και κλασσικούς όρους της Δημοκρατίας μας. Οι αντίπαλοί μας στο παρελθόν χρησιμοποίησαν επιτυχώς τον όρο «Τρίτος δρόμος» και κυριάρχησαν πολιτικά επί μία δεκαετία. Εμείς κυριαρχήσαμε με τον όρο «κοινωνική οικονομία της αγοράς» για περισσότερα χρόνια ιδεολογικά, πολιτικά και συμβολικά. Ο όρος υιοθετήθηκε και από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες, δικαιώνοντας την κεντροδεξιά πολιτική οικογένεια της Ευρώπης». Ο κ. Στυλιανίδης έθεσε δύο ζητήματα προς εξέταση στις ηγεσίες των Ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων. Την ανάκτηση από την πολιτική της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από την ενίσχυση της συμμετοχής τους στις αποφάσεις σε κομματικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μίλησε για διαδραστικά κόμματα, ενεργούς πολίτες, ημιάμεση Δημοκρατία, νομοθετική πρωτοβουλία των πολιτών κα.

Ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «όσο περισσότερες ευθύνες μεταβιβάζουμε στους πολίτες, τόσο πιο υπεύθυνα αυτοί θα αποφασίζουν».

Στο περιθώριο των δύο συνεδριάσεων ο Γραμματέας Προγράμματος της Ν.Δ. είχε συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μάρτενς, τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ και συνεργάτη της κας Μέρκελ, βουλευτή κ. Χίντζε, τον αναπληρωτή ΓΓ του ΕΛΚ κ. Κρίστιαν Κρέμερ, καθώς και το Γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου του ΕΛΚ κ. Τόμι ΧΟύχτανεν.

Επίσης, συναντήθηκε με την Ειδική Κομματική Οργάνωση της Ν.Δ. των ανωτάτων υπαλλήλων της Ε.Ε., ζητώντας τη συμβολή τους στην εκπόνηση του προγράμματος της ΝΔ, καθώς και με την επικεφαλής των ευρωβουλευτών μας κα Μαριέττα Γιαννάκου με την οποία συμφώνησαν την αντίστοιχη συμβολή της ευρωκοινοβουλευτικής μας ομάδας στη διαμόρφωση του νέου προγράμματος.

Επίσης, είχε συνάντηση εργασίας και με τα μέλη της ΝΟΔΕ Βελγίου, με τα οποία συζήτησε τα προβλήματα της ελληνικής ομογένειας.

 
Διαβάστε την Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Πολιτική Συνέλευση του ΕΛΚ (EPP)

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.