Να απολογηθεί το ελληνικό κράτος και όχι εγώ

Δημοσιεύθηκε στις 28/04/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ»από το δημοσιογράφο Δήμο Μπακιρτζάκη.

«Τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από τη Ροδόπη σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας…»

Ευθεία απάντηση με πολλούς αποδέκτες δίνει ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης σε όσα του καταμαρτυρούν για τις τοποθετήσεις παιδιών από τη Ροδόπη και τη Θράκη σε θέσεις ΔΕΚΟ για τις οποίες γίνεται έρευνα από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Ο κ. Στυλιανίδης σε δηλώσεις του στο Ράδιο Χρόνος 87,5 fm υποστηρίζει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και πολιτικά αλλά και προσωπικά για τα συμφέροντα της περιοχής μου και δεν θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει την αποκατάσταση του δικαίου την οποία επεδίωξα όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχα στην κυβέρνηση Καραμανλή».

Βλέπουμε για πολλοστή φορά στον Τύπο των Αθηνών ότι γίνεστε στόχος επιθέσεων για προσλήψεις σε οργανισμούς εποπτείας σας, όταν είχατε την θητεία σας στο υπουργείο Μεταφορών. Τί απαντάτε;

Κατ’ αρχήν γενικότερα για τις επιθέσεις να σας πω ότι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει διότι από την ώρα που τα διάφορα συστήματα εξουσίας στην Αθήνα ένοιωσαν την απειλή ανθρώπων της πολιτικής οι οποίοι δεν ελέγχονται και δεν υποτάσσονται στα συμφέροντα αυτά, αντιδρούν με τρόπο συχνά βρώμικο και άδικο, οπότε εκεί είμαι αποφασισμένος να δώσω την μάχη μέχρι τέλους. Άλλωστε εγώ στην τοπική μας κοινωνία είχα τοποθετηθεί δημόσια πολύ πριν και τους είπα να είστε έτοιμοι ότι θα δεχθούμε τέτοια πυρά στο μέλλον, κάθε φορά όταν χρειάζεται να κάνουμε ακόμη ένα βήμα προς τα πάνω.

Το χαρακτήρα τον άδικο και ανήθικο αυτών των επιθέσεων μπορώ να τον τεκμηριώσω με χίλια δύο στοιχεία. Στο θέμα που αναφέρεστε όμως μπορώ να αναφερθώ πιο συγκεκριμένα.

Είναι αλήθεια ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΜΕ ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης μπήκε να ελέγξει τις προσλήψεις που έγιναν και στο μετρό και στο τραμ. Το περίεργο είναι ότι ο έλεγχος αυτός γίνεται για την περίοδο 2004-2009, δηλαδή την περίοδο της Ν.Δ. και όχι την περίοδο 1999-2004 και είναι περίεργο γιατί και στους δύο αυτούς φορείς που είναι θυγατρικές της ίδιας εταιρίας του ΥΠΕΧΩΔΕ το 20% περίπου των ανθρώπων έχουν προσληφθεί την περίοδο της ΝΔ, την περίοδο δηλαδή που τριπλασιάστηκε το δίκτυο και πολλαπλασιάστηκε ο χρόνος λειτουργίας και του μετρό και του τραμ και το υπόλοιπο 70%-80% είχε προσληφθεί την περίοδο 1999-2004 με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες και ενώ δεν υπήρχαν καν οργανισμοί. Επομένως βλέπουμε μια μεροληψία στην εξέταση η οποία προδίδει κομματική σκοπιμότητα. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι εμείς ότι προσλήψεις κάναμε τις κάναμε με βάση την κείμενη νομοθεσία και ακολουθώντας πλήρως συμβουλές της ίδιας της υπηρεσίας η οποία ελέγχεται μπορώ να σας πω από το ΠΑΣΟΚ, οι γενικοί διευθυντές δηλαδή που εισηγούντο την αύξηση του προσωπικού και οι νομικοί σύμβουλοι και τα λοιπά, επειδή ακριβώς επεκτείνονταν το δίκτυο κινούνταν βάση του οργανογράμματος των δύο οργανισμών και δεν ήταν και άνθρωποι του δικού μας χώρου, ήταν τεχνοκράτες οι οποίοι με βάση τις πραγματικές ανάγκες πρότειναν. Οι διαδικασίες δε αξιολόγησης των ανθρώπων ήταν οι ίδιες ακριβώς που προβλέπονται από την ανώνυμη εταιρία και οι οποίες ακολουθήθηκαν και όλα τα προηγούμενα χρόνια που δεν ελέγχονται σκοπίμως, κατά την γνώμη μου, από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει καταγγελία για ποινικοποίηση της εργασίας, και έχουν δίκαιο γιατί αυτή την περίοδο γίνεται μια προκαταρκτική εξέταση και καλούνται ως μάρτυρες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Είναι δε εξωφρενικό ότι καλούνται κυρίως οι όποιοι κατάγονται από την Κομοτηνή, δηλαδή έχουμε σε ένα σύνολο 1900 εργαζομένων 30 άτομα που κατάγονται από τον νομό Ροδόπης και καλούνται αυτοί, αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να απολογηθώ εγώ για αυτό, πρέπει να απολογηθεί το ελληνικό κράτος που τα τελευταία 40 χρόνια δεν είχε ούτε έναν άνθρωπο από την Θράκη και την Ροδόπη μέσα σε τέτοιου είδους θέσεις εργασίας, εκεί δεν βλέπουν κάποιοι την αδικία και βλέπουν την αδικία στο γεγονός ότι σήμερα βρέθηκε μια πολιτική φωνή από την Ροδόπη να διεκδικεί και να δίνει την δυνατότητα πληροφόρησης και αντικειμενικής αξιολόγησης και ανθρώπων που κατάγονται από εκεί. Αυτό είναι άδικο, ρατσιστικό, υπονομεύει αν θέλετε την προοπτική και την ανάπτυξης της περιοχής μας και αδικεί τη νέα γενιά της περιοχής μας, η οποία αναζητά κάθε φορά όταν της δίνεται η ευκαιρία μια δυνατότητα για δουλειά στο Αθηναϊκό κέντρο.

Δηλαδή κατά την άποψη σας είναι ένα πολιτικό παιχνίδι που θέλει να πλήξει εσάς;

Όχι μόνο εμένα, πιστεύω ότι είναι ένα γενικευμένο γιατί γίνεται και σε άλλα υπουργεία το ίδιο, που προσπαθεί να πλήξει την περίοδο της ΝΔ και κατ’ επέκταση οι αδικίες εξειδικεύονται και στο δικό μου πρόσωπο γιατί εγώ ήμουν αυτός που άνοιξε αυτή την προοπτική. Εγώ θέλω να πω ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και πολιτικά αλλά και προσωπικά για τα συμφέροντα της περιοχής μου και δεν θα αφήσω κανέναν να αμαυρώσει την αποκατάσταση του δικαίου την οποία επεδίωξα όλα αυτά τα χρόνια που συμμετείχα στην κυβέρνηση Καραμανλή.

Να σας ευχαριστήσω θερμά.

Και εγώ σας ευχαριστώ και νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει ενημέρωση αυτού του είδους στους ανθρώπους της περιοχής μας για να ξέρουν πόσο επώδυνο και δύσκολο είναι οι άνθρωποι που τους εκπροσωπούν να τα βάζουν με τα σκληρά συμφέροντα των Αθηνών, για να προχωρήσουν τα τοπικά συμφέροντα μιας περιοχής που βίωσε την αδικία για πάρα πολλές δεκαετίες.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.