Κεντρική προεκλογική ομιλία στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου βουλευτή της Ν. Δ. στο Νομό Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη. Χιλιάδες συμπολιτών από τη χριστιανική πλειονότητα και τη μουσουλμανική μειονότητα αλλά και δημότες της Ροδόπης από όλους τους πολιτικούς χώρους, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον συνολικό απολογισμό του έργου της διετίας που πέρασε, καθώς και τη βασική του τοποθέτηση για την επόμενη τετραετία.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε ένα λόγο που δεν είχε κομματικά χαρακτηριστικά τόνισε την αξία του να βάζουμε τον τόπο πάνω από προσωπικά ή μικροκομματικά συμφέροντα. Περιέγραψε όλα αυτά που έγιναν.

Αναφέρθηκε στον κάθετο άξονα Κομοτηνής- Βουλγαρίας, ένα έργο το οποίο ολοκληρώνεται μετά από πολλές δεκαετίες κενών υποσχέσεων συνολικού προϋπολογισμού 85 εκ. ευρώ, στα 80 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν από τον ίδιο για την κατασκευή ή την ανάπλαση σχολικών διδακτηρίων σε όλους τους δήμους του νομού Ροδόπης, στις δύο καινούριες πανεπιστημιακές σχολές της Κομοτηνής και στην ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες, οι οποίες έφεραν 2.500 φοιτητές πέρυσι και άλλους 2.500 φοιτητές φέτος, ευνοώντας την ενοικίαση  σπιτιών, τονώνοντας την οικοδομή και ενδυναμώνοντας την κίνηση στην εμπορική αγορά της πόλης. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ολοκλήρωση του φράγματος του Ιασίου με την τελική δόση, η οποία έχει καταβληθεί ήδη, στην έγκριση των 47,5 εκ. ευρώ για την έναρξη κατασκευής που φράγματος του Ιάσμου, το οποίο 11 φορές το είχαν υποσχεθεί κατά το παρελθόν στην περιοχή διάφορες κυβερνήσεις.

Μίλησε για τα 90 εκ. ευρώ  αποζημιώσεων τα οποία την τελευταία πενταετία εισέπραξαν οι αγρότες στην περιοχή, σε σχέση με τα 12 εκ. ευρώ της περιόδου 1999-2004. Επίσης, μίλησε για το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής που ολοκληρώθηκε από το 2007 έως σήμερα στην περιοχή της Στρατώνας και στοίχησε 20 εκ. ευρώ, την ανάπλαση και την επαναλειτουργία μετά από 2.300 χρόνια του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας, την τόνωση του τουριστικού εισοδήματος και τη λειτουργία του προαστιακού Θράκης

Ακόμη, αναφέρθηκε στη δρομολόγηση της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, την κατασκευή του αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας και Αεροαθλητικού κέντρου «Αν. Μπακάλμπασης» στο δήμο Αιγείρου, την κατασκευή του δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, στη δημοπράτηση του Πανθρακικού σταδίου συνολικού ύψους 23,5 εκ. ευρώ για τα επόμενα χρόνια, καθώς επίσης και στην ολοκλήρωση του δημοτικού σταδίου, το οποίο από χωρητικότητα 1800 θέσεων έγινε 6.500  θέσεων με τις δύο νέες κερκίδες. Επίσης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στην εγκατάσταση του ΕΚΑΒ στην Κομοτηνή και στην ενίσχυσή του με δύο νέα οχήματα  κινητών μονάδων που καλύπτουν τις ανάγκες υγείας, στη δημιουργία πολυδύναμων ιατρείων στην Οργάνη, τον Κέχρο, τη Μαρώνεια και τον Αίγειρο και αγροτικού ιατρείου στο Φανάρι, στην έγκριση 35. εκ. ευρώ για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Κομοτηνής, στην κατασκευή 40 εργατικών κατοικιών στη Ξυλαγανή, 42 βιοκλιματικών εργατικών κατοικιών στον Ίασμο και στη δρομολόγηση άλλων 40 στις Σάπες και την Κομοτηνή.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να πει ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν έγινε χωρίς προβλήματα και ότι συχνά κυκλώματα του κέντρου προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτές τις αποφάσεις χαρακτηρίζοντάς τον υπουργό της Ροδόπης και όχι υπουργό της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά είπε
:«Δεν μπορώ να καταλάβω. Η Ροδόπη για αυτούς δεν είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας; Και τόσα χρόνια που περιφρονούνταν και αδικούνταν ποιος από αυτούς ευαισθητοποιήθηκε για να στηρίξει τα δικαιώματά της;»

Ο γενικός τόνος της ομιλίας του υπουργού προέταξε τα τοπικά συμφέροντα έναντι των μικροκομματικών και ατομικών συμφερόντων και κάλεσε τους συμπατριώτες του, ανεξαρτήτως κόμματος και συμφέροντος, να στηρίξουν με εμπιστοσύνη την υποψηφιότητα του, δίνοντάς του δύναμη να ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν και να συμπληρώσει την περιοχή με καινούρια έργα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ξεκάθαρος σε αυτά που είπε. Ζήτησε να μην πέσουν ασταύρωτα ψηφοδέλτια και να μη χαθούν ψήφοι σε μικρά κόμματα διαμαρτυρίας. Σε κόμματα τα οποία ουσιαστικά με το λόγο τους υποκίνησαν ακραίες φωνές και δημιούργησαν αντισυσπειρώσεις διευκολύνοντας τους ακραίους κύκλους και της άλλης πλευράς να χειραγωγούν τη μουσουλμανική μειονότητα.

Χαρακτηριστικά είπε:
«Απευθύνομαι σε όλους, χριστιανούς και μουσουλμάνους, ανεξαρτήτως του τι ψήφιζαν μέχρι χθες και τους καλώ να ψηφίσουν ελεύθερα χωρίς χειραγωγήσεις, φανατισμούς και κατευθύνσεις με κριτήριο την αξιοσύνη. Διότι όταν εγώ μοίραζα τα χρήματα δεν διέκρινα μεταξύ χριστιανικών και μουσουλμανικών οικισμών. Όταν έσκυβα πάνω στα προβλήματα των κατοίκων δε ρωτούσα τι Θεό πιστεύουν και αν με ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Θα  πρέπει όλοι μαζί να στείλουμε μία απάντηση. Ότι αγαπάμε τον τόπο μας πάνω από όλα, ψηφίζουμε ελεύθερα και δεν κατευθυνόμαστε από όλους αυτούς που είχαν μάθει τόσα χρόνια να μας χειραγωγούν».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε τη δύναμη της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του για να μπορέσει να συνεχίσει πιο δυνατά το σημαντικό έργο το οποίο ξεκίνησε. Είναι γεγονός ότι οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι συμπατριώτες του ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, δηλώνοντας ότι αυτή τη φορά θα του δώσουν ακόμη περισσότερη δύναμη γιατί νιώθουν δικαιωμένοι.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.