Η Κοινωνία Προσδοκά Μετρήσιμα Αποτελέσματα

Δημοσιεύθηκε στις 01/06/2010 στην εφημερίδα «Η ΠΑΤΡΙΔΑ» από τη δημοσιογράφο Ελευθερία Μούκανου.

Ένας από τους ομιλητές στην ημερίδα του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία» που έγινε στην Κομοτηνή το Σάββατο ήταν ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε τις βασικές παραμέτρους της ανάπτυξης της περιοχής, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα συνεργασίας, αλλά και συνέχειας, που όπως είπε, θα πρέπει να χαρακτηρίζει τις κυβερνήσεις.

Ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την πρωτοβουλία της «Μακεδονίας». «Θεωρώ ότι δίνει τη δυνατότητα σε μας να οριοθετήσουμε το όραμα για την περιοχή μας και να κάνουμε και τον απολογισμό του τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι απομένει να γίνει ασκώντας παραλλήλως και την κριτική για το τι δε γίνεται και βεβαίως είναι σημαντικό ότι έχουμε εδώ και εκπροσώπους της κυβέρνησης για να θέσουμε ζητήματα που καθυστερούν, αναβάλλονται ή ακυρώνονται τα οποία είχαν προγραμματιστεί τα οποία θα πρέπει να γίνουν πράξη γιατί τα χρειάζεται η περιοχή», ενώ πρόσθεσε πως ανάλογες πρωτοβουλίες σαν αυτή της «Μακεδονίας» θα πρέπει να συνεχιστούν γιατί δίνουν βήμα στις τοπικές κοινωνίες και την τοπική αγορά να εκφραστεί με περισσότερες πιθανότητες να ακουστεί από τα κέντρα των αποφάσεων.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα έργα που δρομολογήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και που η σημερινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άλλα τα έχει παγώσει και άλλα τα έχει ακυρώσει. «Πρόκειται για μια ολόκληρη λίστα», είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη Παπανδρέου στην Κομοτηνή, τόνισε:
«Κάθε Πρωθυπουργός που επισκέπτεται τη Θράκη -όποιος κι αν είναι αυτός- και πολύ περισσότερο όταν συνοδεύεται από σημαντικούς υπουργούς της κυβέρνησής του είναι ευπρόσδεκτος και καλοδεχούμενος. Όμως αυτή η κοινωνία προσδοκά οι επισκέψεις αυτές να συνδυάζονται με συγκεκριμένα μετρήσιμα αποτελέσματα. Κι έχω την αίσθηση, χωρίς να θέλω να είμαι άδικος, ότι η σημερινή κυβερνητική ομάδα ήλθε είδε κι απήλθε κι ενδεχομένως να μην είδε κιόλας, γιατί οι περισσότερες συναντήσεις έγιναν εν κλειστώ μια και δε δόθηκε η δυνατότητα στους τοπικούς φορείς να συζητήσουν με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και κυρίως με τον ίδιο τον πρωθυπουργό θέτοντας τα ζητήματά τους. Εμπάση περιπτώσει ο καθείς αντιλαμβάνεται όπως ο ίδιος νομίζει την πολιτική στην πράξη. Εγώ θα ήθελα να παρακαλέσω όμως και τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, φεύγοντας από δω να φύγουν προβληματισμένοι και σε μια επόμενη επίσκεψη να έρθουν με συγκεκριμένη ατζέντα προκειμένου να μας ανακοινώσουν έργα τα οποία έχει ανάγκη η περιοχή».

Επανερχόμενος στην «παγωμένη λίστα έργων», ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε: «Είχαμε δρομολογήσει μια σειρά έργων σε διάφορους τομείς, στις υποδομές, τις μεταφορές, στην Παιδεία και βεβαίως και έργα που έχουν να κάνουν με τη δημιουργική συμβίωση των σύνοικων στοιχείων και με το περιβάλλον. Αρκετά από αυτά παρότι έχουν για καιρό βαλτώσει, παρά το ότι έχω κατά καιρούς ρωτήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τι γίνεται με την προοπτική τους δεν έχω πάρει απάντηση. Για κάποια άλλα, έχουμε πάρει απάντηση ότι παγώνουν κιόλας. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να τα ξαναδεί», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός επεσήμανε ότι η Θράκη χρειάζεται αυτή τη στιγμή στήριξη όχι για τον εαυτό της μόνο, αλλά γιατί καλείται να παίξει ένα ρόλο όσον αφορά την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. «Η πρόοδος της Ελλάδας και η έξοδός της από τα οικονομικά αδιέξοδα που δημιούργησε η πρόσφατη κρίση περνά μέσα από την εξωστρέφεια και την εξωστρέφεια μπορούμε να την εγγυηθούμε μόνον εμείς και γιατί είμαστε γειτνιάζοντες με τις δυναμικές γειτονικές αγορές και γιατί πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις μας και ο παραγωγικός μας ιστός βασίστηκε κατά κανόνα στη δημιουργικότητα της τοπικής οικονομίας, χωρίς να ακουμπά στο κράτος, όπως γίνεται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης», είπε.

Νοσοκομείο

Σχετικά με την ανέγερση νέου νοσοκομείου, ο κ. Στυλιανίδης ευχήθηκε να γίνει πράξη: «Αυτό υπήρξε κοινή επιδίωξη και στόχος όλων μας διαχρονικά. Όσον αφορά το παρελθόν, γνωρίζετε ότι υπήρχε δέσμευση για τη χρηματοδότηση ενός νέου έργου και γνωρίζετε πως ο λόγος που το έργο αυτό δεν προχώρησε είναι γιατί ο χειρισμός που είχε γίνει από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση δημιούργησε νομικό αδιέξοδο στο Ελεγκτικό Συνέδριο», σημείωσε και πρόσθεσε: «Πάντως, εγώ προκαλώ να συγκρίνουμε σειρά έργων τα οποία είχαν εξαγγελθεί και έγιναν πράξη. Εύχομαι στο τέλος αυτής της κυβερνητικής περιόδου, η σύγκριση των απολογισμών μας να δίνει το ισοζύγιο στην κυβέρνηση αυτή, δεν το βλέπω όμως. Αυτούς τους επτά μήνες, δυστυχώς, βλέπω μόνο ακυρώσεις και αναβολές έργων που έχουν δρομολογηθεί».

Νέα Δημοκρατία

Σχετικά με τη δήλωση Σαμαρά που ουσιαστικά έδειξε την πόρτα της εξόδου σε Βουλγαράκη και Ρουσόπουλο, ο κ. Στυλιανίδης, σημείωσε: «Δε νομίζω ότι είναι σωστό να σχολιάσω εγώ τη δήλωση της ΝΔ. Μπορώ όμως να σας πω τη δική μου άποψη και η δική μου άποψη είναι ότι η ΝΔ πρέπει να φύγει μπροστά διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος και δημιουργώντας προσδοκίες και αξιόπιστες προοπτικές τις οποίες ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη. Για να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα σ’ αυτόν τον τόπο, θα πρέπει και την αυτοκριτική μας να κάνουμε, αλλά να μην αφήνουμε κι αυτούς που επεδίωξαν με μεγάλα λόγια να μας αναπληρώσουν να διαψεύσουν την προσδοκία του κόσμου. Την προσδοκία αυτή πρέπει εμείς να την εγγυηθούμε κι αυτού του είδους η αναγέννηση και η ανασυγκρότηση της ελπίδας θα γίνει μέσα από τον επικείμενο συνέδριό μας», υπογράμμισε.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.