Υπάρχει προοπτική αν…




Δημοσιεύθηκε στις 01/05/2010 στην εφημερίδα «Ο ΧΡΟΝΟΣ» στη δημοσιογράφο Μελαχροινή Μαρτίδου.







Αδειοδοτηθούν άμεσα 10 μεγάλα επενδυτικά project, και να βγούμε έξω να μαζέψουμε ξένους επενδυτές

Αν διορίζεται κάποιος στο δημόσιο αφού έχει προϋπηρεσία 3 χρόνων τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα

Αν στηρίξουμε το μη κρατικό πανεπιστήμιο στην προοπτική να φέρουμε 100.000 ξένους φοιτητές στην Ελλάδα δημιουργώντας ένα νέο εισόδημα

Αν μπουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία των νοσοκομείων ώστε να γίνεται και μεγαλύτερος έλεγχος

Αν στηριχθεί η ναυτιλία και οι εξαγωγές μας



Εγκληματικά τα λάθη της κυβέρνησης. Το πρώτο η δήλωση Παπακωνσταντίνου ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις με αποτέλεσμα να φύγουν στο εξωτερικό πολλά δις ευρώ και δεύτερο όταν πας να δανειστείς δεν λες ότι το μαγαζί σου είναι Τιτανικός και θα βουλιάξει, ποιος θα σου δώσει τα λεφτά του για να τα χάσει;

Χρειάζεται συστηματική προετοιμασία συγκεκριμένη ατζέντα η επίσκεψη Ερντογάν που γίνεται σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα και κυρίως να μην περάσει κάτω από τον πήχη που είχαμε βάλει την προηγούμενη φορά

Για Καλλικράτη: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Ραγκούσης δηλαδή κράτησε όλους τους ΟΤΑ των Κυκλάδων ανέπαφους; Γιατί ο κ. Μάντατζη ή ο κ. Ξυνίδης διέσωσαν τις περιοχές που μπορούσαν να διασώσουν; Εμείς δεν έπρεπε να προφυλάξουμε την περιοχή μας από ανθρώπους που δεν σκέφτονται κι άλλες παραμέτρους;



Χιονοστιβάδα λαθών, κακών συγκυριών αλλά και οι στείρες κομματικές αντιπαλότητες ήταν η αιτία που η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη θέση όσον αφορά την προοπτική επιβίωσής της, γεύεται την διεθνή απαξίωση και προσπαθεί στρουθοκαμηλίζοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα που ορθώνονται αμείλικτα απέναντί της.

Ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τις τύχες της χώρας μας σε υπεύθυνα και νευραλγικά υπουργεία ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης παραχωρεί στον «Χ» μια πολύ συγκεκριμένη συνέντευξη όπου τοποθετείται σε ερωτήματα που προκύπτουν δίνοντας και με αυτοκριτικό πνεύμα απαντήσεις ουσίας. Με τον κ. Στυλιανίδη περπατήσαμε σε γειτονιές της Κομοτηνής εκεί που επικρατεί ένα άναρχο οικοδομικό αλαλούμ, είδαμε παλιά μπακάλικα που μας θυμίζουν την εποχή του ΄50 με τας σφαλιστά παράθυρα και τα κεπέγκια, ανθρώπους να συζητούν χαμηλόφωνα στα συνοικιακά καφενεία αλλά και τη νεολαία να σφύζει από ζωή στην κεντρική πλατεία και τα καφέ χωρίς να συνειδητοποιεί ακόμη το τι επέρχεται. Η συζήτηση ξεκίνησε από την επικείμενη άφιξη Σαμαρά στην Κομοτηνή και τι σηματοδοτεί αλλά η επικαιρότητα της τελευταίας στιγμής ματαίωσε απρόσμενα την άφιξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας που θα παραμείνει στην Αθήνα για την συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια.

ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Δείχνει το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της ΝΔ και της ηγεσίας της για μια περιοχή η οποία έχει πραγματικά ανάγκη στήριξης αυτή την στιγμή επειδή βλέπει σημαντικά έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει να υλοποιούνται, να παγώνουν, να αναβάλλονται ή και να ακυρώνονται εντελώς και βλέπει σε αυτό το κακό τοπίο της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας να προστίθεται και ένα σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης το οποίο δυστυχώς βγάζει από το κάδρο της ανάπτυξης σημαντικά κομμάτια του νομού μας.

Θεωρώ ότι έχει αξία η παρουσία του προέδρου της ΝΔ στην Κομοτηνή όταν γίνει για δύο λόγους:

  • Πρώτον διότι θα του δοθεί η ευκαιρία δημόσια να δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει, θα συμπληρώσει και θα ολοκληρώσει ένα έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση με επιτυχία και το οποίο αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το φρενάρει, το ματαιώνει ή και το ακυρώνει πολλές φορές με εγκληματικές συνέπειες για τον τόπο.
  • Δεύτερον, έχει σημαντική αξία η παρουσία του εδώ διότι θα στείλει και το πρώτο σήμα της πολιτικής του προς τη μουσουλμανική μειονότητα. Γνωρίζουμε ότι κατά καιρούς έχουν επιδιώξει συγκεκριμένοι κύκλοι στο παρελθόν, να δηλητηριάσουν την σχέση της παράταξης μας με αυτό το κομμάτι του τοπικού πληθυσμού, εμείς ήμασταν αυτοί οι οποίοι εγκαινιάσαμε στην περιοχή μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική, ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα αυτή την πολιτική κατά την γνώμη μου να την επικαλεστεί ως προγραμματική δέσμευση και στην συνέχεια να την εμπλουτίσει και να την εφαρμόσει ως πρωθυπουργός αργότερα.

Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ όταν υλοποιηθεί μετά την αναπάντεχη αναβολή κατά την γνώμη μου έχει όχι μόνο συμβολισμό αλλά και ουσία.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΑΓΗΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένα σχόλιο κ. Στυλιανίδη για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Μαΐου στην Αθήνα όπου φθάνει συνοδευόμενος από 10 υπουργούς και μια κουστωδία συμβούλων.

Η προηγούμενη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα υπήρξε επιτυχής διότι η δουλειά που κάναμε για να την προετοιμάσουμε ήταν άρτια. Θυμίζω ότι έκλεισε με την επίσκεψη του στη Θράκη όπου είχα την ευθύνη να τον υποδεχτώ και ο πήχης στάθηκε πολύ ψηλά. Όλοι η πολιτική προετοιμασία που έγινε βελτίωσε σοβαρά τις διήμερης σχέσεις των δύο κρατών και οδήγησε τον Ερντογάν στο να επιδείξει εμπράκτως τον σεβασμό του προς την τότε πολιτική ηγεσία της χώρας, προς τον Κώστα Καραμανλή και όλους μας, θυμίζω ότι κατά την επίσκεψη του στην Κομοτηνή, δεν έκανε προκλητικές συναντήσεις και πρόσεξε πάρα πολύ την ορολογία που χρησιμοποίησε.

Είχε πει ότι είστε Ευρωπαίοι και βλέπουμε την Ευρωπαϊκή σημαία που κυματίζει εδώ, όταν είχε πάει στον δήμο των Αρριανών..

Ακριβώς και είχε υπογραμμίσει ότι η νέα Ευρωπαϊκή ταυτότητα συγχωνεύει όλα τα άλλα, προσπερνώντας αν θέλετε τις παραδοσιακές διαφορές που εμφανίζονται μεταξύ των δύο κατεστημένων των υπουργείων εξωτερικών όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Ήταν πολύ προσεκτικός τότε και ο πήχης εκείνης της επίσκεψης στάθηκε ψηλά.
Προχθές είχαμε στην βουλή επιτροπή εξωτερικών και άμυνας και μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω για αυτό τον λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα.

Του θύμισα πώς ακριβώς οργανώθηκε εκείνη η επίσκεψη και του είπε ότι ο πήχης είναι ψηλά και έχουν χρέος να μην τον κατεβάσουν. Κατά την γνώμη μου χρειάζεται πολύ συστηματική και υπεύθυνη προετοιμασία και δουλειά εν όψει αυτής της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, όλων των υπουργείων, ακόμη και των υπουργείων εκείνων που νιώθουν την ανάγκη αυτή την στιγμή να προβάλλουν θέματα στην Τουρκία που την ενοχλούν, όπως πχ το υπουργείο προστασίας δικαιωμάτων του πολίτη (πρώην δημόσιας τάξης) που έχει την ευθύνη με την FRONTEX, η οποία πολλές φορές δεν έχει τύχει του απαιτούμενου σεβασμού από την Τουρκική πλευρά, στο θέμα των λαθρομεταναστών. Πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ, επί της αρχής όμως οφείλω να σας πω, παρότι είμαι από αυτούς που πιστεύουν στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, ότι η συγκυρία δεν ευνοεί για τέτοιου είδους συναντήσεις διότι η Ελλάδα βρίσκεται αυτή την στιγμή σε πολύ δυσμενή θέση και όσον αφορά την οικονομική της κατάσταση, και όσον αφορά την διεθνή της αξιοπιστία εξαιτίας πολλών αιτιών.

Θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει την αναβολή της επίσκεψης;

Όχι, επειδή ακριβώς είναι δύσκολο πολλές φορές όταν ανακύπτουν τέτοια ζητήματα να τα προσπεράσεις γι’ αυτό και δεν επιμένουμε κριτικά σε αυτό το σημείο, απλώς κάνω την επισήμανση διότι έχει την αξία της η επισήμανση αυτή, ενόψει της προετοιμασίας της επίσκεψης. Θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι πολύ προσεκτική, πολύ μεθοδική και πολύ έτοιμη για να δεχθεί ή να κάνει την οποιαδήποτε ανακοίνωση και εύχομαι-ελπίζω και θα συμβάλω και εγώ από το μέρος μου όσο μπορώ, η επίσκεψη να μην περάσει κάτω από τον πήχη που στήσαμε την προηγούμενη φορά.

Δεν έρχεται αυτή την φορά στον χώρο της Θράκης…

Δεν το ξέρουμε ακόμη, γιατί ακούγεται και αυτό, εγώ άκουσα και τα δύο. Εγώ άκουσα στην αρχή ότι μπορεί να έρθει μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα συζητείται αν θα γίνει, θα το δούμε, δεν το ξέρω.

ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Είναι πολλά τα ανοιχτά μέτωπα. Εσείς που σπουδάσατε στην Γερμανία, ξέρετε καλά και την νοοτροπία τους, να μας σχολιάσετε το γεγονός ότι οι Γερμανοί κρατούν μια στάση άκρως επιφυλακτική και απαξιωτική για την χώρα μας.

Κάθε κράτος κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα, μην έχουμε τις ψευδαισθήσεις που είχαμε τις προηγούμενες δεκαετίες ότι αν πάμε με το δίκαιο μας, θα μας δικαιώσουν. Κάθε πρωθυπουργός, κάθε κυβερνήτης κοιτάζει πρώτα να κατοχυρώσει τα δικαιώματα του λαού του και μετά δείχνει και τα αισθήματα αλληλεγγύης προς τους άλλους λαούς.

Εμείς δώσαμε μια υπεραξία στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Κατά την γνώμη μου και το μεγάλο σφάλμα και το έχω πει και δημόσια στην Ελληνική τηλεόραση πρόσφατα, όπου και αν βρέθηκα σε debate στα μεγάλα κανάλια, το κενό της Ευρώπης, η αποτυχία της Ευρώπης ήταν όταν δεν μπόρεσε να καταλήξει σε ένα Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, άμεσα, δημοκρατικά νομιμοποιημένο από όλους τους λαούς, διότι τι κάναμε, προχωρήσαμε βαθιά την νομισματική ένωση χωρίς να έχουμε ενιαία οικονομική πολιτική, χωρίς να έχουμε ισχυρό πολιτικό κέντρο να παίρνει τις αποφάσεις, με αποτέλεσμα τώρα να γευόμαστε τις συνέπειες και τώρα τις γεύεται η Ελλάδα, σε λίγο καιρό δεν θα τις γεύεται μόνο η Ελλάδα, αλλά και άλλα κράτη είτε του νότου, είτε του βορά. Η ανάλυση μου είναι η εξής, ότι οι Αμερικανοί προστάτεψαν τα συμφέροντα τους κόβοντας πληθωριστικό χρήμα, ο Ομπάμα κάλυψε τις ανάγκες του λαού του και έδωσε διέξοδο στην οικονομία και για να δώσει μετά στο Δολάριο αξία είχε κάθε λόγο να πολεμήσει έναντι της ισοτιμίας με το Ευρώ. Η κ. Μέρκελ έκανε μια στροφή σε σχέση με την παραδοσιακή πολιτική του Χέλμουντ Κόλ την οποία είχα παρακολουθήσει και από κοντά, ο Κολ έλεγε ισχυρή Ευρώπη για να έχουμε δυνατή τη Γερμανία μέσα σε αυτήν. Η Μέρκελ και λόγω συγκυρίας αναγκάστηκε και λόγω εκλογών να προτάξει το εθνικογερμανικό συμφέρον, ήθελε το μαλάκωμα του Ευρώ για να ενισχύσει τις εξαγωγές, διότι η βιομηχανία και το εμπόριο της χώρας της έχασε την διεθνή πρωτοκαθεδρία από τους Κινέζους, αλλά δεν ήθελε να πιστωθεί στα μάτια των Ευρωπαίων ότι αυτή αποδυναμώνει το Ευρώ. Από την άλλη οι κερδοσκόποι έψαχναν εξιλαστήριο θύμα και προβληματιζόντουσαν μεταξύ Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και Ελλάδας.

Η Πορτογαλία ήταν πολύ μικρή για να προκαλέσει τον κλυδωνισμό, η Ισπανία ήταν πολύ μεγάλη και θα έθετε σε κίνδυνο την ισορροπία του Ευρώ, η Ιταλία αμύνθηκε διότι ο Μπερλουσκόνι αμέσως μόλις το αντελήφθη έφερε στο εσωτερικό 85 δις μαύρου χρήματος τα οποία τα ξέπλυνε με τον Νόμο, η Ελλάδα όχι μόνο έμεινε μετέωρη αλλά ήρθε μόνη της και είπε «εγώ παιδιά είμαι το θύμα, ελάτε σε εμένα» και την πάτησε, αυτοεγκλωβίστηκε ουσιαστικά η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Tί χειρισμούς δηλαδή θα έπρεπε να κάνει;

Μου το ρωτάνε πράγματι «τι θα έκανε δηλαδή, τι έπρεπε να κάνει;», εγώ δεν εξετάζω τις ευθύνες, σε όλους υπάρχουν ευθύνες, διακομματικά, διαχρονικά, σε όλους. Εξετάζω τις ευθύνες αυτής της κυβέρνησης γιατί αυτή μας κυβερνά τώρα. Όταν τα spreads ήταν 170 μονάδες ο Παπανδρέου γνώριζε την εικόνα της οικονομίας, δεν μιλώ προεκλογικά που πάλι γνώριζε και το αρνήθηκε, μιλώ μετεκλογικά όταν είχε πια τα χαρτιά και τα έβλεπε. Το επιτόκιο δανεισμού ήταν 3% με 4%, μπορούσα κάλλιστα να πάει και να δανειστεί 70-80 δις για τα δύο επόμενα χρόνια από τις αγορές και έτσι να γλυτώσει και την προσφυγή στο διεθνές νομισματικό ταμείο και να έχει και δύο χρόνια για τις διαρθρωτικές αλλαγές. Εκεί προέταξε κυρίως το κομματικό συμφέρον, επιδιώκοντας να συκοφαντήσει την ΝΔ και την πάτησε. Οι ξένοι δεν βλέπουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βλέπουν Ελλάδα και έχουν γίνει και άλλα δύο μεγάλα λάθη. Το πρώτο ήταν που βγήκε ο Παπακωνσταντίνου και είπε θα φορολογήσω τις καταθέσεις και έφυγαν πάνω από 11 δις στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η ρευστότητα των τραπεζών να κλονιστεί και τα λεφτά οι τράπεζες να αρχίσουν να τα μαζεύουν από τον κόσμο και δεύτερον όταν πας να δανειστείς δεν λες ότι το μαγαζί σου είναι Τιτανικός και θα βουλιάξει, ποιος θα σου δώσει τα λεφτά του για να τα χάσει; Και βεβαίως στην τακτική έγιναν λάθη, πήγε με το γεμάτο πιστόλι, στην κ. Μέρκελ, να απειλήσει για την προσφυγή στο ΔΝΤ, οι Γερμανοί περίμεναν, το μελέτησαν 48 ώρες, είδαν ότι δεν τους ενοχλεί και είπαν τι θέλεις να πας ΔΝΤ, πήγαινε…

Εμείς εκεί είχαμε διαφωνήσει, εμείς είπαμε ότι έπρεπε να πάμε όταν ακόμη ήμασταν από θέση ισχύος στην αγορά και όχι στο ΔΝΤ, διότι δέστε τώρα τι γίνεται. Στεγνώνει η αγορά και σήμερα με τα πρόσθετα μέτρα ακούγεται ότι θα περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, ότι θα αυξηθεί το ΦΠΑ, ότι θα μπουν έμμεσοι φόροι, ότι θα μειωθεί ουσιαστικά η αγοραστική δύναμη του μέσου Έλληνα και ποιού Έλληνα, όχι του Έλληνα που τα έχει και τα έβγαλε στο εξωτερικό, αλλά του μισθωτού, του συνταξιούχου, του άνεργου, του εργαζόμενου στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτό είναι τραγικό γιατί αυτό πυροδοτεί μια κοινωνική έκρηξη που θα ξεσπάσει από το καλοκαίρι και μετά η οποία μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και λείπει από την κάθε πρόταση που κάνουν η διάσταση της ανάπτυξης και βέβαια αν μπορώ να θυμίσω κάτι, γιατί ξεχνάμε γρήγορα σε αυτό τον τόπο, όταν εμείς εγγυόμασταν με τα 28,5 δις την αξιοπιστία του τραπεζικού συστήματος, μας έλεγαν ότι χαρίζουμε λεφτά στις τράπεζες. Τώρα κάνουν το ίδιο και χειρότερο. Βγήκαν χθες και είπαν ότι θα απορροφήσουμε και τα υπόλοιπα των 28,5 δις για τις τράπεζες, για να μπορέσουμε να τις καλύψουμε και αυτό το εμφάνισαν αυτή την φορά ως σωτηρία του τραπεζικού συστήματος, δηλαδή πριν μερικούς μήνες δεν ήταν σωτηρία, τώρα έγινε, επειδή τώρα είναι το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα; Παράλληλα αναγκάζουν και τον μέσο καταναλωτή όταν θα αγοράσει οτιδήποτε που έχει αξία πάνω από 1500 ευρώ ή να χρησιμοποιεί την πιστωτική του κάρτα και να πληρώνει τον φόρο στις τράπεζες ή να χρησιμοποιεί δίγραμμη τραπεζική επιταγή και να καθιστά τις τράπεζες μέτοχο της προσωπικής του περιουσίας.

Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ υπάρχουν αντιφάσεις, παραλογισμοί, δεν υπάρχει η γλώσσα της ειλικρίνειας από την αρχή μέχρι το τέλος και γι’ αυτό έχει κάθε λόγο να είναι κλονισμένος ο Ελληνικός λαός και εμείς να φοβόμαστε την κοινωνική έκρηξη ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα σε ένα διέξοδο από το οποίο δεν ξέρουμε την επόμενη ημέρα πως θα μπορέσουμε να βγούμε.

Πιστεύετε ότι δεν είναι περίοδος για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά απαιτείται εθνική συναίνεση, μια και οι καταστάσεις έχουν ξεπεράσει το όριο, είμαστε κάτω από τον πάτο.

Αδιαμφισβήτητα το πιστεύω αυτό και αν θέλετε και αυτή είναι και η ποιοτική μας διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Όταν εμείς είχαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης και λέγαμε αυτά τα αυτονόητα πράγματα και προσπαθούσαμε να τα κάνουμε πράξη στην τελευταία φάση, το ΠΑΣΟΚ πάντα αντιδρούσε, πάντα έλεγε όχι. Εδώ τώρα ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε και έβαλε πλάτη για την Ελλάδα και είπε ότι εγώ στα δύσκολα θα σας βοηθήσω και την διαπραγμάτευση να κάνετε και να μην έχετε μεγάλη κόντρα από την αντιπολίτευση αλλά εκεί που διαφωνώ θα σας το πω και είπε που διαφωνεί, διαφωνούσε στο ΔΝΤ, που μπορούσε να αποφευχθεί με τον τρόπο που σας περιέγραψα, διαφωνεί σε κάθε μέτρο που πλήττει το μεσαίο και φτωχό εισόδημα και μειώνει την ρευστότητα της αγοράς, διότι αυτό θα παράξει ανεργία και η ανεργία θα παράξει έκρηξη. Από εκεί και μετά πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να μας ενώσει όλους είναι η προσπάθεια για ανάπτυξη και εκεί υπάρχει έλλειμμα στην κυβέρνηση, δηλαδή δεν έχουμε δει να κατατίθενται προτάσεις νόμου που να σχετίζονται με την γρήγορη αναπτυξιακή προοπτική.

23 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Είναι αισιόδοξο να μιλάμε για αναπτυξιακή προοπτική κ. Στυλιανίδη σ΄ένα τοπίο όλο μαυρίλα πως την αντιλαμβάνεσθε λοιπόν;

Εμείς καταθέσαμε 23 προτάσεις και προσωπικά κατέθεσα κάποιες προτάσεις, κατά την γνώμη μου δεν πρέπει να διορίζεται δημόσιος υπάλληλος κανένας που δεν έχει προϋπηρεσία 2-3 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, για να καταλάβει τι θα πει δουλειά. Δεύτερον πιστεύω ότι θα πρέπει να αδειοδοτηθούν άμεσα 10 μεγάλα επενδυτικά project, να είναι αδειοδοτημένα όμως και να βγούμε έξω να μαζέψουμε ξένους επενδυτές. Οι επενδυτές δεν έρχονται γιατί δεν θέλουν σχέσεις με το κράτος, αν τους έχεις λυμένη την σχέση αυτή θα έρθουν. Το ξέρω γιατί έχω μιλήσει με όλο τον Αραβικό κόσμο ως υπουργός Εξωτερικών, έχω μιλήσει με τους Ρώσους, με τους Κινέζους, με τους Αμερικανούς που θέλουν να έρθουν. Τρίτον να υπάρξει υφυπουργείο που θα αξιοποιεί την περιουσία του δημοσίου που είναι πολλαπλάσια του χρέους και του ελλείμματος, πολλαπλάσια, δηλαδή θα μπορούσε να μας βγάλει από πάρα πολλά αδιέξοδα…

Εμείς δεν την έχουμε ούτε καν καταγεγραμμένη πολλές φορές…

Έτσι είναι. Να μπουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στην λειτουργία των νοσοκομείων, να μπορείς να πηγαίνεις στον ιδιώτη τον γιατρό σου, αυτόν που θέλεις και αυτός να μπορεί παίρνοντας τα λεφτά του από τον ασφαλιστικό σου φορέα να μισθώνει χρόνο και υποδομές στο δημόσιο νοσοκομείο, να δίνει τα λεφτά στο ίδρυμα για να μην μπαίνει το ίδρυμα μέσα και να σου παρέχει τις υπηρεσίες του. Αυτό είναι πολύ δημοκρατικό που λέω γιατί το νοσοκομείο θα βγάζει τα λεφτά του, όπως γίνεται στις μεγάλες ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, το κόστος για τις ασφαλιστικές είναι το ίδιο, απλά στο παιχνίδι εκτός από τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι οι βασική υποδομή του νοσοκομείου, μπαίνουν και ιδιώτες γιατροί. Εσύ θα διαλέγεις τον καλύτερο γιατρό, αυτόν που μπορεί να τον έχει ο πλούσιος θα τον έχει και ο φτωχός, αλλά η διαφορά είναι επειδή θα υπάρχει μια σχέση μισθωτής εξάρτησης από το δημόσιο ίδρυμα, το δημόσιο ίδρυμα θα βγάζει τα λεφτά του, δεν θα μπαίνει μέσα δισεκατομμύρια.

Επίσης πιστεύω στο μη κρατικό πανεπιστήμιο και στην προοπτική να φέρουμε 100.000 ξένους φοιτητές στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ένα νέο εισόδημα, πιστεύω στην στήριξη της ναυτιλίας, πιστεύω στην στήριξη των εξαγωγών ιδιαίτερα σε αυτή την συγκυρία που η αξία του Ευρώ μειώνεται άρα έχεις ανταγωνιστικές τιμές στις διεθνής αγορές, αυτά όμως θέλουν δουλειά και οργάνωση την οποία δεν την βλέπω να στήνεται, εγώ από τα υπουργεία που πέρασα διαπιστώνω ότι πίσω ακόμα και τα σχέδια εκείνα που είχα ολοκληρωμένα δεν τα αξιοποιούν, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σχέδιο για την οπτική ίνα που ήταν έτοιμο να φέρει 2 δις στην χώρα επενδυτικά και το ακύρωσαν και το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ που είναι ένα πολύ μεγάλο project που αφορά το σύνολο της οικονομίας το οποίο το πάγωσαν την ώρα που άρχισε να φέρνει οικονομικά αποτελέσματα και τώρα επαναφέρουν με καθυστέρηση μηνών κομμάτι-κομμάτι και το βαφτίζουν διαφορετικά. Θα έλεγα βγες ειλικρινά και πες ναι αυτό είναι σωστό, θα το συνεχίσουμε και μην χάνεις 7 μήνες σε πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια, αυτό ζητάμε και είναι αυτονόητο.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Ένας στενός σας συνεργάτης σας, είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο κ. Παπαμιμίκος. Νιώθετε δικαιωμένος;

Κατ’ αρχήν η ΟΝΝΕΔ έχει την αυτονομία της, εγώ την σεβάστηκα από την ημέρα που έφυγα από τον χώρο της νεολαίας. Πάντα όμως είχα πολύ καλές σχέσεις με τα νέα παιδιά. Για εμένα τώρα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, ένα από τα παιδιά που συνεργάστηκαν μαζί μου σε δύσκολες κυβερνητικές περιόδους να βλέπω ότι πέτυχε πολιτικά παρά τον πόλεμο λάσπης που του κάνουν και να εκλέγεται πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και μάλιστα με άμεση διαδικασία από όλη την Ελλάδα και με το υψηλό ποσοστό του 56%. Πιστεύω ότι είναι ικανό παιδί και έντιμο, ότι έχει προχωρημένη πολιτική σκέψη και θα μπορέσει να βάλλει την νεολαία μας σε μια νέα εποχή και είμαι περήφανος για έναν άλλο λόγο, γιατί μετά από εμένα είναι ο δεύτερος πρόεδρος που προέρχεται από τις οργανώσεις της Βορείου Ελλάδος διότι διετέλεσε με επιτυχία πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

Δεν εισακουστήκαμε στον Καλλικράτη!

Χωροταξικός σχεδιασμός στη Ροδόπη τραυματίζει κι εγκλωβίζει τις περιοχές.

Δεν μπορεί να υπάρξει Καλλικράτης χωρίς Περικλή! Ο Περικλής έδινε τα λεφτά και ο Καλλικράτης σχεδίαζε τον Παρθενώνα. Αυτό που γίνεται σήμερα δυστυχώς είναι μια προχειρότητα και είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση η διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας για να αντιμετωπίζεται με τόσο πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο. Η ΚΕΔΚΕ σε πρόσφατη γενική της συνέλευση και σε μια συνάντηση που είχα με το προεδρείο της, μου είπε ότι αξιολογεί το κόστος λειτουργίας του νέου σχήματος στα 4,5 δις και η κυβέρνηση- περιέργως πως- ισχυρίζεται ότι μπορεί να το λειτουργήσει με 1,5 δις και να κερδίσει για το Ελληνικό δημόσιο 1,8 δις! Αυτό είναι αδιανόητο, δεν μπορεί να συμβεί. Είναι παραλογισμός, διότι μπορεί να μειώνει τους επικεφαλής αλλά το διοικητικό προσωπικό, οι κτηριακές υποδομές, οι ανάγκες των οικισμών που θα συναποτελούν τους νέους ΟΤΑ, συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν υπάρχει προγραμματισμός επ’ αυτού.

Χρειάζονται και νέα έργα διασύνδεσης των δήμων που δεν συνδέονται;

Έτσι, που δεν υπάρχει διασύνδεση. Το δεύτερο στοιχείο είναι-κατά την γνώμη μου-ότι ο χωροταξικός διαμερισμός των νέων ΟΤΑ δεν έλαβε υπόψη την αναπτυξιακή φυσιογνωμία των νέων δήμων, αλλά το άθροισμα κομματικών ψήφων και αυτό είναι τραγικό, διότι δεν αντέχουμε άλλα τέτοια παιχνίδια σαν χώρα. Δεν μπορεί να κοιτάς που πήρε το ΠΑΣΟΚ ψήφους, να τους αθροίσουμε για να ελέγξουμε τον νέο δήμαρχο. Δεν είναι λογική αυτή. Τρίτον, ότι μέσα από αυτή την λογική μαραζώνουν περιοχές οι οποίες ήταν πολύ ζωντανές και δυναμικές.

Έρχομαι τώρα στην περιοχή μας:
Δηλώνω εντονότατα την ενόχληση μου και δεν απηχώ μόνο τον εαυτό μου αλλά το σύνολο των βουλευτών της αντιπολίτευσης, αξιωματικής και μη, διότι αγνοηθήκαμε πλήρως και εμείς και οι τοπικές κοινωνίες στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε ο χωροταξικός σχεδιασμός. Δεν ρωτηθήκαμε. Ρωτήθηκαν και ευλόγως οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες μέσω των ΤΕΔΚ αλλά δεν ρωτήθηκαν οι εκλεγμένοι του Ελληνικού λαού εκπρόσωποι και οι τοπικές κοινωνίες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι θεωρώ ότι είναι απολύτως πρόχειρος έως και επικίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε η κατανομή στη Ροδόπη. Δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την αναπτυξιακή φυσιογνωμία, ούτε την τοπική ιδιαιτερότητα.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος:
Ουσιαστικά υποβαθμίζουν με τραγικό τρόπο την περιοχή του Ιάσμου η οποία θα μπορούσε-όπως τουλάχιστον εγώ το είχα σχεδιάσει τα προηγούμενα χρόνια-να γίνει η πηγή πλούτου για την περιοχή. Θυμίζω ότι στον Ίασμο έχουμε τρία μεγάλα έργα σε εξέλιξη, το φράγμα του Ιάσμου που θα αλλάξει πλήρως την υδροοικονομία της περιοχής και άρα την αγροτική ανάπτυξη. Το οικοσύστημα της Βιστωνίδας που αποτελεί διεθνή προορισμό και αν το αξιοποιήσουμε σωστά μπορεί να μας φέρει τα αποτελέσματα στο μέλλον και τρίτον το μεγάλο εμπορευματικό και εμπορικό κέντρο το οποίο γίνεται σε χώρο που παραχώρησε ο ΟΤΑ στους ιδιώτες-επενδυτές, για να δημιουργηθούν εκεί 1400 θέσεις εργασίας. Που θα πάνε όλα αυτά τώρα; Ποιος θα τα διαχειριστεί; Πόσοι θα θελήσουν να μείνουν εκεί και να επιμείνουν στην ανάπτυξης εκείνης της περιοχής; Αυτό δεν το σκέφτηκαν; Γιατί παραπλάνησαν την τοπική κοινωνία του Ιάσμου με επισκέψεις και υποσχέσεις και παρελκυστικές πολιτικές; Ένα σημείο είναι αυτό.

Δεύτερο σημείο είναι το γεγονός ότι υποβαθμίζουν και απονευρώνουν τον ιστορικότερο δήμο της Ροδόπης, τον δήμο Μαρώνειας ο οποίος αποψιλώνεται πλήρως και αποκόπτεται από το διοικητικό του κέντρο που είναι στις Σάπες. Συνενώνεται ο δήμος Μαρώνειας με τον δήμο Σαπών ενώ και οι δύο αυτοί δήμοι έχουν εντελώς διαφορετική αναπτυξιακή φυσιογνωμία, άλλο προσανατολισμό έχουν οι Σάπες και ορθώς, άλλο προσανατολισμό έχει η Μαρώνεια και δεν είναι ζήτημα έδρας αλλά ζήτημα του πως μπορεί μια διοίκηση να κινηθεί σε όλα αυτά διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης και βεβαίως-κατά την γνώμη μου-στην Κομοτηνή κάνουν απλά άθροισμα ψήφων. Δεν λαμβάνουν υπόψη ότι η Κομοτηνή δεν είχε ανάγκη να γίνει παραθαλάσσιος δήμος. Η Κομοτηνή είναι διοικητικό κέντρο, έχει το Πανεπιστήμιο, έχει την ΒΙΠΕ, έχει χίλια δύο πράγματα τα οποία έπρεπε να τα αναπτύξει μέσα από την νέα της σύνθεση, κατά την γνώμη μου η αντιπρόταση, για να μην μιλούμε μόνο κριτικά, από την πλευρά μου μονομερώς επιδιώχθηκε να φανεί και στα Μέσα, όπου δόθηκε η δυνατότητα να την δημοσιοποιήσω. Προσέγγισα στους διαδρόμους της Βουλής, γιατί εκεί μπορούσα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Πάγκαλο, του μίλησα για την ιδιαιτερότητα της περιοχής, τον Γιώργο Πεταλωτή, ο οποίος ξέρω ότι τις απόψεις τις μετέφερε αλλά χωρίς αποτέλεσμα, τον κ. Ντόλιο, δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Ραγκούσης δηλαδή κράτησε όλους τους ΟΤΑ των Κυκλάδων ανέπαφους; Γιατί ο κ. Μάντατζη ή ο κ. Ξυνίδης διέσωσαν τις περιοχές που μπορούσαν να διασώσουν; Εμείς δεν έπρεπε να προφυλάξουμε την δική μας περιοχή από ανθρώπους που δεν σκέφτονται και άλλες παραμέτρους;

Να μας περιγράψετε την πρότασή σας κ. Στυλιανίδη;

Η πρόταση ήταν να δημιουργηθεί ένας παραθαλάσσιος δήμος που έχει ενιαία αναπτυξιακή φυσιογνωμία και θα βασιζόταν πάνω στον παραθαλάσσιο άξονα, θα αξιοποιούσε τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι οι διαχρονικές αποδείξεις ελληνικότητας της περιοχής, τα οικοσυστήματα, τον παραθεριστικό τουρισμό, την αλιεία και ότι άλλο μπορούσε να αναπτύξει, που μπορούσε πάρα πολλά πράγματα να αναπτύξει. Θα μπορούσαμε μιλήσουμε για την Αίγειρο, την Μαρώνεια και ενδεχομένως το Σιδηροχώρι αν το ίδιο ήθελε. Θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένας δεύτερος δήμος της διοικητικής πρωτεύουσας μητροπολιτικός με την Κομοτηνή, τις Σάπες και τον Ίασμο μέσα και το Σιδηροχώρι αν θα ήθελε να πάει εκεί ή αλλού ανάλογα με τον προσανατολισμό του. Ο δήμος αυτός θα ήταν διοικητική πρωτεύουσα, ανάπτυξη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ΒΙΟΠΑ Σαπών και εμπορικό και εμπορευματικό κέντρο Ιάσμου, ανάπτυξη υδροοικονομίας με τα τρία μεγάλα φράγματα. Το φράγμα του Ιάσμου, το φράγμα των Συμβόλων, το φράγμα του Ιασίου, ανάπτυξη του πανεπιστημίου με το πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, με την ΑΣΠΑΙΤΕ και με άλλες σχολές στις Σάπες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν και ίσως με κάποιες σχολές στον Ίασμο και βεβαίως και ανάπτυξη του εμπορίου και της διαμετακόμισης. Βεβαίως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας ημιορεινός και ορεινός δήμος που θα συμπεριελάμβανε τους Αμαξάδες, το Σώστη, τη Φιλύρα, τον Κέχρο, τα Αρριανά και την Οργάνη ο οποίος θα ενοποιούσε αναπτυξιακά τον ορεινό όγκο, θα δημιουργείτο ένας παράλληλος βόρειος άξονας που θα συνέδεε αυτές τις περιοχές, τον αγροτουρισμό, τα καπνά, την εναλλακτική κτηνοτροφία και την διασυνοριακή συνεργασία με την Βουλγαρία, ενώ η Κομοτηνή θα κρατούσε μόνο τον κάθετο άξονα από πάνω ο οποίος ούτως ή άλλως δικαιωματικά της ανήκει για να μπορεί να αναπτύσσεται διασυνοριακά ως πρωτεύουσα του νομού.

Έτσι θα είχαμε στον νομό δύο χριστιανικούς και ένα μειονοτικό δήμο, δηλαδή μια σωστή ισορροπία, με ξεκάθαρη αναπτυξιακή φυσιογνωμία και φυσικά με την αρμοδιότητα που θα έπρεπε να έχει το κάθε διαμέρισμα για να μπορεί να κρατήσει και να επαυξήσει την ανάπτυξη που μέχρι σήμερα παρουσίασε. Τώρα δυστυχώς ότι σχεδιασμό είχαμε κάνει εμείς για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, είτε τον ακυρώνουν, είτε τον απονευρώνουν πλήρως και αυτό δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει στον τόπο. Εγώ εκφράζω την ανησυχία μου και εύχομαι να μην πληρώσει ακριβά η περιοχή αυτού του είδους την απερίσκεπτη προσέγγιση.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.