Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για την Επίσκεψη Ερντογάν

Ηχητικό : 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στις 18/05/2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «ANT1 97.2» για την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα.

«Ως Υφυπουργός Εξωτερικών εργάστηκα συστηματικά για την ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων με την Τουρκία και για τη βελτίωση των πολιτικών μας σχέσεων. Θεωρώ όμως ότι η συγκυρία που επελέγη για να γίνει αυτή η μεγαλειώδης συνάντηση είναι εσφαλμένη. Είναι λάθος στιγμή. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δυσμενή οικονομική κατάσταση και φοβούμαι ότι τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν είτε δημόσια είτε κατ’ ιδίαν δεν ήταν μόνο τα ζητήματα χαμηλής πολιτικής. Όταν ο Ερντογάν ανοίγει ζητήματα που αφορούν το Αιγαίο, την Κύπρο ή τη Θράκη, που δεν είναι επ’ ουδενί ζητήματα διμερών σχέσεων…»

«Δεν ήταν σωστό να ανεχθούμε να παρέμβει ο κ. Ερντογάν στα εσωτερικά μας και να κάνει υποδείξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης… Φαντάζεστε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να πηγαίνει στην Τουρκία και να κάνει παραινέσεις προς τα κόμματα της τουρκικής αντιπολίτευσης, φαντάζεστε τον κ. Παπανδρέου να πάει στην Τουρκία και να κάνει το ίδιο; Θα το δεχόταν το τουρκικό πολιτικό σύστημα αυτό ή θα αντιδρούσε επί τόπου;»

«Ο κ. Ερντογάν μας είπε να πετάμε χωρίς οπλισμό τα αεροπλάνα μας πάνω από το Αιγαίο, δηλαδή θα μπαίνω στο σπίτι σας ό,τι ώρα θέλω χωρίς την άδειά σας, αλλά σας κάνω τη χάρη να μη χρησιμοποιώ όπλα, γι’ αυτό μη χρησιμοποιείτε όπλα και εσείς. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό αποτελεί επιθετική δήλωση.»

«Η βιασύνη και ο εγκλωβισμός στο πεδίο των εντυπώσεων και των δημοσίων σχέσεων είναι κακό για την πολιτική αυτή τη στιγμή, κυρίως για την εξωτερική πολιτική

«Δεν θεωρώ ότι το casus belli είναι διμερές ζήτημα, όπως επιχείρησε να μας παρουσιάσει ο κ. Ερντογάν. Το casus belli είναι απρόκλητη απειλή πολέμου, η οποία μας λέει ότι «αν εσείς ασκήσετε τα εθνικά κυριαρχικά σας δικαιώματα επεκτείνοντας τα ναυτικά μίλια από τα 6 στα 12 ή αν δεν αφοπλίσετε τα νησιά του Αιγαίου, εγώ να ξέρετε ότι θα συνεχίσω να σας απειλώ με πόλεμο». Στο θέμα αυτό θα έπρεπε να υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πλευρά.»

«Η τουρκική πλευρά επεδίωξε μια ισοπεδωτική προσέγγιση όταν εξίσωσε τον πνευματικό ηγέτης της οικουμενικής ορθοδοξίας με έναν Έλληνα δημόσιο λειτουργό, τον μουφτή της Θράκης

«Πιστεύω στην προσέγγιση των 2 κρατών, πιστεύω στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, μου κάνει έκπληξη όμως ότι δεν έχει γίνει πρώτη είδηση το γεγονός ότι την ημέρα που ο κ. Ερντογάν ήταν με 11 υπουργούς και 100 επιχειρηματίες στην Αθήνα ακυρώθηκε επισήμως ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη ευνοώντας την προώθηση του αγωγού Σαμψούντας – Τζεϊχάν που ήταν στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας για να πετάξει την Ελλάδα εντελώς εκτός του γεωστρατηγικού χάρτη της περιοχής. Θυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ μιλούσε για χαστούκι όταν κάποτε πίστευε ότι δε θα πετύχουμε τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Εμείς τον φτάσαμε μέχρι την υπογραφή και σήμερα ακυρώνεται και μάλιστα ανακοινώνεται αυτή η ακύρωση την ημέρα της επίσκεψης Ερντογάν και δεν υπάρχει αντίδραση από την ελληνική πολιτική

«Αυτά να μην τα προσπερνούμε έτσι και να μην κλεινόμαστε μόνο στην παραίτηση της κ. Γκερέκου βλέποντας να φεύγουν τα εθνικά θέματα κάτω από το τραπέζι.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.