Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για τις Δηλώσεις Γιούνκερ στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Στάθης Κουτμερίδης μιλούν για τις Δηλώσεις Γιούνκερ στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Κ. Αρβανίτη και τη Μ. Κατσίμη στη «ΝΕΤ» στις 12/10/2010.

Ε. Στυλιανίδης:

«Εδώ έχουμε ένα περίεργο φαινόμενο, το οποίο κατά τη γνώμη μου χτυπά και την περηφάνια του Έλληνα και την αξιοπρέπεια της Ελλάδας. Το σύνολο της κυβερνητικής ηγεσίας αυτή τη στιγμή, όταν μιλά, στο δημόσιο λόγο, δεν αναφέρεται στον ελληνικό λαό και στους Έλληνες πολίτες. Η βασική του αναφορά και ικανοποίηση είναι ότι επιδοκιμάζονται οι αποφάσεις και πράξεις από τους διεθνείς οργανισμούς και τα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Δεν τα περιφρονώ. Θεωρώ όμως ότι μια εκλεγμένη κυβέρνηση οφείλει πρωτογενώς να έχει αναφορά στο λαό που την εξέλεξε και αυτό δε συμβαίνει».

«Υπάρχει μια βασική αρχή στα διεθνή, την οποία έχω υπηρετήσει και εγώ ως υφυπουργός Εξωτερικών. Όταν είσαι εκτός της χώρας δεν αναφέρεσαι στα εσωτερικά σου και κυρίως δεν κατακρίνεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους στο εξωτερικό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν κατέκρινε απλά τον πολιτικό του αντίπαλο, αλλά είπε ψέματα, είναι θέμα τιμής αυτό και αξιοπρέπειας, συκοφάντησε τον πρώην πρωθυπουργό, διεψεύσθη από τον ίδιο τον κ. Γιούνκερ από τη μεταγενέστερη δήλωση που έκανε ότι αυτός ο πρωθυπουργός που έλεγε ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Σήμερα στην πρωινή ζώνη όλα τα ραδιόφωνα παίζουν αποσπάσματα από δημόσιες δηλώσεις σε διεθνή δίκτυα του Γιώργου Παπανδρέου που μιλάει για τη διαφθορά της Ελλάδας και λέει ο ίδιος ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα».

«Ως Έλληνας πολιτικός εκλεγμένος από τους Έλληνες πολίτες, ουδέποτε θα βρισκόμουν εκτός συνόρων να συκοφαντώ την πατρίδα μου, ακόμα και αν στη διακυβέρνηση της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο. Δε λέω ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε τη διαφθορά, βεβαίως πρέπει να την πολεμήσουμε και να την νικήσουμε. Εγώ μπορώ να σας πω 10 παραδείγματα μεγάλης διαφθοράς από τις χώρες αυτές που μας ασκούν κριτική αυτή τη στιγμή είτε λέγεται Αμερική, είτε λέγεται Γερμανία, είτε λέγεται Γαλλία, είτε οτιδήποτε. Ακούσατε ποτέ κανέναν εκλεγμένο πολιτικό αυτών των χωρών να βρίζει τη χώρα του; Και δη στο εξωτερικό;»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.