Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» - Μέρος 1
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλάει για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» με το Β. Λυριτζή και το Δ. Οικονόμου στo «ΣΚΑΪ» στις 01/09/2010.
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν τη δική τους αυτονομία και δυναμική, παίζουν ρόλο τα πρόσωπα σε σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά στην παρούσα συγκυρία πιστεύω ότι παίζει ρόλο και η γενικότερη πολιτική τοποθέτηση των κομμάτων, υπό την έννοια ότι η Κυβέρνηση ήταν αυτή η οποία συνέδεσε την ιστορία του Μνημονίου με το Σχέδιο Καλλικράτης, επομένως εκ των πραγμάτων μπαίνει το δίλημμα. Αν δηλαδή μέσα από τις αυτοδιοικητές εκλογές, παρά τον τοπικό χαρακτήρα που έχουν, κάποιοι ενισχύσουν πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου, του δίνουν πράσινο φως για περισσότερα μέτρα και για περισσότερο επιθετική πολιτική, όσον αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου».
«Η ΝΔ βγήκε από μια οδυνηρή ήττα και χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ανασυγκροτηθεί, να ξεπεράσει τις εσωστρέφειες και τα προβλήματα που δημιουργούνται πάντοτε μετά από τέτοιου είδους καταστάσεις και να δημιουργήσει τη φρέσκια πρόταση, η οποία πρέπει να είναι πειστική και εναλλακτική έναντι αυτής που παρουσιάζει η Κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, όμως, όταν η ΝΔ βρίσκεται στη φάση ανάκαμψης, δεν μπορεί να κρίνεται η ΝΔ ακόμα. Αυτή τη στιγμή κρίνεται η Κυβέρνηση».








