Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για την Επίσκεψη Νταβούτογλου στη Θράκη στη ΝΕΤ

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας μιλούν για την Επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ Νταβούτογλου στη Θράκη στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τον Κ. Αρβανίτη και τη Μ. Κατσίμη στη «ΝΕΤ» στις 10/03/2011.

Ε. Στυλιανίδης:

«Στη Θράκη αυτή τη στιγμή ταξιδεύει ο κ. Νταβούτογλου χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα ελεγμένο από την ελληνική Κυβέρνηση, έχει επισκεφθεί ευαίσθητες ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας, τους Αθίγγανους, τους Πομάκους κλπ, λέει ότι εδώ όταν είμαι νιώθω σαν την πατρίδα μου την Τουρκία… Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είναι αυτή τη στιγμή στη Θράκη, κινείται ανεξέλεγκτα, υλοποιεί μια συγκεκριμένη τακτική υλοποίησης τουρκοποίησης μουσουλμανικής μειονότητας, η ελληνική Κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει ελεγμένο σχέδιο κίνησης, όπως είχε γίνει κάποτε με την επίσκεψη Ερντογάν, δεν υπάρχει καμιά αντίδραση στην προσπάθεια ενιαιοποίησης των Τουρκοκρητικών, των μειονοτικών της Δωδεκανήσου και της Θράκης στους οποίους αναφέρεται στις δημόσιες τοποθετήσεις του, συναντάται με Ψευδομουφτήδες, συναντάται με επιτροπές περίεργες και κανένας δε μιλά»

«Βεβαίως, ο κ. Νταβούτογλου κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, είναι πολιτικός, είναι διαβασμένος, έχει στρατηγική. Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο κ. Νταβούτογλου. Το ζήτημα είναι τι κάνει η ελληνική Κυβέρνηση για αυτό, διότι είναι εξαφανισμένο δημοσιογραφικά το ζήτημα και αυτή τη στιγμή ανακινούνται ζητήματα, τα οποία θεωρούνταν λυμένα και με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι οι σχέσεις των 2 κρατών καλές και η κοινωνία της Θράκης μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία»

«Ας πάει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μια βόλτα στην Ίμβρο και στην Τένεδο και ας πάει και στους ποντιόφωνους πληθυσμούς της Σαμψούντας και θα σας πω εγώ αν θα ενοχληθεί ο κ. Νταβούτογλου και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας»

«Έθεσε θέμα Καστελόριζου, δεν υπήρχε απάντηση, έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας δεν υπήρχε απάντηση, πάει να τουρκοποιήσει ουσιαστικά 2 υπο-ομάδες της μουσουλμανικής μειονότητας δεν υπάρχει απάντηση. Ο επισκέπτης έρχεται στη Θράκη και απουσιάζει ο νοικοκύρης. Και μου λέτε να μη μιλάμε. Δε γίνεται»

«Όπως εγώ συνόδευα τον κ. Ερντογάν και ήμουν συνέχεια μαζί του στην τότε «ιδιωτική» επίσκεψή του στη Θράκη, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά προσεκτικός ο κ. Ερντογάν, δεν έθιξε καθόλου την ελληνική πλευρά και δεν προσέβαλε τους κανόνες. Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μια άλλη συμπεριφορά που δημιουργεί δεδομένα στα οποία πρέπει η ελληνική Κυβέρνηση να απαντήσει»

«Λυπάμαι γιατί το Υπουργείο Εξωτερικών συσκέπτεται 1 εβδομάδα και ο ένας πετά την ευθύνη στον άλλον και όταν γίνονται οι ενημερώσεις σε θέματα του ΥΠΕΞ ένας δε σηκώνεται να δώσει μια απάντηση»

«Είναι απαράδεκτο να επισκέπτεται ξένος Υπουργός την περιοχή και η ελληνική Κυβέρνηση να μην τον συνοδεύει. Είναι απαράδεκτο ο κ. Νταβούτογλου, συνοδευόμενος από 2 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Μειονότητας να επισκέπτεται στη Θράκη την Ανώτατη Μειονοτική Επιτροπή, τους Ψευδομουφτήδες, να λέει ό,τι θέλει και να μην υπάρχει απάντηση από την ελληνική Κυβέρνηση»

«Δεν μπορείτε να σκεπάσετε την ανυπαρξία σας στη Θράκη. Δεν επιτρέπεται να λέει ο κ. Ερντογάν δημόσια και διεθνώς ότι οι Ψευδομουφτήδες θα γίνουν εκλεγμένοι Μουφτήδες και να μην υπάρχει απάντηση από την ελληνική πλευρά. Αλλάζει η πολιτική και το δόγμα της Τουρκίας στη Θράκη και δεν υπάρχει καμία απάντηση από το ανύπαρκτο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Λυπάμαι…»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
8 Σεπτέμβριος 2020 - 4:55μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ

Με δεδομένο το πρόβλημα που προέκυψε στη Ροδόπη και πανελλαδικά με τη λειτουργία τον ΚΔΑΠ λόγω της αυξημένης ζήτησης από οικογένειες που έχουν ανάγκη για τα παιδιά τους, ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε παρέμβαση στο αρμόδιο υπουργείο ενημερώνοντας για την ένταση του προβλήματος στο νόμο Ροδόπης και ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να αντιμετωπίσει το ζήτημα.
3 Σεπτέμβριος 2020 - 2:41μμ

ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 2019 ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα παραδόθηκε η νέα επιστημονική μελέτη του Βουλευτή Ροδόπης και Προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.
24 Αύγουστος 2020 - 6:09μμ

Ευριπίδης Στυλιανίδης προς Πρυτανικές Αρχές ΔΠΘ: «Οι φοιτητές πρέπει να έλθουν πάλι στην Κομοτηνή»

Σημαντική συνάντηση εργασίας είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Καθηγητή κ. Αλέκο Πολυχρονίδη και τους Αντιπρυτάνεις κ. Μαρία Μιχαλοπούλου και κ. Φώτη Μάρη.
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.