Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης για την Απεργία Φορτηγών και Βυτιοφόρων στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ MEGA»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Πέτρος Ευθυμίου στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ MEGA» με τον Ι. Χασαπόπουλο στο «MEGA» στις 30/07/2010.

Ε. Στυλιανίδης:

«Θέλω να κάνω 3 απλές επισημάνσεις:
Πρώτον, αυτή η πολιτική δεν επιβάλλεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι μια επιλογή καθαρή της ελληνικής Κυβέρνησης.
Δεύτερον, η Κυβέρνηση αιφνιδίασε εκβιαστικά τον κλάδο των Φορτηγών. Δεν εξήντλησε το διάλογο, προέβη κατευθείαν σε επιθετική πολιτική, χωρίς να προσπαθήσει να φτάσει σε ένα κοινό δια ταύτα, προκαλώντας αυτή την κρίση.
Τρίτον, την κρίση αυτή την προκάλεσε στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, προσπαθώντας κατά την πάγια τακτική της να δημιουργήσει σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών επαγγελματικών ομάδων. Από τη μια τα πρατήρια, τις τουριστικές επιχειρήσεις, τους εμπόρους, τους επιχειρηματίες και από την άλλη τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, δηλαδή τους ανθρώπους του μόχθου, τις 110.000 οικογένειες.
Αυτό από μόνο του είναι μια απαράδεκτη και εκβιαστική πολιτική. Και τώρα είναι άδικο να προσπαθεί την πρόκληση αυτής της κρίσης να την επιρρίψει απόλυτα στη μία πλευρά».

«Στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετείχα, υπήρχαν 2 τάσεις, η τάση της ελεγχόμενης απελευθέρωσης και η τάση της πλήρους απελευθέρωσης».

«Η άποψή μου είναι ότι η ελεγχόμενη απελευθέρωση είναι η λύση. Δηλαδή, θα πρέπει η Κυβέρνηση να προσδιορίσει πόσες άδειες έχει ανάγκη η ελληνική αγορά, διότι αν δημιουργήσει πληθωρισμό στις άδειες και θα τις απαξιώσει και το περιβάλλον θα επιβαρύνει και θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα στο κυκλοφοριακό και θα οδηγήσει ουσιαστικά στην ανεργία και στην ανέχεια 110.000 οικογένειες».

«Καμία αλλαγή και καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να προχωρήσει σε αυτό τον τόπο όταν έχει απέναντι την κοινωνία και την αγορά».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.