Ομιλία στη Βουλή στη Συζήτηση για τη Σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδι

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της Ομιλίας.

Αθήνα, 28/06/2010

Φοβούμαι κύριε Πρόεδρε, ότι κάποιοι σήμερα εδώ ξέχασαν πλήρως την Αρχή Διάκρισης των Εξουσιών του Μοντεσκιέ και λειτουργούν σαν να είναι Δικαστική Εξουσία, ξεχνώντας ότι είναι μέλη του Νομοθετικού Σώματος. Αλλά ξέρετε και στη ζωή και στην πολιτική τη μάσκα κανείς δεν μπορεί να τη φοράει επ’ άπειρον, τη φορά στιγμιαία για να κρύψει το πρόσωπο του. Έρχεται η ώρα όμως, που αποδεικνύεται ότι το ψέμα έχει κοντά πόδια και ότι η αλήθεια είναι ανίκητη. Νομίζω ότι σε μια τέτοια στιγμή βρισκόμαστε.

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, να συνθλίψει το ηθικό πλεονέκτημα της Νέας Δημοκρατίας, επιδίωξε πάρα πολλές φορές με απρόσφορες απόπειρες, να χτυπήσει ευθέως το πρόσωπο του τότε Πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, θεωρώντας ότι έτσι μπορεί να καταλάβει την εξουσία. Έβαλε προεκλογικά το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα». Δεν χρειάστηκαν ούτε εννέα μήνες, για να επιτύχει την ταύτιση του σοσιαλισμού με τη βαρβαρότητα.

Στήριξε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την εκλογή της πάνω σε δύο πυλώνες. Ο ένας ήταν ο πυλώνας που έλεγε: «λεφτά υπάρχουν» και ο δεύτερος ήταν ο εγκλωβισμός του δημοσίου πολιτικού διαλόγου στη σκανδαλοθηρία, στη σκανδαλολογία και στις ατέρμονες εξεταστικές επιτροπές, όχι για τη διερεύνηση της αλήθειας, αλλά για την εκπομπή συκοφαντιών, κατηγοριών, για μία άγονη αντιπαράθεση ώστε να μην κοιτά ο κόσμος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να μην διαπιστώνει καθημερινά την ανεπάρκεια αυτής της Κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις και λύσεις σ’ αυτά τα προβλήματα. Αυτό βιώνουμε σήμερα.

Αιφνιδιάζει η Κυβέρνηση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, πλήττει τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα, στεγνώνει από ρευστότητα την αγορά, αποτρέπει κάθε νέα επένδυση με την πολιτική της, ενθαρρύνει τη ροή χρήματος στο εξωτερικό παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως Τιτανικό και λέγοντας, διά των αρμοδίων Υπουργών ότι θα φορολογήσει τις καταθέσεις, εκτινάσσει την ανεργία οδηγώντας σε ψυχολογικά αδιέξοδα τα νέα Ελληνόπουλα και εφαρμόζει ένα μείγμα πολιτικής το οποίο ισχυρίζεται ότι της υποδείχθηκε από το μηχανισμό στήριξης. Μα, προχθές ακούσαμε τη συνέντευξη του κυρίου Στρος Καν να λέει ότι: «εγώ είπα τους στόχους, δεν είπα τη μέθοδο».

Μιλά αν θέλετε για αυτά τα ζητήματα και ένα κομμάτι της ελάσσονος αντιπολίτευσης σαν να μην ψήφισε αυτήν την πολιτική, προσπαθώντας σήμερα να αποποιηθεί τις ευθύνες, γιατί και αυτό βρίσκεται αντιμέτωπο με τη λαϊκή οργή.

Η ίδια η Κυβέρνηση όμως αποφάσισε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτήν την πολιτική, την ταύτιση του σοσιαλισμού με τη βαρβαρότητα. Και βεβαίως τώρα, επειδή δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις στα καθημερινά ερωτήματα των πολιτών, τι κάνει; Συκοφαντεί στο εξωτερικό τη χώρα μας και αμαυρώνει, κατά τη δική της εκτίμηση, τη διαδρομή της προηγούμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παραβιάζει βασικές αρχές του δικαίου και θίγει στο σκληρό τους πυρήνα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενοχοποιεί ανθρώπους και Υπουργούς, χωρίς να έχει πληρότητα στοιχείων ούτε καν αποχρώσες ενδείξεις. Αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εμείς, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή, είχαμε εντολή από τις συνειδήσεις μας και από το νέο Πρόεδρο μας, κ. Αντώνη Σαμαρά να αναζητήσουμε την αλήθεια. Και θέσαμε δύο εύλογα ερωτήματα προς την Κυβέρνηση. Ποιοι είναι οι λόγοι, της εκ νέου συστάσεως της Εξεταστικής Επιτροπής και δεν πήγαινε αυτή η διαδικασία κατευθείαν από το πόρισμα της προηγούμενης Εξεταστικής;

Μας είπατε εύλογα, ότι πρέπει να διερευνήσουμε δύο νέα στοιχεία τότε. Πρέπει να αποτιμήσουμε εκ νέου τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων για να διαπιστώσουμε αν υπάρχουν υπερκοστολογήσεις ή υποτιμολογήσεις αξιών και πρέπει βεβαίως, να ερευνήσουμε και τη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Τι από τα δύο κάνατε; Δεν κάνατε τίποτα από τα δύο, απολύτως τίποτα από τα δύο. Και λέτε ότι αυτά θα γίνουν τώρα, για να κρατάτε όμηρο την αντιπολίτευση, γιατί δεν μπορείτε να απαντήσετε πολιτικά. Αποπροσανατολίζετε την προσοχή του κόσμου από τα προβλήματα και λέτε μονίμως ότι για όλα φταίνε οι άλλοι. Δεν είστε έτοιμοι να δώσετε απαντήσεις.

Δεν δώσατε απάντηση για το μαύρο χρήμα και το πολιτικό, αν υπάρχει, και σε ποιους πήγε. Δώδεκα ανεξερεύνητες offshore. Κύριε συνάδελφε, ρωτάτε. Είστε Κυβέρνηση τώρα. Ρωτούσατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση. Ακόμα θα ρωτάτε; Έπρεπε τώρα να μας πείτε τις διαδρομές του χρήματος. Γιατί ανοίχτηκαν μόνο χίλιες εξακόσιες πράξεις από τις επτά χιλιάδες; Γιατί δεν διερευνήθηκαν οι δώδεκα offshore; Τώρα ρωτούμε εμείς, όμως, ως αντιπολίτευση, που σας είπαμε από την αρχή όλα στο φώς. Να πούμε την αλήθεια. Για ποιο λόγο δεν ψάχνουμε το μετοχικό κεφάλαιο των offshore; Γιατί καλύπτετε την ΤΟΡΚΑΣΟ;

Όσο ψάχνετε, σκοντάφτετε σε δικά σας πρόσωπα. Αυτό είναι που σας ενοχλεί. Και όσο διερευνούμε στη ρίζα την υπόθεση αυτή, τόσο διαπιστώνουμε ότι οι εμπλοκές της δικής σας Κυβέρνησης ήταν περισσότερες, διότι τότε δημιουργήθηκε αυτή η υπόθεση. Μην κατηγορείτε, λοιπόν, εμάς γι’ αυτό.

Η δική μας Κυβέρνηση είχε ένα δίλημμα, να πληρώσει τη Μονή για να φύγει το Βατοπέδι από τη λίμνη ή να προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες ανταλλαγών. Τώρα, αν υπάρχουν παρανομίες στις ανταλλαγές, αυτό θα το κρίνει, βεβαίως, η Δικαιοσύνη. Τότε θα διαπιστωθεί και βεβαίως θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Αλλά εσείς κατηγορείτε με περισσή ευκολία και δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτές οι υποθέσεις είναι μπούμερανγκ.

Εμάς δεν μας τρομάζει η αλήθεια, για να τα λέμε εδώ καθαρά τώρα, να την ψάξουμε μέχρι τέλους. Μας αγανακτεί, όμως, η αδικία. Μας θυμώνει το γεγονός ότι δεν διστάζετε να κρατάτε ομήρους αυτού του διαλόγου ανθρώπους και όλο το πολιτικό σύστημα, γιατί εσείς έχετε την αδυναμία να δώσετε λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα. Μας εξοργίζει η συκοφαντία και μας κινητοποιεί η προπαγάνδα σας, μια προπαγάνδα που μονίμως, συστηματικά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το δημόσιο διάλογο από τα προβλήματα των πολιτών.

Ένα πράγμα, όμως, δεν έχετε καταλάβει. Ότι ο σοφός αυτός λαός, που την προηγούμενη φορά επιτύχατε να τον παραπλανήσετε, γνωρίζει τις μεγάλες αλήθειες. Και μια από τις αλήθειες που γνωρίζει και υποστηρίζει είναι ότι όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα.

 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.