Kοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και της Γραμ. Πολιτών με Αναπηρία για τo κυβερνητικό πρόγραμμα

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και της Γραμματείας Πολιτών με Αναπηρία συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γραμματέας Πολιτικής Ευθύνης για τους Πολίτες με Αναπηρία κ. Σπύρος Σταυριανόπουλοςπλαισιωμένοι από τους κ. Βασίλη Κικίλια, Αν. Γραμματέα Προγράμματος και τον κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τα Άτομα με Αναπηρία με τίτλο «Πολίτες με Αναπηρία: Μια Ελλάδα χωρίς εμπόδια».

Η ομάδα εργασίας:

- Επισήμανε τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που κατέστησαν τα Άτομα με Αναπηρία αποκλεισμένους πολίτες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
- Προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο την κοινωνική ένταξη, προστασία και μετεξέλιξη των ΑμεΑ σε ενεργούς πολίτες.
- Ανέλυσε το πλαίσιο που θα δημιουργήσει συνθήκες θεσμικής προστασίας.
- Κατέγραψε στοχευμένες δράσεις για τους εξής τομείς:
• Υγεία
• Παιδεία-Αθλητισμός
• Οικονομία-Εργασία-Ασφάλιση
• Υποδομές-Μεταφορές
• Τουρισμός

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση με την Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα Άτομα με Αναπηρία. Η Νέα Δημοκρατία με το εξειδικευμένο και σύγχρονο Πρόγραμμα της προωθεί παρεμβάσεις, που εγγυώνται τη πρόσβαση, διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών, υλοποιούν τα Διεθνή Πρωτόκολλα, το Σύνταγμα και τους νόμους που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία. Με ειδικές πολιτικές στον Τομέα της Υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού, της Οικονομίας, της Εργασίας και της Ασφάλισης, των Υποδομών και των Μεταφορών, καθώς και του Τουρισμού ενεργοποιείται το Κράτος Πρόνοιας και δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες κοινωνικής ένταξης, που θα μετεξελίξουν τα Άτομα με Αναπηρία σε παραγωγικούς και ενεργούς πολίτες προς όφελος της κοινωνίας μας και της εθνικής οικονομίας».

Ο Γραμματέας Πολιτικής Ευθύνης για τους Πολίτες με Αναπηρία, Σπύρος Σταυριανόπουλος τόνισε:

«Το σύγχρονο και ολοκληρωμένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τους “Πολίτες με Αναπηρία”, απαντά πλήρως στην αναγκαιότητα “Θεσμικής Θωράκισης της Αναπηρίας” και μέσα από τις προτεινόμενες θεσμικές δομές αναδεικνύει τη σύγχρονη αντίληψη, ότι η Αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Με στοχευμένες παρεμβάσεις στα χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “Πολίτες με Αναπηρία” στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Απασχόλησης, του Αθλητισμού και της Κουλτούρας, πραγματώνεται η ισότιμη κοινωνική ένταξη, η προστασία της αξιοπρέπειας και η μετεξέλιξη τους σε ενεργούς πολίτες. Ιδιαίτερα η θεσμική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ, της ψήφισης των εκτελεστικών νόμων για την εφαρμογή της παραγράφου 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος της χώρας και της επικύρωσης από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ “Για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία”, λειτουργούν εξόχως προστατευτικά για τους “Πολίτες με Αναπηρία”. Διότι πλέον αποκτούν αγώγιμο δικαίωμα, που θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την εξαίρεση τους από νέα ανάλγητα μέτρα κάθε αρχής, όμοια με τα μνημονιακά επιβληθέντα, που έχουν σήμερα βυθίσει στο ζόφο και το έρεβος τους “Πολίτες με Αναπηρία” και τις οικογένειες τους.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.