Kοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και της Γραμ. Πολιτών με Αναπηρία για τo κυβερνητικό πρόγραμμα

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και της Γραμματείας Πολιτών με Αναπηρία συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Γραμματέας Πολιτικής Ευθύνης για τους Πολίτες με Αναπηρία κ. Σπύρος Σταυριανόπουλοςπλαισιωμένοι από τους κ. Βασίλη Κικίλια, Αν. Γραμματέα Προγράμματος και τον κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τα Άτομα με Αναπηρία με τίτλο «Πολίτες με Αναπηρία: Μια Ελλάδα χωρίς εμπόδια».

Η ομάδα εργασίας:

- Επισήμανε τις αδιέξοδες πολιτικές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που κατέστησαν τα Άτομα με Αναπηρία αποκλεισμένους πολίτες μέσα στην ίδια τους τη χώρα.
- Προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο την κοινωνική ένταξη, προστασία και μετεξέλιξη των ΑμεΑ σε ενεργούς πολίτες.
- Ανέλυσε το πλαίσιο που θα δημιουργήσει συνθήκες θεσμικής προστασίας.
- Κατέγραψε στοχευμένες δράσεις για τους εξής τομείς:
• Υγεία
• Παιδεία-Αθλητισμός
• Οικονομία-Εργασία-Ασφάλιση
• Υποδομές-Μεταφορές
• Τουρισμός

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Δημόσια Διαβούλευση με την Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Ο ανθρωπισμός και ο πολιτισμός μιας κοινωνίας αντικατοπτρίζεται στον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει τα Άτομα με Αναπηρία. Η Νέα Δημοκρατία με το εξειδικευμένο και σύγχρονο Πρόγραμμα της προωθεί παρεμβάσεις, που εγγυώνται τη πρόσβαση, διασφαλίζουν την ισότητα των ευκαιριών, υλοποιούν τα Διεθνή Πρωτόκολλα, το Σύνταγμα και τους νόμους που αφορούν τα Άτομα με Αναπηρία. Με ειδικές πολιτικές στον Τομέα της Υγείας, της Παιδείας και του Αθλητισμού, της Οικονομίας, της Εργασίας και της Ασφάλισης, των Υποδομών και των Μεταφορών, καθώς και του Τουρισμού ενεργοποιείται το Κράτος Πρόνοιας και δημιουργούνται οι απαιτούμενες συνθήκες κοινωνικής ένταξης, που θα μετεξελίξουν τα Άτομα με Αναπηρία σε παραγωγικούς και ενεργούς πολίτες προς όφελος της κοινωνίας μας και της εθνικής οικονομίας».

Ο Γραμματέας Πολιτικής Ευθύνης για τους Πολίτες με Αναπηρία, Σπύρος Σταυριανόπουλος τόνισε:

«Το σύγχρονο και ολοκληρωμένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τους “Πολίτες με Αναπηρία”, απαντά πλήρως στην αναγκαιότητα “Θεσμικής Θωράκισης της Αναπηρίας” και μέσα από τις προτεινόμενες θεσμικές δομές αναδεικνύει τη σύγχρονη αντίληψη, ότι η Αναπηρία είναι πρωτίστως θέμα “Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”. Με στοχευμένες παρεμβάσεις στα χρόνια και λιμνάζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι “Πολίτες με Αναπηρία” στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Απασχόλησης, του Αθλητισμού και της Κουλτούρας, πραγματώνεται η ισότιμη κοινωνική ένταξη, η προστασία της αξιοπρέπειας και η μετεξέλιξη τους σε ενεργούς πολίτες. Ιδιαίτερα η θεσμική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για την ίδρυση Γενικής Γραμματείας παρά τω Πρωθυπουργώ, της ψήφισης των εκτελεστικών νόμων για την εφαρμογή της παραγράφου 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος της χώρας και της επικύρωσης από τη Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ “Για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία”, λειτουργούν εξόχως προστατευτικά για τους “Πολίτες με Αναπηρία”. Διότι πλέον αποκτούν αγώγιμο δικαίωμα, που θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την εξαίρεση τους από νέα ανάλγητα μέτρα κάθε αρχής, όμοια με τα μνημονιακά επιβληθέντα, που έχουν σήμερα βυθίσει στο ζόφο και το έρεβος τους “Πολίτες με Αναπηρία” και τις οικογένειες τους.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.