Kοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Οικονομίας για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Οικονομίας συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νότης Μηταράκης,
ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας, οι Αναπληρωτές Γραμματείς της Γραμματείας Προγράμματος Βασίλης Κικίλιας και Παναγιώτης Παταργιάς, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος Παντελής Σκλιάς, οι ειδικοί επιστήμονες κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου, κ. Νίκος Βερναδάκης και άλλοι επιστήμονες.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά η ομάδα εργασίας εντατικοποίησε τις εργασίες της καταλήγοντας στους βασικούς άξονες πολιτικής στο χώρο της Οικονομίας. Το «Ζάππειο ΙΙ – Στρατηγική της Ελπίδας» αποτελεί μια έκτακτη πολιτική για τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτική αυτή συμπληρώνεται από μια καταληκτική εισήγηση οικονομικού προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Νέα Οικονομία: H Στρατηγική της Ελπίδας».

Η ομάδα εργασίας:

• Περιέγραψε με αριθμούς μια Ελλάδα που βυθίζεται στην ύφεση.
• Καθόρισε ως κεντρική αντίληψη της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τη στροφή στην πραγματική οικονομία και την οικοδόμηση μιας Νέας Σχέσης Εμπιστοσύνης Πολίτη - Κράτους.
• Προσδιόρισε τον τρόπο που η Ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει και θα αναπτυχθεί, μέσω:
- του ελέγχου των δημοσιονομικών μεγεθών,
- της τομής στο φορολογικό σύστημα,
- της εδραίωσης της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα,
- των υπεύθυνων και σταθερών μέτρων στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.

Συνεχίζεται η συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία από εξειδικευμένες κλαδικές ή θεματικές μελέτες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία χαρακτηρίζεται από μια σημαντική στροφή από την Εικονική Οικονομία της Χρηματοοικονομικής Πίστης στην Πραγματική Οικονομία της Εμπιστοσύνης. Κάθε Υπουργείο ενθαρρύνεται να επιδιώξει όχι μόνο τον περιορισμό των δαπανών του εξορθολογίζοντας την λειτουργία του, αλλά και την ανεύρεση νέων πηγών εσόδων, ωσάν να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του το Υπουργείο των Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κάθε υπηρεσία του κράτους ή δημόσιο αγαθό.
Η οικονομική μας πολιτική απενοχοποιεί το κέρδος και τη φιλοδοξία καθιστώντας τες δυνάμεις δημιουργίας. Η πολιτική μας στοχεύει στην περιστολή των δημοσίων δαπανών, στον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και στην επιβολή και εφαρμογή κανόνων, που θα επιβάλλουν στο ιδιωτικό συμφέρον να διέρχεται μέσα από το Δημόσιο, ώστε κάθε όφελος του ιδιώτη να σημαίνει κέρδος για την κοινωνία και ανάπτυξη για το κράτος και κάθε όφελος του κράτους, αντίστοιχα, να σημαίνει ανταπόδοση στην κοινωνία και ωφέλεια σε υπηρεσίες ή δυνατότητες για την ιδιωτική επιχείρηση. «Λιγότερο και καλύτερο κράτος – ρυθμιστής» είναι ο στόχος της μοναδικής πολιτικής που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την περιδίνηση της οικονομικής κρίσης».

Ο Υφυπουργός Οικονομίκών κ. Ιωάννης Μουρμούρας δήλωσε:

«Στο “Ζάππειο ΙΙ” παρουσιάστηκε η πρόταση εξόδου της Νέας Δημοκρατίας από την Οικονομική Κρίση, η οποία συνδυάζεται εύστοχα και αποτελεσματικά με την δουλειά που έγινε από την Γραμματεία Προγράμματος με μεσοπρόθεσμη στόχευση. Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση Κυβερνητικού Προγράμματος για ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και βιώσιμη ανάπτυξή της».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.