Kοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Οικονομίας για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Σε κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Οικονομίας συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την εκπόνηση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Οικονομικών Ιωάννης Μουρμούρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Νότης Μηταράκης,
ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας, οι Αναπληρωτές Γραμματείς της Γραμματείας Προγράμματος Βασίλης Κικίλιας και Παναγιώτης Παταργιάς, ο Διευθυντής της Γραμματείας Προγράμματος Παντελής Σκλιάς, οι ειδικοί επιστήμονες κ. Αργυρώ Ελευθεριάδου, κ. Νίκος Βερναδάκης και άλλοι επιστήμονες.

Μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά η ομάδα εργασίας εντατικοποίησε τις εργασίες της καταλήγοντας στους βασικούς άξονες πολιτικής στο χώρο της Οικονομίας. Το «Ζάππειο ΙΙ – Στρατηγική της Ελπίδας» αποτελεί μια έκτακτη πολιτική για τις έκτακτες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Η πολιτική αυτή συμπληρώνεται από μια καταληκτική εισήγηση οικονομικού προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Νέα Οικονομία: H Στρατηγική της Ελπίδας».

Η ομάδα εργασίας:

• Περιέγραψε με αριθμούς μια Ελλάδα που βυθίζεται στην ύφεση.
• Καθόρισε ως κεντρική αντίληψη της οικονομικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας τη στροφή στην πραγματική οικονομία και την οικοδόμηση μιας Νέας Σχέσης Εμπιστοσύνης Πολίτη - Κράτους.
• Προσδιόρισε τον τρόπο που η Ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει και θα αναπτυχθεί, μέσω:
- του ελέγχου των δημοσιονομικών μεγεθών,
- της τομής στο φορολογικό σύστημα,
- της εδραίωσης της εμπιστοσύνης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα,
- των υπεύθυνων και σταθερών μέτρων στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων, της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και της εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.

Συνεχίζεται η συμπλήρωση του Φακέλου Τεκμηρίωσης που συνοδεύει την προγραμματική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία από εξειδικευμένες κλαδικές ή θεματικές μελέτες.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Οικονομία χαρακτηρίζεται από μια σημαντική στροφή από την Εικονική Οικονομία της Χρηματοοικονομικής Πίστης στην Πραγματική Οικονομία της Εμπιστοσύνης. Κάθε Υπουργείο ενθαρρύνεται να επιδιώξει όχι μόνο τον περιορισμό των δαπανών του εξορθολογίζοντας την λειτουργία του, αλλά και την ανεύρεση νέων πηγών εσόδων, ωσάν να συμπεριλαμβάνει στους κόλπους του το Υπουργείο των Οικονομικών. Με τον τρόπο αυτό αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κάθε υπηρεσία του κράτους ή δημόσιο αγαθό.
Η οικονομική μας πολιτική απενοχοποιεί το κέρδος και τη φιλοδοξία καθιστώντας τες δυνάμεις δημιουργίας. Η πολιτική μας στοχεύει στην περιστολή των δημοσίων δαπανών, στον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης και στην επιβολή και εφαρμογή κανόνων, που θα επιβάλλουν στο ιδιωτικό συμφέρον να διέρχεται μέσα από το Δημόσιο, ώστε κάθε όφελος του ιδιώτη να σημαίνει κέρδος για την κοινωνία και ανάπτυξη για το κράτος και κάθε όφελος του κράτους, αντίστοιχα, να σημαίνει ανταπόδοση στην κοινωνία και ωφέλεια σε υπηρεσίες ή δυνατότητες για την ιδιωτική επιχείρηση. «Λιγότερο και καλύτερο κράτος – ρυθμιστής» είναι ο στόχος της μοναδικής πολιτικής που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την περιδίνηση της οικονομικής κρίσης».

Ο Υφυπουργός Οικονομίκών κ. Ιωάννης Μουρμούρας δήλωσε:

«Στο “Ζάππειο ΙΙ” παρουσιάστηκε η πρόταση εξόδου της Νέας Δημοκρατίας από την Οικονομική Κρίση, η οποία συνδυάζεται εύστοχα και αποτελεσματικά με την δουλειά που έγινε από την Γραμματεία Προγράμματος με μεσοπρόθεσμη στόχευση. Το αποτέλεσμα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση Κυβερνητικού Προγράμματος για ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας και βιώσιμη ανάπτυξή της».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».