Eπίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης  επισκέφθηκε σήμερα τη Θεσσαλονίκη.
Στη διάρκεια της επίσκεψή του ο Υπουργός:

-Παραβρέθηκε στα εγκαίνια του σταθμού Θεσσαλονίκης του «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ» στη Θέρμη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το κτίριο της Διοίκησης του Οργανισμού Αστικών            Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Νέας Πολιτιστικής Λεωφορειακής Γραμμής Θεσσαλονίκης, που ξεκινά και καταλήγει  στο Λευκό Πύργο,  περνώντας από τα σημαντικά  μνημεία της πόλης.
Τέλος ο κ. Στυλιανίδης επισκέφθηκε το κτίριο του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού  Θεσσαλονίκης.
       
Στη διάρκεια των επισκέψεών του ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών,  έκανε τις εξής δηλώσεις:    
       
-Δηλώσεις στη διάρκεια των εγκαινίων του σταθμού Θεσσαλονίκης του «ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ» στη Θέρμη:

« Η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναγνωρίζει τον κοινωνικό  ρόλο των ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν συμβάλει διαχρονικά στην άρση της απομόνωσης της περιφέρειας. Για το λόγο αυτό επεκτείνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ανανέωση του στόλου και στηρίζει κάθε προσπάθεια σαν την σημερινή που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών με στόχο πάντοτε την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας».


Δηλώσεις μετά την επίσκεψη στη Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τα  εγκαίνια της Νέας Πολιτιστικής Λεωφορειακής Γραμμής Θεσσαλονίκης:

 «Εγκαινιάσαμε σήμερα την τουριστική γραμμή της Θεσσαλονίκης, που σε 17 σημεία με το ειδικό λεωφορείο του ΟΑΣΘ θα αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται τα 3 mini bus που θα εξυπηρετήσουν την Άνω Πόλη και θα ικανοποιήσουν ένα αίτημα πολλών δεκαετιών για την εξυπηρέτηση του πληθυσμού στο κομμάτι της Άνω Πόλης. Επίσης, παραδώσαμε το τρίτο λεωφορείο για ΑΜΕΑ στον ΟΑΣΘ που διασφαλίζει ουσιαστικά  την αύξηση της εξυπηρέτησης ετησίως από 9.000 σε 13.000 μετακινήσεις ατόμων με αναπηρία διαμορφώνοντας προϋποθέσεις ισότητας στην πρόσβαση. Τέλος επιλύθηκε μετά από συναίνεση του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ το ζήτημα των 9 Δήμων του Λαγκαδά, δημιουργώντας προϋποθέσεις εξυπηρέτησης των πολιτών των 9 αυτών Δήμων, με πολύ περισσότερα δρομολόγια και εισιτήριο € 0,50. Με την υπογραφή της Συμφωνίας, τώρα μπαίνουν τα Συναρμόδια Υπουργεία προκειμένου να διευθετηθεί  οριστικά ένα ζήτημα που απασχολούσε το Νομό για πάρα πολλά χρόνια».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τη συγκοινωνία του Λαγκαδά, προβλέπεται χρηματοδότηση για  βελτίωση και αύξηση των δρομολογίων με χαμηλό κόστος για τους επιβάτες;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Όπως προκύπτει από τη χρόνια συνεργασία που έχει υπογραφεί από τους εμπλεκόμενους φορείς, ο προϋπολογισμός δαπάνης είναι γύρω στα 7 με 8 εκατομμύρια, η πυκνότητα των δρομολογίων θα είναι πάρα πολύ συχνή, διπλάσια από ότι είναι τώρα και το εισιτήριο κατά 50% φθηνότερο, ανάλογο του ΟΑΣΘ. Και θα λειτουργήσουν απολύτως συνδυασμένα στην περιοχή των 9 Δήμων, τη συχνότητα δρομολογίων θα την καλύπτουν τα ΚΤΕΛ, θα μεταφέρουν τον κόσμο σε ένα συγκεκριμένο σημείο και από το σημείο αυτό και μετά θα αναλαμβάνει ο ΟΑΣΘ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για τα 60 νέα λεωφορεία που θα παραλάβουν οι Θεσσαλονικείς, ποιο είναι το κόστος και ο χρόνος ολοκλήρωσης της παράδοσης;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτή τη στιγμή ο ΟΑΣΘ διαθέτει γύρω στα 600 λεωφορεία, 14 από αυτά, δηλαδή ποσοστό 19% είναι τεχνολογίας Euro 4. θεωρείται καινούρια τεχνολογία, όχι τελευταία, αλλά σε πολύ καλό επίπεδο. Τα 417 είναι τεχνολογίας Euro-3, είναι δηλαδή 52% του συνόλου. Αυτά τα 431 λεωφορεία αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, δηλαδή ποσοστό 72% του στόλου, είναι συνολικής ηλικίας που δεν ξεπερνά τα 6 έτη όσον αφορά την κατασκευή του, άρα είναι σύγχρονος στόλος. Έχουμε 64 λεωφορεία, δηλαδή 10,6% του στόλου, που είναι τεχνολογίας Εuro-1, πιο παλιοί κινητήρες. Από τα 64 αυτά λεωφορεία, το ένα αντικαταστάθηκε με αυτό της Πολιτιστικής Γραμμής που θα λειτουργεί με ειδικό τρόπο, τρία είναι της Άνω Πόλης που παραδίδονται τέλος Σεπτεμβρίου και ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης που εκκρεμούσε 50 χρόνια, και αυτό το κομμάτι της πόλης θα αρχίσει να εξυπηρετείται με συχνότητα και ποιότητα, τα υπόλοιπα 60 λεωφορεία με κινητήρα Euro-1 θα αντικατασταθούν σταδιακά, εντός του 2010, από το Μάρτιο έως το Νοέμβριο. Και θα φέρουν κινητήρα Euro 5 , που είναι τελευταία λέξη της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Εκατόν πέντε λεωφορεία του στόλου, είναι τεχνολογίας Euro-2. Για την αντικατάσταση αυτών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός από τον ΟΑΣΘ στο πρώτο εξάμηνο του 2010, και η αντικατάστασή του ς θα γίνει σταδιακά από το Μάρτιο του 2012 ως το Νοέμβριο του 2013, με σύγχρονα λεωφορεία που θα φέρουν και αυτά κινητήρα προδιαγραφών Euro-5 ή πιο σύγχρονης τεχνολογίας αν μέχρι τότε έχει προκύψει και νέα τεχνολογία . Αντιλαμβάνεστε πια ότι μιλάμε με αποτελέσματα. Δεν ήρθαμε εδώ να παρουσιάσουμε υποσχέσεις, αλλά με δεδομένα τα οποία γίνονται πραγματικότητα καθημερινά. Μερικά τα είδατε τώρα, μερικά θα τα δείτε το επόμενο διάστημα».

Τέλος, μετά  την επίσκεψή του στο κτίριο του Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού  Θεσσαλονίκης, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών δήλωσε τα εξής: 

«Η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που έχουμε μπροστά μας ως Κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα, είναι η εξυγίανση και ο εκσυγχρονισμός των Ελληνικών Σιδηροδρόμων. Βρισκόμαστε εδώ για να υπογραμμίσουμε τη σημασία αυτής της μεταρρύθμισης. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι: -Πρώτον, όσον αφορά τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης, έχουμε αποφασίσει να επεκταθεί προς την κατεύθυνση της Έδεσσας και προς την κατεύθυνση του Κιλκίς το επόμενο εξάμηνο. Επίσης  σχεδιάζεται από την ΕΡΓΟΣΕ η νέα χάραξη που θα συνδέσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με την Επανωμή και φυσικά με τα Μουδανιά της Χαλκιδικής, κάτι που θα αποφορτίσει την οδική κίνηση προς τη Χαλκιδική και θα βοηθήσει την επέκταση του αστικού ιστού της Θεσσαλονίκης προς εκείνη την κατεύθυνση, διευκολύνοντας έτσι και τη μεταφορά τουριστών από τον Διεθνή Αερολιμένα στη Χαλκιδική, αλλά και την μετάβαση των τουριστών της Χαλκιδικής προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Γεγονός που θα τονώσει την τοπική  οικονομία. Επίσης σημαντικό έργο το οποίο αυτή τη στιγμή ήδη μελετάται, είναι η κατασκευή της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, γραμμής που θα τρέξει παράλληλα με την οδική Εγνατία και θα βάλει στο παιχνίδι του Σιδηρόδρομου όλη την ξεχασμένη ελληνική περιφέρεια του Βορρά, δίνοντας τη δυνατότητα και στο λιμάνι της Καβάλας αλλά και στους άλλους αστικούς οικισμούς των Σερρών, της Δράμας, της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Αλεξανδρούπολης, να συνδεθούν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη Θεσσαλονίκη. Το έργο αυτό το οποίο μελετάται, θα ολοκληρωθεί με πρόγραμμα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) τα επόμενα χρόνια.

Είμαστε σε σωστό βηματισμό και όσον αφορά το θέμα του εμπορευματικού κέντρου του στρατοπέδου Γκόνου. Έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες παραχώρησης, η μελέτη σκοπιμότητας προχωρά και τους επόμενους 2 μήνες θα έχουμε στα χέρια μας το πλήρες master plan,  για να προχωρήσουμε στην έναρξη κατασκευής αυτού του έργου, το οποίο θα αναμορφώσει τη Θεσσαλονίκη και θα την καταστήσει σημαντικό Διεθνές Διαμετακομιστικό και Εμπορευματικό Κέντρο. Τέλος, στις 10 Σεπτεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του και ο Προαστιακός Θράκης, ο οποίος θα δώσει τη δυνατότητα, όπως προβλέπει το εθνικό χωροταξικό, στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης  να συνδεθούν συστηματικά μεταξύ τους, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας δημιουργώντας ένα ενιαίο, οικονομικό και αναπτυξιακό χώρο. Να τονίσω ότι, τοπικό τρένο θα κινείται και στο χώρο του Έβρου, συνδέοντας το Βόρειο Έβρο με την Αλεξανδρούπολη ώστε κανένα κομμάτι της χώρας μας και της Βορείου Ελλάδας να μην είναι αποκομμένο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό ιστό.

Με τα έργα αυτά, ο Σιδηρόδρομος ξαναμπαίνει στη ζωή της Βορείου Ελλάδας και της Ελλάδας γενικότερα και αν αυτά τα έργα αθροιστούν στην ΠΑΘΕ, το μεγάλο έργο το οποίο αυτή τη στιγμή υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς και θα στοιχίσει 6,2 δις. Τα χρήματα είναι διασφαλισμένα κι οι ταχύτητες υλοποίησης τους έχουν επιταχυνθεί. Το 2013 θα έχουμε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο και για τη Θεσσαλονίκη και για τη Βόρεια Ελλάδα.

Δημοσιογράφος: Το νομοσχέδιο πότε θα κατατεθεί κύριε Υπουργέ;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αυτή τη στιγμή το σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα της μισθωτής εφεδρείας ετοιμάζεται και βεβαίως μόλις ετοιμαστεί και ολοκληρωθεί και η διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα δοθεί πρώτα προς την ΠΟΣ, προς τους εργαζόμενους δηλαδή και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή. Έχουμε τη διάθεση να ακούσουμε τις θέσεις των εργαζομένων και να τις λάβουμε υπόψη κάνοντας τη μεταρρύθμιση όσο πιο αποτελεσματική γίνεται.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποια φάση είναι οι εργασίες του έργου της υπόγειας διάβασης στο Σταθμό της Θεσσαλονίκης;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Έχουμε ξεπεράσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, είναι εδώ ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ ο κ. Μαγουλάς και με γρήγορους ρυθμούς θα υλοποιηθεί το υπόλοιπο κομμάτι ώστε το έργο να δοθεί σε πλήρη χρήση.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.