Υπογραφή Συμφωνίας με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών η σύμβαση συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων-SNCF-Ι. Η σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης της διμερούς συνεργασίας των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα σιδηροδρομικών μεταφορών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societé Nationale des Chemins de fer Français - International). Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και το ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ δίκτυο της Αθήνας. Η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, καθώς πρώτη εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-Train à Grande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία πριν από 25 χρόνια, ενώ έχει από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. To κόστος της συνεργασίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2010 ανέρχεται σε € 210.000, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών της SNCF.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ε. Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη και την αντιπροσωπεία της Γαλλίας για τη σημερινή έναρξη συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και των αντίστοιχων Γαλλικών. Η συμφωνία που σήμερα υπογράψαμε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων αποτελεί την προέκταση μιας διμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μας στα θέματα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι ουσιαστικά αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους στα ζητήματα ασφάλειας του δικτύου. Εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αυτή η συνεργασία να είναι απολύτως αποδοτική και χρήσιμη για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης και θα έλεγα και ανάπτυξης ως προϊόν αυτής της εξυγίανσης. Ευχαριστούμε λοιπόν και τη Γαλλική Κυβέρνηση αλλά και τη Γαλλική αντιπροσωπεία για τη σημερινή παρουσία εδώ, ευχαριστούμε τον κ. Πρέσβη για την πολύτιμη διαμεσολάβησή του στην ανάπτυξη αυτών των εποικοδομητικών σχέσεων. Είναι βέβαιο ότι προϊόν αυτής της σύμπραξης των δύο κρατών θα είναι οι ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους Έλληνες επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό που κάθε χρόνο επισκεπτόμενος την πατρίδα μας επιλέγει αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς, που είναι οικολογικό, είναι κοινωνικό, είναι ασφαλές και κάθε χρόνο που περνάει θα είναι και πιο γρήγορο».
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.