Υπογραφή Συμφωνίας με τους Γαλλικούς Σιδηροδρόμους

Παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη υπογράφηκε σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών η σύμβαση συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας μεταξύ ΕΡΓΟΣΕ - Γαλλικών Σιδηροδρόμων-SNCF-Ι. Η σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης της διμερούς συνεργασίας των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Γαλλίας σε θέματα σιδηροδρομικών μεταφορών και ανταλλαγής τεχνογνωσίας.

Σύμφωνα με τη σύμβαση η ΕΡΓΟΣΕ αναθέτει καθήκοντα Συμβούλου σε Θέματα Ασφάλειας στη Διεθνή Μονάδα των Γαλλικών Σιδηροδρόμων, την SNCF – I (Societé Nationale des Chemins de fer Français - International). Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες της SNCF-Ι αφορούν το δίκτυο ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και το ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ δίκτυο της Αθήνας. Η SNCF διαθέτει πανευρωπαϊκή πρωτοπορία σε θέματα τεχνολογίας σιδηροδρόμων, καθώς πρώτη εισήγαγε τους συρμούς υψηλών ταχυτήτων (TGV-Train à Grande Vitesse) σε εμπορική λειτουργία πριν από 25 χρόνια, ενώ έχει από τους υψηλότερους δείκτες ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο. To κόστος της συνεργασίας που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2010 ανέρχεται σε € 210.000, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών της SNCF.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ Ε. Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρέσβη και την αντιπροσωπεία της Γαλλίας για τη σημερινή έναρξη συνεργασίας μεταξύ των Ελληνικών Σιδηροδρόμων και των αντίστοιχων Γαλλικών. Η συμφωνία που σήμερα υπογράψαμε για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων αποτελεί την προέκταση μιας διμερούς συνεργασίας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, με στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας μας στα θέματα των σιδηροδρομικών μεταφορών και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Μέσα από αυτή τη συμφωνία οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι ουσιαστικά αναλαμβάνουν να μας μεταφέρουν την εμπειρία και τη γνώση τους στα ζητήματα ασφάλειας του δικτύου. Εκτιμώ ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις αυτή η συνεργασία να είναι απολύτως αποδοτική και χρήσιμη για τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται σε φάση εξυγίανσης και θα έλεγα και ανάπτυξης ως προϊόν αυτής της εξυγίανσης. Ευχαριστούμε λοιπόν και τη Γαλλική Κυβέρνηση αλλά και τη Γαλλική αντιπροσωπεία για τη σημερινή παρουσία εδώ, ευχαριστούμε τον κ. Πρέσβη για την πολύτιμη διαμεσολάβησή του στην ανάπτυξη αυτών των εποικοδομητικών σχέσεων. Είναι βέβαιο ότι προϊόν αυτής της σύμπραξης των δύο κρατών θα είναι οι ποιοτικότερες υπηρεσίες για τους Έλληνες επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό που κάθε χρόνο επισκεπτόμενος την πατρίδα μας επιλέγει αυτό το μέσο μαζικής μεταφοράς, που είναι οικολογικό, είναι κοινωνικό, είναι ασφαλές και κάθε χρόνο που περνάει θα είναι και πιο γρήγορο».
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.