Υπογραφή απόφασης για δημιουργία διευθύνσης ελεγκτών κόμιστρου στον ΟΑΣΑ

Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δημιουργείται Διεύθυνση Ελέγχου Κομίστρου στον ΟΑΣΑ για τον έλεγχο του κομίστρου, με στόχο τη μείωση των λαθρεπιβατών στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. 
Στην απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός, οι αρμοδιότητες της νέας Διεύθυνσης Ελέγχου Κομίστρου του ΟΑΣΑ, περιλαμβάνουν: Το σχεδιασμό της μεθοδολογίας ελέγχου, όπως δηλαδή τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες του ελέγχου, τον προγραμματισμό, και τον κανονισμό διενέργειας ελέγχων, την εισήγηση μέτρων για την μείωση του αριθμού των λαθρεπιβατών κα. Τον καθορισμό των χαρακτηριστικών και αρμοδιοτήτων του προσωπικού ελέγχου όπως την εκπαίδευση των ελεγκτών, τις προδιαγραφές επιβολής και είσπραξης προστίμων κα. Την πολιτική διαχείρισης και είσπραξης των προστίμων όπως δημιουργία ειδικών εντύπων και τις διαδικασίες αποστολής των προστίμων και Tη διενέργεια ελέγχου του κομίστρου και της επιβολής προστίμων στους παραβάτες όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας αρμοδιότητας ΟΑΣΑ από μόνιμο σώμα ελεγκτών. Στη νέα Διεύθυνση υπάγονται τα τμήματα : -Οργάνωσης ελεγκτών κομίστρου –αρμόδιο για τη λειτουργία της Διεύθυνσης, -Διαχείρισης είσπραξης προστίμων και εξυπηρέτησης του Κοινού, και -Επεξεργασίας προστίμων, εκπαίδευσης & εποπτείας – για την παρακολούθηση της νομοθεσίας και των διεθνών εξελίξεων που διέπουν τον έλεγχο κομίστρου, το σχεδιασμό της μεθοδολογίας ελέγχου κα. Όπως δήλωσε ο Υπουργός Mεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ε. Στυλιανίδης: «Προχωράμε στη δημιουργία ειδικής διεύθυνσης ελέγχου της λαθρεπιβίβασης σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της Αθήνας, με στόχο τη μείωσή της στο ελάχιστο δυνατό. Και αυτό διότι παρά τη γενναία, πρόσφατη εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης να επιδοτήσει κατά 50% το κόμιστρο σε πολλές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι νέοι κα, η λαθρεπιβίβαση εξακολουθεί να παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα, στερώντας τόσο από τις συγκοινωνίες, όσο και από τους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν τα ελλείμματά τους μέσω του προϋπολογισμού, σημαντικά έσοδα. Είμαι σίγουρος ότι η νέα Διεύθυνση θα αποδώσει τα μέγιστα, προς όφελος της βελτίωσης των συγκοινωνιών αλλά και της εξυπηρέτησης των πολιτών που δικαιούνται γρήγορες, αξιόπιστες, ποιοτικές, οικολογικές ασφαλείς και φθηνές δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους».
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.
30 Ιανουάριος 2020 - 3:02μμ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά από πρόταση της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρότεινε και επέτυχε να επιλέγει ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) στα 17 τακτικά μέλη της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα επιλέξουν τους Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
27 Ιανουάριος 2020 - 2:04μμ

Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Γόνιμη υπήρξε η επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και καλό του φίλο από τα παλιά Νίκο Παναγιωτόπουλο.