Το λόγο παίρνουν οι πολίτες

Δημοσιεύθηκε στις 30/01/2011 στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» από το δημοσιογράφο Κώστα Μελισσόπουλο

Με επιτροπές ειδικών αλλά και με διάλογο με τη βάση θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, για την συνδιαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος, ενόψει πιθανών εξελίξεων με πρόωρες κάλπες.

Μετά την εκλογή του από τη βάση το πρώτο μέλημα του Αντώνη Σαμαρά ήταν να φέρει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας κοντά στο κόμμα και να τον κάνει κοινωνό της προσπάθειας για επάνοδο στην εξουσία.

Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πια, θα μπορούν να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος μέσω της νέας ιστοσελίδας της ΝΔ στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι ευθύνη του γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ» έχει ήδη αρχίσει την συγκρότηση ομάδων εργασίας που αποτελούνται από τεχνοκράτες, και οι οποίες θα συμβάλλουν στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Η κοινωνία

Η Γραμματεία Προγράμματος, θα ζητήσει από όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από αυτούς που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια της ΝΔ χωρίς να είναι μέλη της, προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Θα υπάρχουν ξεχωριστές θεματικές ενότητες για κάθε τομέα, όπως π.χ. για την Υγεία, την Παιδεία, την Οικονομία, την Εργασία την Δημόσια Τάξη κλπ.

Το πρωτογενές υλικό που θα συλλέγεται από τους υπευθύνους της γραμματείας Προγράμματος, θα παραδίδεται στις αρμόδιες ομάδες εργασίας, οι οποίες θα τις επεξεργάζονται, θα προσθέτουν ή θα αφαιρούν, και στο τέλος θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος ως επίσημη θέση και δέσμευση.

Παράλληλα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα στείλει επιστολές στους τομεάρχες του κόμματος, και θα τους ζητά την υπόδειξη ενός ατόμου που θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ του τομέα και της γραμματείας Προγράμματος, ώστε να έχει άμεση γνώση ο τομέας για τις προτάσεις που συζητούνται, και όπου κρίνει ότι μπορεί να συμβάλλει να το πράττει. Με λίγα λόγια, η Γραμματεία Προγράμματος θα κρατά ενήμερους τους τομεάρχες έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης ή αλληλεπικάλυψης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη συγκροτήσει 5 ομάδες εργασίας αποτελούμενες από καθηγητές πανεπιστημίου, βαθείς γνώστες διάφορων θεμάτων, και τεχνοκράτες. Στόχος του η συγκρότηση 18 συνολικά ομάδων εργασίας, εκ των οποίων οι 15 θα αφορούν τα υπάρχοντα υπουργεία, και οι 3 θα έχουν άμεση ευθύνη για την συγκρότηση θέσεων και σχεδίων δράσης για το Σύνταγμα, το ΕΣΠΑ και διάφορες θεματικές ενταγμένες όλες σε μια, όπως το πρόβλημα της μετανάστευσης κλπ.

Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί είναι οι Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, Αναθεώρηση του Συντάγματος και Μεταφορές-Δίκτυα.

Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί θα πιάσουν δουλειά από την εβδομάδα που έρχεται, ενώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση των υπολοίπων ομάδων και θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη των εργασιών τους.

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο, και όχι με λίστα, αφού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να δημιουργήσει δυσαρεστημένους βουλευτές που δεν θα έχουν κίνητρο να τρέξουν για συλλογή ψήφων.

Θεωρούν επίσης ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ειλημμένη, και συνδέουν τις εξελίξεις με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Νταβός αυτές τις μέρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Μάρτιο. Εάν και εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου πάρει αυτά που θέλει, με πρώτο και καλύτερο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρω, θα προχωρήσει σε εκλογές.

Επιλογή

Μάλιστα δεν αποκλείουν κάποιοι, να συνδέεται αυτή η κίνηση, με τις εξελίξεις στον ΟΗΕ όπου τον ερχόμενο Ιούνιο με Ιούλιο θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας του Οργανισμού, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια επιλογή των αμερικανών και των ευρωπαίων για τη θέση αυτή. Άλλωστε είναι η σειρά της Ευρώπης να δώσει γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Το σενάριο που διακινούν κάποιοι αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, θα προσφύγει στις κάλπες, θα τις κερδίσει, και στη συνέχεια θα παραδώσει το δαχτυλίδι στον Γιάννη Ραγκούση για να ελέγχει και το τι γίνεται στη χώρα και στο κόμμα του φυσικά.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει εκλογές, και επιδιώκει να φέρει πολύ κοντά τους ψηφοφόρους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα, ενώ το επόμενο βήμα του θα είναι η αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια για τις τοπικές οργανώσεις, και όσες δεν παρουσιάζουν κάποιο έργο, ή κάποια τοπική δραστηριότητα, αλλά και κομματική δράση δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

«Είναι καλύτερα να ξέρουμε τι δεν έχουμε, παρά να νομίζουμε ότι έχουμε κάτι και στην πραγματικότητα να μην έχουμε τίποτα, και να κάνουμε σχέδια επί χάρτου, τα οποία όμως κανείς δεν θα υπάρχει να τα υλοποιήσει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων» λέει στη «ΒτΚ» υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.

Δήλωση Στυλιανίδη

«Αξιοποιούμε τις δυνάμεις της κοινωνίας»

Σε αποκλειστική του δήλωση στη «ΒτΚ» ο γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξηγεί την σημασία της επιλογής του κόμματος να καταστήσει κοινωνούς της προσπάθειας για επάνοδο στην εξουσία και συνδιαμορφωτές του προγράμματος τους ψηφοφόρους και τα μέλη της ΝΔ, αλλά και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στο πρόγραμμα χωρίς απαραίτητα να ανήκουν στο κόμμα.

«Η καινοτομία που εγκαινιάζεται στη ΝΔ, είναι ότι το πολιτικό πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες, όχι μόνο με τους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν τα παραδοσιακά κόμματα, αλλά μέσα από τη χρήση της νέας τεχνολογίας, και του διαδραστικού πόρταλ που πρόσφατα εγκαινίασε ο Αντώνης Σαμαράς» λέει ο κ.Στυλιανίδης.

Προσθέτει ότι στόχος του κόμματος «είναι να αξιοποιήσουμε δυνάμεις την κοινωνία, της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, αξιόλογα μυαλά της Ελλάδος και του εξωτερικού, προκειμένου να μιλήσουν σύγχρονα συγκεκριμένα, στοιχειοθετημένα και κοστολογημένα, περιγράφοντας τι πρέπει αν γίνει σε κάθε τομέα πολιτικής».

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο διαμορφώνεται δυναμικά όπως λέει ο κ.Στυλιανίδης, θα ξεδιπλωθεί σε τρεις φάσεις. Ο ίδιος εξηγεί: «Πρώτη φάση, είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, με την εφαρμογή της στρατηγικής της ελπίδας. Δεύτερη φάση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η εδραίωση μιας νέα εθνικής αυτοπεποίθησης, και τρίτη φάση η κατάθεση και εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής, που θα έχει ξεκάθαρο στρατηγικό προσανατολισμό για τη χώρα μας, και θα συμπεριλαμβάνει καινοτόμες εφαρμόσιμες πολιτικές, τόσο στα πλαίσια των θεματικών προγραμμάτων που εκπονούνται όσο και στο πλαίσιο των περιφερειακών και τοπικών προγραμμάτων, που θα καταρτιστούν συμπληρωματικά στη συνέχεια».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.
22 Απρίλιος 2020 - 12:18μμ

Δημόσιο «Ευχαριστώ» του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον κ. Π. Γερμανό, ιδιοκτήτη της Olympia Group για τη μεγάλη χορηγία του στο Ν. Ροδόπης.

Με μια ανοιχτή επιστολή του ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Olympia Group κ. Πάνο Γερμανό για τη μεγάλη χορηγία του στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, που δείχνει το δρόμο της προσφοράς και προς άλλους Ομίλους της περιοχής και όχι μόνο.