Το λόγο παίρνουν οι πολίτες

Δημοσιεύθηκε στις 30/01/2011 στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» από το δημοσιογράφο Κώστα Μελισσόπουλο

Με επιτροπές ειδικών αλλά και με διάλογο με τη βάση θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

Στις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, για την συνδιαμόρφωση του προγράμματος του κόμματος, ενόψει πιθανών εξελίξεων με πρόωρες κάλπες.

Μετά την εκλογή του από τη βάση το πρώτο μέλημα του Αντώνη Σαμαρά ήταν να φέρει τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας κοντά στο κόμμα και να τον κάνει κοινωνό της προσπάθειας για επάνοδο στην εξουσία.

Τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας πια, θα μπορούν να συνδιαμορφώνουν τις πολιτικές θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματος μέσω της νέας ιστοσελίδας της ΝΔ στο διαδίκτυο. Και αυτό είναι ευθύνη του γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες της «ΒτΚ» έχει ήδη αρχίσει την συγκρότηση ομάδων εργασίας που αποτελούνται από τεχνοκράτες, και οι οποίες θα συμβάλλουν στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Η κοινωνία

Η Γραμματεία Προγράμματος, θα ζητήσει από όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από αυτούς που επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια της ΝΔ χωρίς να είναι μέλη της, προτάσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Θα υπάρχουν ξεχωριστές θεματικές ενότητες για κάθε τομέα, όπως π.χ. για την Υγεία, την Παιδεία, την Οικονομία, την Εργασία την Δημόσια Τάξη κλπ.

Το πρωτογενές υλικό που θα συλλέγεται από τους υπευθύνους της γραμματείας Προγράμματος, θα παραδίδεται στις αρμόδιες ομάδες εργασίας, οι οποίες θα τις επεξεργάζονται, θα προσθέτουν ή θα αφαιρούν, και στο τέλος θα συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του κόμματος ως επίσημη θέση και δέσμευση.

Παράλληλα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα στείλει επιστολές στους τομεάρχες του κόμματος, και θα τους ζητά την υπόδειξη ενός ατόμου που θα αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ του τομέα και της γραμματείας Προγράμματος, ώστε να έχει άμεση γνώση ο τομέας για τις προτάσεις που συζητούνται, και όπου κρίνει ότι μπορεί να συμβάλλει να το πράττει. Με λίγα λόγια, η Γραμματεία Προγράμματος θα κρατά ενήμερους τους τομεάρχες έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης ή αλληλεπικάλυψης.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει ήδη συγκροτήσει 5 ομάδες εργασίας αποτελούμενες από καθηγητές πανεπιστημίου, βαθείς γνώστες διάφορων θεμάτων, και τεχνοκράτες. Στόχος του η συγκρότηση 18 συνολικά ομάδων εργασίας, εκ των οποίων οι 15 θα αφορούν τα υπάρχοντα υπουργεία, και οι 3 θα έχουν άμεση ευθύνη για την συγκρότηση θέσεων και σχεδίων δράσης για το Σύνταγμα, το ΕΣΠΑ και διάφορες θεματικές ενταγμένες όλες σε μια, όπως το πρόβλημα της μετανάστευσης κλπ.

Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί είναι οι Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημόσιας Τάξης, Παιδείας, Αναθεώρηση του Συντάγματος και Μεταφορές-Δίκτυα.

Οι ομάδες που έχουν συγκροτηθεί θα πιάσουν δουλειά από την εβδομάδα που έρχεται, ενώ μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση των υπολοίπων ομάδων και θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη των εργασιών τους.

Στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο, και όχι με λίστα, αφού θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κανένα λόγο να δημιουργήσει δυσαρεστημένους βουλευτές που δεν θα έχουν κίνητρο να τρέξουν για συλλογή ψήφων.

Θεωρούν επίσης ότι η απόφαση του πρωθυπουργού για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες είναι ειλημμένη, και συνδέουν τις εξελίξεις με τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο Νταβός αυτές τις μέρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση τον ερχόμενο Μάρτιο. Εάν και εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου πάρει αυτά που θέλει, με πρώτο και καλύτερο την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους των 110 δισεκατομμυρίων ευρω, θα προχωρήσει σε εκλογές.

Επιλογή

Μάλιστα δεν αποκλείουν κάποιοι, να συνδέεται αυτή η κίνηση, με τις εξελίξεις στον ΟΗΕ όπου τον ερχόμενο Ιούνιο με Ιούλιο θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας του Οργανισμού, και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μια επιλογή των αμερικανών και των ευρωπαίων για τη θέση αυτή. Άλλωστε είναι η σειρά της Ευρώπης να δώσει γενικό γραμματέα του ΟΗΕ. Το σενάριο που διακινούν κάποιοι αναφέρει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, θα προσφύγει στις κάλπες, θα τις κερδίσει, και στη συνέχεια θα παραδώσει το δαχτυλίδι στον Γιάννη Ραγκούση για να ελέγχει και το τι γίνεται στη χώρα και στο κόμμα του φυσικά.

Όπως και να έχει το πράγμα, ο Αντώνης Σαμαράς βλέπει εκλογές, και επιδιώκει να φέρει πολύ κοντά τους ψηφοφόρους και τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα, ενώ το επόμενο βήμα του θα είναι η αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν αυστηρά κριτήρια για τις τοπικές οργανώσεις, και όσες δεν παρουσιάζουν κάποιο έργο, ή κάποια τοπική δραστηριότητα, αλλά και κομματική δράση δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης.

«Είναι καλύτερα να ξέρουμε τι δεν έχουμε, παρά να νομίζουμε ότι έχουμε κάτι και στην πραγματικότητα να μην έχουμε τίποτα, και να κάνουμε σχέδια επί χάρτου, τα οποία όμως κανείς δεν θα υπάρχει να τα υλοποιήσει σε επίπεδο κομματικών οργανώσεων» λέει στη «ΒτΚ» υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος.

Δήλωση Στυλιανίδη

«Αξιοποιούμε τις δυνάμεις της κοινωνίας»

Σε αποκλειστική του δήλωση στη «ΒτΚ» ο γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξηγεί την σημασία της επιλογής του κόμματος να καταστήσει κοινωνούς της προσπάθειας για επάνοδο στην εξουσία και συνδιαμορφωτές του προγράμματος τους ψηφοφόρους και τα μέλη της ΝΔ, αλλά και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στο πρόγραμμα χωρίς απαραίτητα να ανήκουν στο κόμμα.

«Η καινοτομία που εγκαινιάζεται στη ΝΔ, είναι ότι το πολιτικό πρόγραμμα θα συνδιαμορφωθεί μαζί με τους πολίτες, όχι μόνο με τους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν τα παραδοσιακά κόμματα, αλλά μέσα από τη χρήση της νέας τεχνολογίας, και του διαδραστικού πόρταλ που πρόσφατα εγκαινίασε ο Αντώνης Σαμαράς» λέει ο κ.Στυλιανίδης.

Προσθέτει ότι στόχος του κόμματος «είναι να αξιοποιήσουμε δυνάμεις την κοινωνία, της αγοράς και της ακαδημαϊκής κοινότητας, αξιόλογα μυαλά της Ελλάδος και του εξωτερικού, προκειμένου να μιλήσουν σύγχρονα συγκεκριμένα, στοιχειοθετημένα και κοστολογημένα, περιγράφοντας τι πρέπει αν γίνει σε κάθε τομέα πολιτικής».

Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας το οποίο διαμορφώνεται δυναμικά όπως λέει ο κ.Στυλιανίδης, θα ξεδιπλωθεί σε τρεις φάσεις. Ο ίδιος εξηγεί: «Πρώτη φάση, είναι η έξοδος από το Μνημόνιο, με την εφαρμογή της στρατηγικής της ελπίδας. Δεύτερη φάση είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών και η εδραίωση μιας νέα εθνικής αυτοπεποίθησης, και τρίτη φάση η κατάθεση και εφαρμογή μιας συγκεκριμένης πολιτικής, που θα έχει ξεκάθαρο στρατηγικό προσανατολισμό για τη χώρα μας, και θα συμπεριλαμβάνει καινοτόμες εφαρμόσιμες πολιτικές, τόσο στα πλαίσια των θεματικών προγραμμάτων που εκπονούνται όσο και στο πλαίσιο των περιφερειακών και τοπικών προγραμμάτων, που θα καταρτιστούν συμπληρωματικά στη συνέχεια».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.