Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη Ροδόπη

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Βουλευτή Ροδόπης, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, διοργανώθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Α. Κοντό, και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας κ. Σταμάτη.
Από τον Νομό Ροδόπης συμμετείχαν ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Α. Γιαννακίδης, οι Δήμαρχοι -δικαιούχοι προγραμμάτων ΟΠΑΧ- δηλαδή, ο Δήμαρχός Ιάσμου, κ. Αμούτζας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Οργάνης, κ. Εμίν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κέχρου, κ. Καδήρ, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Ροδόπης, κ. Ν. Σκοπιανός, και ο αγροτοσυνδικαλιστής, κ. Α. Ρόιδος.

Αποφασίστηκε η ένταξη για χρηματοδότηση των παρακάτω έργων:

•    Δήμος Ιάσμου:
1.    Κατασκευή φράγματος Κοπτερού, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
2.    Αντιδιαβρωτικά έργα στον Ίασμο, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (θα ενταχθούν στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης).
3.    Ανάπλαση εισόδου Ιάσμου από κόμβο Εγνατίας Οδού,  προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ (θα ενταχθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας).

•    Δήμος Σώστη:
1.    Βελτίωση αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

•    Κοινότητα Κέχρου:
1.    Ασφαλτοστρώσεις ορεινών αγροτικών οδών, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Κατασκευή ταμιευτήρων άρδευσης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

•    Κοινότητα Οργάνης:
1.    Αγροτική Οδοποιία Οργάνης- Άνω Βρυσίνης, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).
2.    Αγροτική Οδοποιία Δροσιάς Φλαμπούρου, προϋπολογισμού 595.000 ευρώ (ΟΠΑΧ).

Με παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης 20 στρεμμάτων για την κατασκευή σχολικών υποδομών, που θα καλύπτουν τις ανάγκες την πόλη της Κομοτηνής και ο κ. Κοντός ανταποκρίθηκε θετικά.

Επίσης, ετέθη το ζήτημα των αποζημιώσεων των ψαράδων για τις ζημιές από την εμφάνιση πλαγκτόν στο Θρακικό πέλαγος. Και συζητήθηκαν τρόποι και πρακτικές αντιμετώπισης των προβλημάτων των καλαμποκοπαραγωγών, των βαμβακοπαραγωγών και των καπνοπαραγωγών του Νομού Ροδόπης.

Τέλος, παρουσία και του Προέδρου της ΕΑΣ Ροδόπης, κ. Σκοπιανού, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό το ζήτημα στήριξης της ΕΑΣ Ροδόπης και κυρίως των εργαζομένων σε αυτή, που για πολλούς μήνες παραμένουν απλήρωτοι.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.