Συνάντηση του ΥΜΕ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών  με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την προστασία του τροχαίου υλικού και της επιδομής του ΟΣΕ (γραμμές κα) από κλοπές και κακόβουλες ενέργειες, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της Εταιρίας Διαχείρισης Σιδηροδρομικού Υλικού-ΕΔΙΣΥ.

Με την ολοκλήρωση  της συνάντησης, οι υπουργοί δήλωσαν:

-Ε. Στυλιανίδης: Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται στον ΟΣΕ εντατικοποιήσεις φαινόμενων, δυσάρεστων και επικίνδυνων. Είτε δολιοφθορές, είτε κλοπή υλικού κυρίως από  τις υποδομές του ελληνικού σιδηρόδρομου, που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη μετακίνηση των συρμών. Για το λόγο  αυτό,  ζητήσαμε την συμπαράσταση του αρμόδιου Υπουργείου και αυτή τη στιγμή διενεργείται σύσκεψη η οποία θα καταλήξει στους  τρόπους με τους οποίους θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί  το φαινόμενο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό συνάδελφό μου τον κ. Μαρκογιαννάκη για την κινητοποίηση που προκάλεσε στον μηχανισμό του Υπουργείου του, προκειμένου να συσταθεί μεικτή επιτροπή και να ληφθούν μέτρα  για να αντιμετωπιστεί οριστικά αυτό το φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο τις μετακινήσεις και προσβάλει αν θέλετε, τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας.

-Χρ. Μαρκογιαννάκης:  Εδώ και  αρκετό διάστημα ο  Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδης με είχε ενημερώσει για το  πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ. Ασφαλώς έγιναν κάποιες προσπάθειες,  αλλά σήμερα  στη σύσκεψη η  οποία γίνεται με υπηρεσιακούς παράγοντες ανώτατης βαθμίδας, εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το ιδιαίτερα σοβαρό  πρόβλημα. Η Αστυνομία, ασφαλώς μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της, θα κάνει ότι πρέπει και ότι μπορεί, προκειμένου το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά τον πλέον επιτυχή τρόπο.

-Ερώτηση: Πότε να περιμένουμε τις αποφάσεις;
-Χ. Μαρκογιαννάκης : Αυτό θα αποφασιστεί στη σύσκεψη.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:40πμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 11:18πμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
16 Φεβρουάριος 2020 - 10:43πμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 16.02.2020

«Ζήτησα η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή της Frontex που θα προσλάβει ιο.οοο στελέχη να τα εκπαιδεύσει στις Σχολές Αστυνομίας της Θράκης».
14 Φεβρουάριος 2020 - 8:39μμ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΡΩΜΥΛΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Συνάντηση εργασίας με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ανατολικής Ρωμυλίας - Βόρειας Θράκης είχε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στην Αθήνα.
11 Φεβρουάριος 2020 - 12:29πμ

Υποδεχθήκαμε σήμερα στην ιδιαίτερη μου Πατρίδα, στον Δήμο Μαρωνειας-Σαπών, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας προκειμένου να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:"Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, για τα θερμά του λόγια. Είναι μεγάλη τιμή για μας η ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη της ιδιαίτερης πατρίδας μου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών."
7 Φεβρουάριος 2020 - 10:55πμ

Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ : «Η ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ».

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Νιάρχος στην Εθνική Βιβλιοθήκη το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής. Παρόντες η Διοίκηση του Ιδρύματος, ο παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονας Ρέντζο Πιάνο, διακεκριμένοι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ιατρικής κοινότητας, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και υψηλό κοινό των Αθηνών.