Συνάντηση του ΥΜΕ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε σήμερα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών  με αντικείμενο τη λήψη μέτρων για την προστασία του τροχαίου υλικού και της επιδομής του ΟΣΕ (γραμμές κα) από κλοπές και κακόβουλες ενέργειες, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΟΣΕ και της Εταιρίας Διαχείρισης Σιδηροδρομικού Υλικού-ΕΔΙΣΥ.

Με την ολοκλήρωση  της συνάντησης, οι υπουργοί δήλωσαν:

-Ε. Στυλιανίδης: Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούνται στον ΟΣΕ εντατικοποιήσεις φαινόμενων, δυσάρεστων και επικίνδυνων. Είτε δολιοφθορές, είτε κλοπή υλικού κυρίως από  τις υποδομές του ελληνικού σιδηρόδρομου, που πολλές φορές θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη μετακίνηση των συρμών. Για το λόγο  αυτό,  ζητήσαμε την συμπαράσταση του αρμόδιου Υπουργείου και αυτή τη στιγμή διενεργείται σύσκεψη η οποία θα καταλήξει στους  τρόπους με τους οποίους θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για να αντιμετωπιστεί  το φαινόμενο αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό συνάδελφό μου τον κ. Μαρκογιαννάκη για την κινητοποίηση που προκάλεσε στον μηχανισμό του Υπουργείου του, προκειμένου να συσταθεί μεικτή επιτροπή και να ληφθούν μέτρα  για να αντιμετωπιστεί οριστικά αυτό το φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο τις μετακινήσεις και προσβάλει αν θέλετε, τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας.

-Χρ. Μαρκογιαννάκης:  Εδώ και  αρκετό διάστημα ο  Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Στυλιανίδης με είχε ενημερώσει για το  πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ. Ασφαλώς έγιναν κάποιες προσπάθειες,  αλλά σήμερα  στη σύσκεψη η  οποία γίνεται με υπηρεσιακούς παράγοντες ανώτατης βαθμίδας, εξετάζεται ο τρόπος με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε το ιδιαίτερα σοβαρό  πρόβλημα. Η Αστυνομία, ασφαλώς μέσα στα πλαίσια των καθηκόντων της, θα κάνει ότι πρέπει και ότι μπορεί, προκειμένου το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί κατά τον πλέον επιτυχή τρόπο.

-Ερώτηση: Πότε να περιμένουμε τις αποφάσεις;
-Χ. Μαρκογιαννάκης : Αυτό θα αποφασιστεί στη σύσκεψη.
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.