Δηλώσεις του ΥΜΕ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη μετά τις συνάντησεις με ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ


O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τις Διοικήσεις και τα   Διοικητικά Συμβούλια των Εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.     

Στη διάρκεια των συναντήσεων,  ο Υπουργός έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης του προγράμματος εξυγίανσης του ΟΣΕ –όπως ακριβώς   εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή.
Επίσης ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε παράλληλα με την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης του οργανισμού, να ενταθούν οι προσπάθειες επιτάχυνσης των εκτελούμενων έργων εκσυγχρονισμού στον άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι-Προμαχώνας) και να τηρηθούν οι οικονομικοί στόχοι των εταιρειών.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, δήλωσε τα εξής: 
«Όπως ξέρετε, η εξυγίανση και η ανάπτυξη του ΟΣΕ είναι κεντρική κυβερνητική μεταρρύθμιση. Σήμερα λοιπόν καλέσαμε τα  νέα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τους Διευθύνοντες Συμβούλους και κάναμε αυστηρές συστάσεις, ζητώντας να επιταχυνθεί  ο ρυθμός ολοκλήρωσης του στρατηγικού σχεδίου εξυγίανσης του Οργανισμού και να γίνουν απολύτως σεβαστά τα χρονοδιαγράμματα και οι οικονομικοί στόχοι. Όσον αφορά τον ΟΣΕ, έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι συγχωνεύσεις των πέντε εταιρειών σε τρεις και στη  φάση αυτή βρισκόμαστε στην προώθηση του σχετικού σχεδίου νόμου για το πρόγραμμα  μισθωτής εφεδρείας. Παράλληλα γίνεται η ανάλογη προετοιμασία για να διαχειριστεί ο ΟΣΕ το νέο περιβάλλον των απελευθερωμένων γραμμών.

Όσον αφορά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ,  ξεκίνησε η εφαρμογή της  νέας τιμολογιακής και δρομολογιακής πολιτικής, μια επιθετική εμπορευματική πολιτική  για τη προσέλκυση πελατών και η επέκταση των εμπορικών  υπηρεσιών του τρένου  προκειμένου να  βελτιωθούν οι παρερχόμενες υπηρεσίες και όσον αφορά την ΕΡΓΟΣΕ  η σύσταση και οδηγία μας ήταν να είμαστε όλοι  πάνω από τα εργοτάξια, προκειμένου τα προγραμματισμένα και χρηματοδοτημένα έργα να  ολοκληρώνονται εντός χρονοδιαγραμμάτων και γρήγορα να τεθεί σε  λειτουργία το νέο δίκτυο της ΠΑΘΕΠ –που θα συνδέσει την   Πάτρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ειδομένη και τον Προμαχώνα αλλάζοντας το  σιδηροδρομικό τοπίο της χώρας. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο πρώτος  κύκλος αυτής της μεταρρύθμισης έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και μπαίνουμε στο δεύτερο κύκλο  στον οποίο σύντομα θα μετρήσουμε και τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη  μέχρι τώρα εφαρμοσθείσα πολιτική, τουλάχιστον στο χώρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία έχει εξυγιανθεί και με αύξηση  του μετοχικού της κεφαλαίου θα αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα και το έλλειμμα που είχε σωρεύσει των 350 εκατομμυρίων».
 Ερώτηση: Κύριε Υπουργέ, ακούγεται ότι  πρόκειται να μετακινηθείτε στο κόμμα…

Υπουργός : Δεν σχολιάζω… σχόλια. Αυτό που με ενδιαφέρει, όπως και όλους τους  συναδέλφους της γενιάς μου, είναι να παράξουμε αποτελέσματα και  να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο.

Ερώτηση: Σχετικά με τη Ζήμενς; Ο κύριος Χριστοφοράκος δεν ήλθε στην Ελλάδα και πριν από λίγο έγινε γνωστό μπήκε σε νοσοκομείο…

Υπουργός: Η Ελληνική Δικαιοσύνη κάνει σωστά τη δουλειά της και την εμπιστευόμαστε. Κάθε τι που έχει συμβεί  μέχρι τώρα, ήταν ένα ενδεχόμενο να συμβεί διότι αυτού του είδους τα ένδικα  μέσα, υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Εμείς, ως Κυβέρνηση, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Και θεωρούμε  ότι θα πρέπει και στην υπόθεση αυτή, σε αυτό το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004 , να πέσει άπλετο φως και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».