Στυλιανίδης για το «Δεν Πληρώνω»: «Δικαίωμα των πολιτών η πίεση»

Δημοσιεύθηκε στις 17/02/2011 στο εβδομαδιαίο περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ».

Τα «Επlκαιρα» φιλοξένησαν ένα αναλυτικό αφιέρωμα στα κινήματα «Δεν Πληρώνω» στο προηγούμενο τεύχος τους. Για το θέμα τοποθετείται στο περιοδικό μας και ο τελευταίος υπουργός Μεταφορών των κυβερνήσεων Καραμανλή και νυν γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανiδης, ο οποίος υπογραμμίζει πως η αγανάκτηση των πολιτών, σε μια δημοκρατική χώρα οφείλει να μετεξελίσσεται σε πολιτική και κοινωνική πίεση, ώστε το κράτος και οι εταιρείες να αναλαμβάνουν τις νόμιμες υποχρεώσεις τους απέναντί τους. Ο ίδιος τονίζει πως σε ένα κράτος δικαίου είναι υποχρέωση των πολιτών να τηρούν τους νόμους, ακόμα κι όταν οι νόμοι δεν είναι καλοί. Ωστόσο, προσθέτει ο κ. Στυλιανίδης, είναι και δικαίωμά τους να αντιδρούν πολιτικά, ώστε να ασκούν την απαραίτητη πίεση προκειμένου να διορθωθούν διατάξεις ή να εφαρμοστούν πολιτικές που θα λαμβάνουν υπόψη τις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή την περίοδο η κοινωνία μας λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών φέρνει το παράδειγμα των διοδίων:«Είναι έξυπνη πολιτική η παραχώρηση εκμετάλλευσης των οδικών αξόνων στους ιδιώτες, υπό έναν όμως αυστηρό όρο: ότι με συνέπεια αυτοί θα αξιοποιήσουν το προνόμιο της εκμετάλλευσης προκειμένου να διασφαλίζεται αποτελεσματικότερα το κοινωνικό αγαθό της ελεύθερης, ασφαλούς και γρήγορης μετακίνησης. Όταν οι ιδιωτικές εταιρείες, ενώ έχει συμφωνηθεί, δεν το τηρούν, τότε ο νόμος θα πρέπει να ισχύει και γι' αυτές. Στην περίπτωση που δεν έχει συμφωνηθεί, οφείλει το κράτος να διαμορφώσει τις παράλληλες υποδομές, δηλαδή παρακαμπτήριους ελεύθερα προσβάσιμους δρόμους, ή να εγγυάται τη δωρεάν, με ειδική κάρτα, διέλευση τοπικά εργατών, εργαζομένων, αγροτών που κάνουν καθημερινή χρήση του δικτύου και την περίοδο αυτή δοκιμάζονται από τη δεινή οικονομική κρίση», προσθέτει ο κ.Στυλιανίδης.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.