Παρουσίαση βιβλίου "Θράκη: το επόμενο βήμα..." στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, με τίτλο "Θράκη: το επόμενο βήμα...", των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και με το συντονισμό του δημοσιογράφου του ALPHA TV Σπ. Χαριτάτου, παρουσιάστηκε η μελέτη για τη Θράκη.
Μίλησαν ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γ. Καλαντζής και ο Πρέσβης ε.τ. Αλ. Μαλλιάς.
Παρενέβη ο εκδότης Γ. Κωνστανταρόπουλος και η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του συγγραφέα, επισκέπτη Καθηγητή της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρ. υπουργού και τ. βουλευτή Ροδόπης, Ε. Στυλιανίδη.
Το κοινό συμπέρασμα όλων ήταν ότι η μελέτη προσλαμβάνει επίκαιρο περιεχόμενο και αποδεικνύεται απολύτως διορατική, διότι δικαιώνεται στις προβλέψεις της για τη Θράκη πριν καν στεγνώσει το μελάνι του τυπογραφείου. Όλοι συμφώνησαν ότι μόνο ενωμένοι όλοι μαζί, ηγεσία και λαός, στη βάση μιας ξεκάθαρης Εθνικής Στρατηγικής μπορούμε να δώσουμε πειστική και αποτελεσματική απάντηση στις υπερφίαλες προκλήσεις ενός αλαζονικού νεοθωμανισμού, που αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης προστατεύοντας παράλληλα την ανοιχτή κοινωνία που χτίσαμε στην περιοχή.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, νυν και πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι των θρακικών σωματείων, εκπρόσωποι όλων σχεδόν των κομμάτων και πλήθος νεολαίων που υπέβαλαν και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για το θέμα. Η παρουσίαση έγινε σε χώρο ασφυκτικά γεμάτο στο βιβλιοπωλείο Public.
Το βιβλίο της Θράκης συνεχίζει το ταξίδι του τη Δευτέρα στο Public Cafe του Συντάγματος στην Αθήνα ώρα 21:00 και στις 9 Δεκεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη στο πολιτιστικό κέντρο της Μητρόπολης στις 19:00.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
6 Απρίλιος 2020 - 7:44μμ

Άμεση παρέμβαση Ε. Στυλιανίδη στον διοικητή του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέτζο για τις αγροτικές ζημιές στη Ροδόπη.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέτζο είχε σήμερα νωρίς το πρωί ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.