ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Δυναμική παρέμβαση στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης προς το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, υπέρ των Παλινοστούντων Ομογενών και της γρήγορης υλοποίησης του 12% για τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης, μετά από ουσιαστική βελτίωση στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργείων.
Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Αν. Υπουργού Θόδωρου Σκυλακάκη, του Γενικού Γραμματέα κ.Πετραλιά και των αρμοδίων Γ. Διευθυντών διεκδίκησε για τους Ποντίους Ομογενείς :

1. Την ρύθμιση των στεγαστικών τους δανείων που είχε εγγυηθεί το Δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα, ώστε να μη κινδυνεύσουν τα σπίτια τους από την αδυναμία τους να καταβάλουν τα οφειλόμενα κατά τη διάρκεια της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
«Δε ζητούμε κύριε Υπουργέ να χαρίσετε τίποτε στους ανθρώπους που έκαναν τόσα πολλά για την Ελλάδα. Ζητούμε να προστατέψετε δημογραφικά τη Θράκη, αφήνοντας τους να ριζώσουν εδώ. Το σπίτι τους είναι η ρίζα τους και κανένας δε δικαιούται να την κόψει. Ας μην είμαστε αχάριστοι σε ανθρώπους που πάλεψαν για την Ελλάδα από γενιά σε γενιά κόντρα σε απίστευτες διώξεις και δυσκολίες. Ας μειώσουμε την δόση της ετήσιας καταβολής του δανείου τους και ας σώσουμε έτσι την προοπτική διαμονής των οικογενειών τους στην Θράκη».
2. «Να αλλάξει ο νόμος του Υπουργείου Εργασίας που θέτει ως προϋπόθεση συνταξιοδότησης για τους Ομογενείς τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, διότι το κύριο κύμα των Ποντίων ήλθε στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δηλαδή μετά το 1991, ΠΡΙΝ 30 χρόνια. Το υπάρχον καθεστώς είναι παντελώς άδικο».
3. «Να επανέλθουν τα μικρά προνοιακά επιδόματα για τους ελάχιστους Έλληνες Ποντίους που έχουν απομείνει εν ζωή, ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα φάρμακα τους μια που οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι. Αυτό είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης και ανθρωπιάς προς Έλληνες πατριώτες που πάντα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό του για την Ελλάδα».

Παράλληλα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε να επιταχυνθεί η έκδοση της διορθωμένης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το 12% των Επιχειρήσεων της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης, ώστε να καλυφθούν οι μελλοντικοί συμψηφισμοί των επιχειρήσεων που έχουν εκχωρημένες υποχρεώσεις στις τράπεζες και ήταν μέχρι τώρα συνεπείς έναντι του Κράτους και για να μην παραγραφούν οι αξιώσεις του 2015 και μέρους του 2014 που μέχρι τώρα δεν έχουν παραγραφεί, για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί προσφυγές στη δικαιοσύνη.
Όπως τόνισε ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της ΝΔ η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη μέχρι τώρα μας διευκολύνει να ανασύρουμε από την αφάνεια θέματα που είχαν βαλτώσει επί χρόνια και να διεκδικούμε την πλήρη και έξυπνη αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που σχεδιάζονται για το μέλλον.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.