ΡΟΔΟΠΗ: Θα παίξει ρόλο...

Αγαπητέ συμπατριώτη,

σ'αυτές τις εκλογές, κόμματα, ιδεολογίες και φανατισμοί του παρελθόντος δε μπορεί να προσδιορίσουν την επιλογή σου, ιδιαίτερα εδώ στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, όπου τα πληθυσμιακά και πολιτικά δεδομένα έχουν αλλάξει.

  • Ένα λάθος μπορεί να μας γυρίσει πολλά χρόνια πίσω. Σε εποχές που επί δεκαετίες βιώσαμε την αδικία, την αδιαφορία της κεντρικής διοίκησης και την εγκατάλειψη, μένοντας 50 χρόνια έξω από τα κέντρα των αποφάσεων...
  • Η ψήφος αγανάκτησης, η τιμωρητική ψήφος, η έκφραση διαμαρτυρίας, η αποχή μπορεί να σε αφήσουν χωρίς εκπρόσωπο στην κρίσιμη περίοδο που θα ακολουθήσει.
  • Η πολυδιάσπαση δυνάμεων και η φυγή στα μικρά κόμματα μπορεί να καταστρέψουν τη δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση μεταξύ των σύνοικων στοιχείων, μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων και αυτό να αποβεί σε βάρος και των δύο και κυρίως σε βάρος του τόπου μας.
  • Δε σου ζητώ να επιβραβεύσεις λάθη και παραλείψεις. Ούτε να εγκρίνεις σκληρές πολιτικές που εξαιτίας άλλων μας επιβλήθηκαν.
  • Ζητώ όμως να αναγνωρίσεις έναν αδιάκοπο αγώνα που κάνουμε τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, κόντρα στην ανωριμότητα της αντιπολίτευσης.
  • Ζητώ να αναγνωρίσεις ένα διαρκή αγώνα, που κάνω για τη Ροδόπη μας κόντρα ακόμα και σε ανεύθυνες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης.
  • Ζητώ να θυμηθείς, ότι πριν την κρίση, όταν συμμετείχα στην κυβέρνηση, ανταπέδωσα με έργα για τον τόπο και πράξεις για τους ανθρώπους του την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα.
  • Ζητώ να θυμηθείς, ότι στις δύσκολες περιόδους που ακολούθησαν, στάθηκα με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στους συμπατριώτες μου που δοκιμάζονται...
  • Δε δίστασα να συγκρουστώ για τα δικά τους δίκαια και τα συμφέροντα του τόπου μας ακόμα και με τη δική μας κυβέρνηση, επιδιώκοντας, αποτελεσματικά σε αρκετές περιπτώσεις, να διορθώνω λάθη και παραλείψεις ( π.χ. επαναλειτουργία Σχολής Αστυνομίας Κομοτηνής, ενίσχυση Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και κατάργηση μεταγραφών, αποζημιώσεις αγροτών, έναρξη λειτουργίας κάθετου άξονα Κομοτηνής-Κίρτζαλι κλπ).
  • Ζητώ να θυμηθείς ότι ως βουλευτής Ροδόπης δε διέκρινα τους συμπολίτες μου με κριτήριο του αν με ψήφισαν ή όχι, αλλά ανταποκρίθηκα με πνεύμα δικαίου και αίσθημα αλληλεγγύης όπου μπορούσα.

Όλο αυτό το διάστημα στήριξα κριτικά την κυβέρνηση Α. Σαμαρά στην εθνική της προσπάθεια, χωρίς όμως να διστάζω να λέω τις απόψεις μου όπου διαφωνούσα.

Όταν χρειάστηκε να υπερασπιστώ τις πολιτικές Αξίες στις οποίες πιστεύω περί Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς ή τα συμφέροντα της ιδιαίτερής μου πατρίδας της Θράκης, δε σκέφθηκα την "καρέκλα", αλλά τους ανθρώπους, δηλ. τους συμπατριώτες μου που μου την εμπιστεύτηκαν.

Αγαπητοί συμπατριώτες,

σε λίγο, η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε ο Ελληνισμός μετά το Β´ Παγκόσμιο Πόλεμο θα είναι παρελθόν. Οι τοπικές κοινωνίες που θα έχουν ισχυρή εκπροσώπηση, θα διεκδικήσουν την αποκατάσταση αδικιών και το μερίδιο που τους ανήκει από το μέλλον.

Αν η Ροδόπη στην εποχή που σε λίγο ξεκινά, δεν έχει ισχυρή εκπροσώπηση, κινδυνεύει να επιστρέψει στην εποχή της εγκατάλειψης...

Αντίθετα, αν λειτουργήσουμε συνειδητοποιημένα και ενωτικά, τοπικά και εθνικά,
ΕΝΑΣ για όλους και ΟΛΟΙ για έναν....

Τότε είμαι βέβαιος ότι στην εποχή που ξεκινά για την Ελλάδα,
η ΡΟΔΟΠΗ θα παίξει Ρόλο...

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης
Υπ. Βουλευτής Ροδόπης

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.