Πρωτοβουλία Ε. Στυλιανίδη για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και του «Μαύρου Πολιτικού Χρήματος»

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και του βρώμικου πολιτικού χρήματος μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα, όταν στρέφεται όχι μόνο κατά της εξαγορασμένης πολιτικής συνείδησης, αλλά και εναντίον αυτού που εξαγοράζει συνειδήσεις.

Μέτρο όλων των θεσμικών αποφάσεων θα πρέπει να είναι η προστασία του έντιμου πολιτικού, ώστε να διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες ανάδειξης σε όλους, ανεξαρτήτως ονόματος, καταγωγής ή οικονομικής επιφάνειας. Ισοπεδωτικές προσεγγίσεις που ενοχοποιούν το σύνολο του πολιτικού κόσμου και δεν προσωποποιούν τεκμηριωμένα τους ενόχους καθιστούν την πολιτική δικαίωμα ολίγων και μετατρέπουν τη Δημοκρατία σε Κοινοβουλευτική Αριστοκρατία, όπου άριστοι δεν είναι οι καλύτεροι αλλά οι εκλεκτοί των δυνατών.

Όποιες μεθόδους εξυγίανσης και αν επιλέξουμε, αναπόσπαστο χαρακτηριστικό τους θα πρέπει να είναι η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία.

Επειδή, μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, κάποιοι νέοι πολιτικοί από όλους τους χώρους ξεκινούμε αυτόν τον δημόσιο διάλογο και για μένα πριν τοποθετηθώ έχει νόημα να ακούσω τις απόψεις των συμπολιτών μου.

Σας καλώ να μου στείλετε τις προτάσεις σας για τα παρακάτω θέματα που σχετίζονται με το «πολιτικό χρήμα»:

  1. Προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους δημοσιογράφους πολιτικών κομμάτων.
  2. Διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών από τα κόμματα.
  3. Ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές ΟΤΑ και των υποψηφίων βουλευτών και τοπικών αιρετών αρχόντων.
  4. Χρήση των σύγχρονων μέσων για περισσότερη διαφάνεια.
  5. Άμεσες κυρώσεις σε εν ενεργεία πολιτικούς (βουλευτές, αιρετούς δημοτικούς, νομαρχιακούς και λοιπούς άρχοντες) και σε κόμματα για παραβιάσεις της νομοθεσίας.
  6. Δοσοληψίες μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και διαφημιστικών εταιρειών, εταιριών δημοσκοπήσεων, προβολής κ.α.
  7. Κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση.
  8. Προεκλογικές και λειτουργικές δαπάνες των κομμάτων.
  9. Τρόποι μείωσης του κόστους προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων.

_______________________________________________________________________

Σεπτέμβρης 2014

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση, τα σχόλια και τις προτάσεις που συνεισφέρατε σ΄αυτή την προσπάθεια.

Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε, προετοιμάσαμε το παρακάτω σχέδιο νόμου (συνημμένο αρχείο), το οποίο καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό και στις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το σχέδιο αυτό, αποτελεί τη βάση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της οποίας η διαβούλευση ξεκίνησε πρόσφατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.