Πρωτοβουλία Ε. Στυλιανίδη για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και του «Μαύρου Πολιτικού Χρήματος»

Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς και του βρώμικου πολιτικού χρήματος μπορεί να επιφέρει αποτελέσματα, όταν στρέφεται όχι μόνο κατά της εξαγορασμένης πολιτικής συνείδησης, αλλά και εναντίον αυτού που εξαγοράζει συνειδήσεις.

Μέτρο όλων των θεσμικών αποφάσεων θα πρέπει να είναι η προστασία του έντιμου πολιτικού, ώστε να διασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες ανάδειξης σε όλους, ανεξαρτήτως ονόματος, καταγωγής ή οικονομικής επιφάνειας. Ισοπεδωτικές προσεγγίσεις που ενοχοποιούν το σύνολο του πολιτικού κόσμου και δεν προσωποποιούν τεκμηριωμένα τους ενόχους καθιστούν την πολιτική δικαίωμα ολίγων και μετατρέπουν τη Δημοκρατία σε Κοινοβουλευτική Αριστοκρατία, όπου άριστοι δεν είναι οι καλύτεροι αλλά οι εκλεκτοί των δυνατών.

Όποιες μεθόδους εξυγίανσης και αν επιλέξουμε, αναπόσπαστο χαρακτηριστικό τους θα πρέπει να είναι η διαφάνεια και η κοινωνική λογοδοσία.

Επειδή, μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, κάποιοι νέοι πολιτικοί από όλους τους χώρους ξεκινούμε αυτόν τον δημόσιο διάλογο και για μένα πριν τοποθετηθώ έχει νόημα να ακούσω τις απόψεις των συμπολιτών μου.

Σας καλώ να μου στείλετε τις προτάσεις σας για τα παρακάτω θέματα που σχετίζονται με το «πολιτικό χρήμα»:

  1. Προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από τους δημοσιογράφους πολιτικών κομμάτων.
  2. Διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών από τα κόμματα.
  3. Ουσιαστικός έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων, των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές ΟΤΑ και των υποψηφίων βουλευτών και τοπικών αιρετών αρχόντων.
  4. Χρήση των σύγχρονων μέσων για περισσότερη διαφάνεια.
  5. Άμεσες κυρώσεις σε εν ενεργεία πολιτικούς (βουλευτές, αιρετούς δημοτικούς, νομαρχιακούς και λοιπούς άρχοντες) και σε κόμματα για παραβιάσεις της νομοθεσίας.
  6. Δοσοληψίες μεταξύ πολιτικών, κομμάτων και διαφημιστικών εταιρειών, εταιριών δημοσκοπήσεων, προβολής κ.α.
  7. Κρατική και ιδιωτική χρηματοδότηση.
  8. Προεκλογικές και λειτουργικές δαπάνες των κομμάτων.
  9. Τρόποι μείωσης του κόστους προβολής των κομμάτων και των υποψηφίων.

_______________________________________________________________________

Σεπτέμβρης 2014

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ανταπόκριση, τα σχόλια και τις προτάσεις που συνεισφέρατε σ΄αυτή την προσπάθεια.

Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση τις προτάσεις που συγκεντρώσαμε, προετοιμάσαμε το παρακάτω σχέδιο νόμου (συνημμένο αρχείο), το οποίο καταθέσαμε στον Πρωθυπουργό και στις επόμενες ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το σχέδιο αυτό, αποτελεί τη βάση της νομοθετικής πρωτοβουλίας της οποίας η διαβούλευση ξεκίνησε πρόσφατα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:35μμ

7 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Στο πλαίσιο της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Υπουργό Ψηφιακής Σύγκλισης κ. Πιερρακάκη σειρά ζητημάτων που αφορούν την περιοχή.