Παρουσίαση βιβλίου "Θράκη: το επόμενο βήμα..." στο Public Συντάγματος

Παρουσία πολλών διπλωματών, καθηγητών Πανεπιστημίου, πολιτικών, εκπαιδευτικών και πλήθους κόσμου, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016 στο Public cafe του Συντάγματος στην Αθήνα, το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη "Θράκη: το επόμενο βήμα..." των εκδόσεων ΜΙΝΩΑΣ.
Για το βιβλίο μίλησαν ο πρ. Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής Κων/νος Σιμόπουλος, ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων του Υπ. Παιδείας Γιώργος Καλαντζής και ο Πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Άρης Ραβανός.
Στο τέλος, για το θέμα της Θράκης μίλησε ο συγγραφέας Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναλύοντας διαχρονικά την ελληνική αναπτυξιακή και μειονοτική πολιτική που εφαρμόστηκε στην περιοχή, καθώς και τη μετεξέλιξη της τουρκικής πολιτικής σε σχέση με τη Συνθήκη της Λοζάννης, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμου, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, πρ. Υπουργοί και βουλευτές όπως η Μ. Γιαννάκου, ο Χ. Αθανασίου, ο Γ. Γεωργαντάς, ο Γ. Βαγιωνάς κ.α., μεγάλος αριθμός Πρέσβεων που κατά καιρούς ασχολήθηκαν με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μειονοτικά ζητήματα και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν όλοι οι ομιλητές ήταν ότι είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να υιοθετηθεί η κεντρική πρόταση του βιβλίου για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης ώστε να μπορέσουν όλα τα κόμματα να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να απαντήσουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά στις προκλήσεις που ακούγονται έντονα τον τελευταίο καιρό.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου