Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Γερμανία

Στη Γερμανία, με ένα πρόγραμμα γεμάτο ομιλίες και συναντήσεις εργασίας, βρέθηκε τις μέρες αυτές ο εντεταλμένος της ελληνικής κυβέρνησης Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων που μέχρι στιγμής επιτυγχάνει η Ελλάδα.
Στις 25 Ιανουαρίου ήταν κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση της Νομαρχιακής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας της Κεντρικής Γερμανίας- Έσσης. Παρουσίασε την κυβερνητική πολιτική, επανέλαβε ότι είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ η θεσμοθέτηση της ψήφου των ομογενών και η επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων και δεσμεύτηκε να στείλει βιβλία στα σχολεία της περιοχής που δεν έχουν πάρει ώστε τα ελληνόπουλα να μη χάσουν τη γλώσσα και τη ρίζα τους.
Την επόμενη μέρα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον εντεταλμένο της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ και Υφυπουργό Εργασίας της γερμανικής κυβέρνησης
κ. Χανς Γιόακιμ Φούχτελ επισκέφθηκαν την καγκελαρία της Έσσης όπου τους υποδέχθηκε ο Αναπληρωτή Πρωθυπουργός και Υπουργός Δικαιοσύνης, Ολοκλήρωσης και Ευρώπης κ. Jorg-Uwe Hahn. Εκεί, ο Έλληνας υπουργός παρουσίασε τα αποτελέσματα της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης από τις αδερφοποιήσεις Δήμων και περιέγραψε την ελληνική στρατηγική ανάπτυξης με στόχο την έξοδο από την κρίση. Μίλησε και για τη νέα Ευρώπη ως κοινό όραμα που πρέπει να ενώσει κυβερνήσεις και λαούς. Στην αντιφώνησή του ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός κ. Hahn επαίνεσε την Ελλάδα και μίλησε με πολύ θετικά λόγια για τη συμβολή του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην ανατροπή του αρνητικού κλίματος που είχε καλλιεργηθεί για τη χώρα μας στη Γερμανία.
Ακολούθησε επίσκεψη ελληνικού κλιμακίου από το χώρο των τουριστικών επιχειρήσεων σε πρότυπη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων της Γερμανίας. Εκεί, συζητήθηκε η δυνατότητα δημιουργίας παραρτημάτων στην Αθήνα και στο νομό Ροδόπης. Στο παράρτημα αυτό, θα μπορούν να φοιτούν Έλληνες και ξένοι φοιτητές αποκτώντας πιστοποιημένο τίτλο και εξασφαλισμένη θέση εργασίας σε ελληνικά ξενοδοχεία που στηρίζονται από την TUI. Η πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη προς τον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ να λειτουργήσει παράρτημα στη Ροδόπη συνοδεύτηκε και με την κατάθεση σχετικού φακέλου που είχε προετοιμάσει για λογαριασμό του βουλευτή Ροδόπης ο δήμαρχος Μαρώνειας- Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης.
Την ίδια μέρα, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος μίλησε ενώπιον των μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Έσσης για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διανοίγονται στη χώρα μας σε όλους τους τομείς και κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν ή να συνεργαστούν με υφιστάμενες ελληνικές εταιρείες που θα τους ενδιέφερε η εξωστρέφεια.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε με ομιλία και κοπή πίτας στο σύλλογο Ελλήνων Επιστημόνων και Ακαδημαϊκών Φρανκφούρτης για τα βήματα και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.
Η επόμενη μέρα ήταν αφιερωμένη στην εκλογική περιφέρεια του Γερμανού Υφυπουργού Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, στην πρόσκληση του οποίου ανταποκρίθηκε ο Έλληνας συνάδελφός του προκειμένου να τον στηρίξει ενόψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών. Σε μια ανοιχτή τελετή στο δημαρχείο της περιοχής του Μέλανα Δρυμού, ο δήμαρχος της πόλης τίμησε τον Θρακιώτη πολιτικό για τη συμβολή του στην βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, απευθυνόμενος στον κυβερνήτη και τους δημάρχους της περιοχής αλλά και σε πλήθος κόσμου, μίλησε για την καλή συνεργασία που είχε με τον υπουργό τους και για το πώς πέτυχαν δουλεύοντας μαζί τους τελευταίους έξι μήνες να δικαιώσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η λαμπρή τελετή έκλεισε με τη δημοτική συμφωνική ορχήστρα να παίζει συρτάκι και τους δύο υπουργούς να βάζουν όλες τις αρχές της πόλης να χορέψουν στους ελληνικούς ρυθμούς.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το σπίτι του Γερμανού ομολόγου του, στο χωριό του, γεύτηκε τη γερμανική φιλοξενία και τον κάλεσε να του ανταποδώσει την επίσκεψη στο πατρικό του σπίτι, στην Ξυλαγανή Ροδόπης.
Το παραγωγικό πολιτικό ταξίδι ολοκληρώθηκε με ένα εξαιρετικό γεγονός. Οι δύο υπουργοί, μαζί με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής εγκαινίασαν ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο, δημιούργημα ενός Έλληνα επενδυτή, του Θρακιώτη Βασίλειου Πέτσα. Στη δεξίωση που ακολούθησε, ενώπιον των Γερμανών δημοσιογράφων, ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε:
"Σήμερα νιώθω ειλικρινά υπερήφανος γιατί μου δόθηκε η δυνατότητα, στη θερμή σας φιλοξενία να απαντήσω με τα εγκαίνια μιας ποιοτικής επένδυσης που έκανε στην περιοχή σας ένας συμπατριώτης μου και καλός φίλος, ο νέος επιχειρηματίας Βασίλης Πέτσας. Αυτό δείχνει τη δύναμη και την ποιότητα που έχουμε οι Έλληνες όταν αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε. Όπως βλέπετε, δε ζητούμε μόνο επενδύσεις αλλά είμαστε και εμείς έτοιμοι να κάνουμε. Ζητούμε συνεργασία, γι' αυτό και σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε και εσείς τη χώρα μας και ιδιαίτερα τη Ροδόπη και τη Θράκη για να διαπιστώσετε και εκεί πόσες ευκαιρίες υπάρχουν για επιχειρηματικές συμπράξεις".
Καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας, ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδος είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει συνεντεύξεις Τύπου στο περιοδικό Focus, στη Deutsche Welle, στην ελληνική κρατική τηλεόραση καθώς και στον γερμανικό και ελληνικό Τύπο, αναδεικνύοντας το θετικό ρόλο της Ελλάδας και μιλώντας για την Ευρώπη που μας ενώνει.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου