Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης στη Γερμανία

Στο Βερολίνο και στη Στουτγκάρδη βρέθηκε για συναντήσεις και ομιλίες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Στο Βερολίνο μίλησε σε συνέδριο της «Πανευρωπαϊκής Ένωσης για την Νομοθέτηση» με θέμα: «Τεχνικές Βελτίωσης της Νομοθέτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη». Στο συνέδριο συμμετείχαν σημαντικοί Συνταγματολόγοι, πολιτικοί και Νομοπαρασκευαστές, τόσο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όσο και από κοινοβούλια 17 χωρών. Άλλωστε, ο Υπουργός Εσωτερικών, με την ιδιότητα του Συνταγματολόγου, είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τη Νομοθέτηση.
Στη Στουτγκάρδη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης μίλησε στο τοπικό κοινοβούλιο μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. G. Wolf μαζί με το Γερμανό ομόλογό του κ. Fuchtel. Επίσης είχε συναντήσεις εργασίας με Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, τοπικούς Κυβερνήτες, Δημάρχους, Υπουργούς τοπικών Κυβερνήσεων και βουλευτές προκειμένου να ενθαρρύνει τις αδελφοποιήσεις με ελληνικούς Δήμους και Περιφέρειες με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.
Ο Υπουργός Εσωτερικών, έδωσε σειρά συνεντεύξεων στα Γερμανικά Μ.Μ.Ε., αναδεικνύοντας το δύσκολο, αλλά επίμονο αγώνα που διεξάγει η Κυβέρνηση Σαμαρά προκειμένου να επιταχυνθεί η έξοδος της Ελλάδος από την κρίση και η εδραίωση της θέσης της στην Ευρωζώνη.
Τέλος, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν παρέλειψε να μιλήσει στους ομογενείς και να συναντήσει και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Βάδη- Βυτεμβέργη, διαβεβαιώνοντας τους ότι μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά και παρά την ψήφιση σχετικού νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:18μμ

ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΟΝ 16/02/2020

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ του Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου