Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως εκπρόσωπος της ΝΔ στη Γερμανία

Τον Ελληνισμό της Στουτγάρδης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το Ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική έκθεση της Στουτγάρδης. Κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων «Καλημέρα Deutschland» στην Ελληνική Κοινότητα της Βάδης Βυρτεμβέργης, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυση της. Παρακάθισε σε δείπνο που οργάνωσε προς τιμήν του η DHW (Γερμανοελληνική Οικονομική και Επιχειρηματική Ένωση), που προωθεί την Ελληνογερμανική οικονομική συνεργασία της οποίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διετέλεσε ιδρυτικό μέλος τη δεκαετία του ’90.

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης μίλησε σε κεντρική εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Βάδης Βυρτεμβέργης της Νέας Δημοκρατίας. Σε πολυπληθές ακροατήριο ο τ. Υπουργός αφού ανέλυσε τα αίτια της ήττας του Οκτωβρίου τόνισε ότι: «δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η κυβέρνηση μας έκανε λάθη αλλά έκανε και σημαντικότατο έργο το οποίο δυστυχώς δεν αναδείξαμε επαρκώς. Εγνατία, κάθετοι άξονες, 1000 νέα σχολεία, Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, λιμάνι Πειραιά στους Κινέζους, αποκρατικοποίηση Ολυμπιακής, σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, νόμος για «οπτική ίνα στο σπίτι», συνεπής στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιμετώπιση πετρελαϊκής κρίσης, μείωση ανεργίας πριν την κρίση από το 11 στο 7,6%, περήφανο όχι στο Βουκουρέστι για το Μακεδονικό και πολλά άλλα…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επίσης, τόνισε ότι «δυστυχώς η Κυβέρνηση Παπανδρέου παρά την ανοχή μας δείχνει ανέτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Στις 100 μέρες δεν έχει καλύψει τις θέσεις Γραμματέων και ΔΕΚΟ. Έχει προωθήσει ελάχιστους νόμους. Εμφανίζει παλινωδίες και εσωτερικές συγκρούσεις. Αντί να δίνει λύσεις αποπροσανατολίζει συστηματικά την κοινή γνώμη προωθώντας εκ νέου εξεταστικές επιτροπές και άκαιρα σχέδια νόμου όπως το γερμανικό εκλογικό σύστημα..»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απευθυνόμενος στους ομογενείς υπογράμμισε: «Δεν είναι υποκριτικό το ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκε την ψήφο των ομογενών του οικουμενικού Ελληνισμού να προχωρά αβίαστα στην άκριτη θεσμοθέτηση της ψήφου των μεταναστών; Δεν δέχτηκαν οι ξενιτεμένοι ομογενείς μας να έχουν λόγο για την πατρίδα τους και δίνουν με ευκολία το δικαίωμα αυτό στους ξένους χωρίς καν να τηρούν τις ασφαλιστικές δικλείδες που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εφήρμοσε σε άλλα της κράτη;».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαφώνησε με το Γερμανικό Εκλογικό σύστημα διότι όπως είπε «αφορά διαφορετική πολιτική κουλτούρα και ενισχύει αρχηγικό και οικογενειοκρατικό χαρακτήρα των κομμάτων. Δική μας πρόταση είναι η μετεξέλιξη του Ελληνικού συστήματος που προτάσσει το δημοκρατικό κόμμα».

Η μαζική προσέλευση ομογενών στις εκδηλώσεις και κυρίως στην ομιλία της ΝΟΔΕ Στουτγάρδης απέδειξε την αγωνία των Ελλήνων της Γερμανίας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την προσδοκία που έχουν από την νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μία καινούρια δυναμική για την παράταξη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.