Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης ως εκπρόσωπος της ΝΔ στη Γερμανία

Τον Ελληνισμό της Στουτγάρδης επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο 23 Ιανουαρίου.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το Ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Τουριστική έκθεση της Στουτγάρδης. Κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων «Καλημέρα Deutschland» στην Ελληνική Κοινότητα της Βάδης Βυρτεμβέργης, που γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια από την ίδρυση της. Παρακάθισε σε δείπνο που οργάνωσε προς τιμήν του η DHW (Γερμανοελληνική Οικονομική και Επιχειρηματική Ένωση), που προωθεί την Ελληνογερμανική οικονομική συνεργασία της οποίας ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διετέλεσε ιδρυτικό μέλος τη δεκαετία του ’90.

Τέλος ο Βουλευτής Ροδόπης μίλησε σε κεντρική εκδήλωση για την κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Βάδης Βυρτεμβέργης της Νέας Δημοκρατίας. Σε πολυπληθές ακροατήριο ο τ. Υπουργός αφού ανέλυσε τα αίτια της ήττας του Οκτωβρίου τόνισε ότι: «δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα. Η κυβέρνηση μας έκανε λάθη αλλά έκανε και σημαντικότατο έργο το οποίο δυστυχώς δεν αναδείξαμε επαρκώς. Εγνατία, κάθετοι άξονες, 1000 νέα σχολεία, Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, λιμάνι Πειραιά στους Κινέζους, αποκρατικοποίηση Ολυμπιακής, σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ, νόμος για «οπτική ίνα στο σπίτι», συνεπής στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, προγράμματα ΤΕΜΠΜΕ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αντιμετώπιση πετρελαϊκής κρίσης, μείωση ανεργίας πριν την κρίση από το 11 στο 7,6%, περήφανο όχι στο Βουκουρέστι για το Μακεδονικό και πολλά άλλα…».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επίσης, τόνισε ότι «δυστυχώς η Κυβέρνηση Παπανδρέου παρά την ανοχή μας δείχνει ανέτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της. Στις 100 μέρες δεν έχει καλύψει τις θέσεις Γραμματέων και ΔΕΚΟ. Έχει προωθήσει ελάχιστους νόμους. Εμφανίζει παλινωδίες και εσωτερικές συγκρούσεις. Αντί να δίνει λύσεις αποπροσανατολίζει συστηματικά την κοινή γνώμη προωθώντας εκ νέου εξεταστικές επιτροπές και άκαιρα σχέδια νόμου όπως το γερμανικό εκλογικό σύστημα..»

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης απευθυνόμενος στους ομογενείς υπογράμμισε: «Δεν είναι υποκριτικό το ΠΑΣΟΚ που αρνήθηκε την ψήφο των ομογενών του οικουμενικού Ελληνισμού να προχωρά αβίαστα στην άκριτη θεσμοθέτηση της ψήφου των μεταναστών; Δεν δέχτηκαν οι ξενιτεμένοι ομογενείς μας να έχουν λόγο για την πατρίδα τους και δίνουν με ευκολία το δικαίωμα αυτό στους ξένους χωρίς καν να τηρούν τις ασφαλιστικές δικλείδες που η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση εφήρμοσε σε άλλα της κράτη;».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαφώνησε με το Γερμανικό Εκλογικό σύστημα διότι όπως είπε «αφορά διαφορετική πολιτική κουλτούρα και ενισχύει αρχηγικό και οικογενειοκρατικό χαρακτήρα των κομμάτων. Δική μας πρόταση είναι η μετεξέλιξη του Ελληνικού συστήματος που προτάσσει το δημοκρατικό κόμμα».

Η μαζική προσέλευση ομογενών στις εκδηλώσεις και κυρίως στην ομιλία της ΝΟΔΕ Στουτγάρδης απέδειξε την αγωνία των Ελλήνων της Γερμανίας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και την προσδοκία που έχουν από την νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μία καινούρια δυναμική για την παράταξη.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.