Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας

Σε σημαντική εκδήλωση στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας συμμετείχε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας σε περίπου 200 επιχειρηματίες αλλά και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου, ο κ. Στυλιανίδης ανέλυσε τις «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη- Η περίπτωση της Ελλάδας».
Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε αρχικά στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας. «Η απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup μετά από σκληρές και μακροσκελείς διαπραγματεύσεις αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το ότι η Ευρώπη έχει ακόμα την ικανότητα να υπερβαίνει εσωτερικές διαφωνίες και συγκρούσεις για χάρη της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών λαών. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της αρχής της αλληλεγγύης και της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών δομών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση του πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της επιμήκυνσης για την αποπληρωμή του δανείου αλλά και την ανάγκη της άμεσης υιοθέτηση μιας δέσμης αναπτυξιακών μέτρων.
«Η αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική στην Ελλάδα, η καλή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο και η συστηματική ευρωπαϊκή υποστήριξη θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μετατραπεί από «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης σε success story για τον ευρωπαϊκό νότο. Σε αυτό το πνεύμα η οικοδόμηση μιας βαθύτερης συνεργασίας της Ελλάδας και της Βαυαρίας είναι αποφασιστικής σημασίας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Μέσω της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στη διμερή μας σχέση και να θέσει τις βάσεις για μία βαθύτερη συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών στις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας και για τις βαυαρικές επιχειρήσεις οι οποίες διακρίνονται στους τομείς της καινοτομίας και των εξαγωγών. «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας αξιόλογος επενδυτικός προορισμός ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία ακόμα πιο ελκυστική και φιλική για επενδύσεις χώρα».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της χώρας μας για να λειτουργήσει ως ανάχωμα στο κύμα παράνομων μεταναστών από την Ανατολή. «Η χώρα μου με τις μικρές της δυνάμεις και παρά την κρίση σηκώνει απόλυτα το βάρος φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων. Σκεφθείτε λοιπόν τι θα σημαίνει για την Ευρώπη, για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, τη δημοκρατία και την ανάπτυξή της να καταρρεύσει η Ελλάδα» ήταν τα λόγια του Έλληνα Υπουργού.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
3 Απρίλιος 2020 - 3:48μμ

Ανταποκρίθηκε η Κυβέρνηση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ και στην παρέμβαση του Ε. Στυλιανίδη για νέες εστίες στη Θράκη

Παρά τις έκτακτες συνθήκες που δημιουργεί η εκτεταμένη κρίση στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί αποτελεσματικά. Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

TO ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ

Είμαστε η γενιά που μας αποκαλούσαν «τυχερή», γιατί γεννηθήκαμε σε μια εποχή που τα Ζητούμενα άλλων γενεών θεωρούνταν για μας Αυτονόητα.

Ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Θράκη άντεξε... Μια κοινωνία ώριμη και συντεταγμένη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απόλυτα συντονισμένη με την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Εθνοφυλακή, απέδειξε ότι μπορεί να προστατέψει τα Ελληνικά και τα Ευρωπαϊκά σύνορα. Η Τουρκική Κυβέρνηση το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας επεδίωξε έναν αποσταθεροποιητικό αιφνιδιασμό και αιφνιδιάστηκε η ίδια.
7 Μάρτιος 2020 - 2:58μμ

ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Μετά από συνεννόηση με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης μοίρασε αντιασφυξιογόνες μάσκες που προσέφερε ο Δήμος Γλυφάδας για να στηρίξει τον αγώνα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού προκειμένου να διαφυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας στον Έβρο από την επίθεση που δέχονται.
24 Φεβρουάριος 2020 - 10:37πμ

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Στην Επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού του Κοινοβουλίου εκλήθησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Ν. Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθηγητής κ. Καζάζης προκειμένου να παρουσιάσουν το σημαντικό έργο που κάνουν στο εξωτερικό τα Ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια μιας γόνιμης συζήτησης που ακολούθησε με τους Έλληνες Βουλευτές αίσθησή έκανε η ουσιαστική παρέμβαση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας από τη Ροδόπη την οποία συμμερίστηκαν και αρκετοί συνάδελφοι του. Συγκεκριμένα ο Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης τόνισε:
17 Φεβρουάριος 2020 - 12:40μμ

ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Γ. ΓΚΑΡΑΝΗ

Τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιάννης Γκαράνης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Ν. Χαραλαμπίδης