Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας

Σε σημαντική εκδήλωση στην Ένωση Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Βαυαρίας συμμετείχε ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μιλώντας σε περίπου 200 επιχειρηματίες αλλά και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας του Μονάχου, ο κ. Στυλιανίδης ανέλυσε τις «Στρατηγικές για μια βιώσιμη ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη- Η περίπτωση της Ελλάδας».
Ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε αρχικά στις πρόσφατες θετικές εξελίξεις για τη χώρα μας. «Η απόφαση που λήφθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Εurogroup μετά από σκληρές και μακροσκελείς διαπραγματεύσεις αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το ότι η Ευρώπη έχει ακόμα την ικανότητα να υπερβαίνει εσωτερικές διαφωνίες και συγκρούσεις για χάρη της κοινής πορείας των ευρωπαϊκών λαών. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης της αρχής της αλληλεγγύης και της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών δομών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Παράλληλα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση του πακέτου βοήθειας που συμφωνήθηκε τονίζοντας παράλληλα τη σπουδαιότητα της επιμήκυνσης για την αποπληρωμή του δανείου αλλά και την ανάγκη της άμεσης υιοθέτηση μιας δέσμης αναπτυξιακών μέτρων.
«Η αποτελεσματική αναπτυξιακή πολιτική στην Ελλάδα, η καλή συνεργασία σε πολιτικό επίπεδο και η συστηματική ευρωπαϊκή υποστήριξη θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μετατραπεί από «μαύρο πρόβατο» της Ευρωζώνης σε success story για τον ευρωπαϊκό νότο. Σε αυτό το πνεύμα η οικοδόμηση μιας βαθύτερης συνεργασίας της Ελλάδας και της Βαυαρίας είναι αποφασιστικής σημασίας» υπογράμμισε ο Υπουργός Εσωτερικών, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Μέσω της επίσκεψής του ο Πρωθυπουργός θέλει να σηματοδοτήσει μία νέα αρχή στη διμερή μας σχέση και να θέσει τις βάσεις για μία βαθύτερη συνεργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών στις επενδυτικές δυνατότητες που προσφέρει η χώρα μας και για τις βαυαρικές επιχειρήσεις οι οποίες διακρίνονται στους τομείς της καινοτομίας και των εξαγωγών. «Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας αξιόλογος επενδυτικός προορισμός ο οποίος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Μάλιστα, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, η Ελλάδα μετατρέπεται σε μία ακόμα πιο ελκυστική και φιλική για επενδύσεις χώρα».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης της θέσης της χώρας μας για να λειτουργήσει ως ανάχωμα στο κύμα παράνομων μεταναστών από την Ανατολή. «Η χώρα μου με τις μικρές της δυνάμεις και παρά την κρίση σηκώνει απόλυτα το βάρος φύλαξης των Ευρωπαϊκών συνόρων. Σκεφθείτε λοιπόν τι θα σημαίνει για την Ευρώπη, για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, τη δημοκρατία και την ανάπτυξή της να καταρρεύσει η Ελλάδα» ήταν τα λόγια του Έλληνα Υπουργού.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».