Ομιλία στη Βουλή στη Συζήτηση για τις Παραπομπές στην υπόθεση Βατοπεδίου

 

 

Δείτε το 1ο Μέρος της Ομιλίας.
Δείτε το 2ο Μέρος της Ομιλίας.

 

 

 

 

Αθήνα, 16/11/2010

 

Κύριε Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου με μια προδικαστική επισήμανση. Πρώτη βασική αρχή: ισότητα στην παρανομία ή την παρατυπία δεν υπάρχει. Αν τότε δεν ετέθη το ζήτημα για κάποια άλλη ανάλογη περίπτωση, δεν σημαίνει ότι επειδή ετέθη τώρα το ζήτημα ήταν σωστή εκείνη η στάση.

Σήμερα εισέρχεται η Κοινοβουλευτική Πλειοψηφία στο βιβλίο του Γκίνες, διότι φοβούμενη να αναλάβει τις ευθύνες της μεταβιβάζει την ευθύνη στο Δικαστικό Συμβούλιο και έχει προσθέσει ήδη στο πρώτο κουσούρι, δηλαδή στην επιθυμία της να μην εκφράσει άποψη για την παραγραφή, όπως προκύπτει και από την έκθεση της Προανακριτικής Επιτροπής, ένα δεύτερο κουσούρι, αυτό της πάσχουσας διαδικασίας.

Ουσιαστικά μετετράπη πριν από λίγο η Βουλή σε τηλεδικείο. Και βεβαίως στο παρελθόν, αλλά και σήμερα, υπήρχαν και υπάρχουν δικαστήρια που καταδίκασαν ερήμην τους κατηγορουμένους, αλλά δικαστήρια που λειτούργησαν ερήμην των δικαστών ούτε υπήρξαν ούτε πρόκειται να υπάρξουν και να λέγονται αυτά δικαστήρια.

Παρακολούθησα με προσοχή τον Εισηγητή της Πλειοψηφίας και ήταν πραγματικά καταπέλτης, καταπέλτης, όμως, σε βάρος του εαυτού του, του ίδιου. Εκτός του ότι παρέκκλινε της αρχής ότι άγνοια νόμου δεν συγχωρείται, νομίζω ότι είχε και απόλυτη άγνοια κινδύνου βάσει αυτών που έλεγε. Ειλικρινά μου ενίσχυσε την πεποίθηση που μου είχε διαμορφωθεί όταν διάβασα την ελλιπέστατη και στρεβλή αυτή έκθεση της Προανακριτικής Επιτροπής. Μου την ενίσχυσε με τα ανύπαρκτα επιχειρήματά του για την ποινική ευθύνη δήθεν πολιτικών προσώπων. Και επιβεβαίωσε την καταγγελία που φέτος το καλοκαίρι κάναμε όταν βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και με πραγματικά στοιχεία, ότι η υπόθεση αυτή τελικώς ήταν μια μεγάλη σκευωρία.

Το ελληνικό Σύνταγμα στο θεμελιώδες άρθρο 2 παράγραφος 1 λέει ρητά ότι ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας. Φοβούμαι ότι η σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία πληγώνει στο σκληρό πυρήνα της τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει με αυθαίρετο τρόπο να ξαναγράψει την νομική επιστήμη από το μηδέν, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες. Θέλει να φορτώσει τα πάντα στους αντιπάλους της. Θέλει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα μεγάλα προβλήματα, που πλήττουν το λαό μας και που η ίδια αδυνατεί να αντιμετωπίσει. Θέλει να αντιστρέψει το ρόλο του Κοινοβουλίου, καθιστώντας το από νομοθετικό όργανο και πεδίο κοινοβουλευτικού ελέγχου σε δικαστήριο σκοπιμοτήτων με προκατασκευασμένες αποφάσεις.

Η Κυβέρνηση επιδιώκει να ξαναγράψει στρεβλά τη νομική επιστήμη. Πριν από ένα χρόνο, όταν η κυβερνητική Πλειοψηφία αποφάσιζε εκ νέου τη σύσταση δεύτερης Εξεταστικής Επιτροπής, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε. Η εντολή της ηγεσίας μας και η συνειδησιακή μας πεποίθηση μας οδήγησαν στην αδιάκοπη αναζήτηση της αλήθειας. Δημόσια δηλώσαμε ότι αν προκύψουν ποινικές ευθύνες, εμείς δεν θα διστάσουμε να τις αναγνωρίσουμε, ακόμη και αν αφορούν πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στο δικό μας χώρο. Είχαμε μάλιστα δεσμευθεί ότι θα είμαστε πιο αυστηροί, αν οι ευθύνες αφορούν δικά μας πρόσωπα.

Από την πρώτη στιγμή θέσαμε στην Εξεταστική Επιτροπή ξεκάθαρα ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν, τα οποία ταυτίζονταν με τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε τότε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη σύσταση της δεύτερης Εξεταστικής Επιτροπής. Όλοι οι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας ζητήσαμε από την Επιτροπή, πρώτον, να γίνει εκ νέου αποτίμηση της αξίας των ακινήτων από το κατά νόμο αρμόδιο όργανο ή από διεθνώς αναγνωρισμένους εκτιμητές.

Δεύτερον, να διερευνηθεί η διαδρομή του χρήματος, ώστε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει πολιτικό ή μαύρο χρήμα.

Τρίτον, να ολοκληρωθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στη Μονή, ώστε να αποκαλυφθούν αν υπάρχουν στοιχεία κακοδιαχείρισης, όχι μόνο σε πολιτικό, αλλά και σε χαμηλότερο επίπεδο.

Τέταρτον, απαιτήσαμε να αποκαλυφθεί η μετοχική σύνθεση των off shore που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Δυστυχώς, ολοκληρώθηκε η δεύτερη Εξεταστική Επιτροπή, τελείωσε η Προανακριτική Επιτροπή και τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχει απαντηθεί με πληρότητα, ώστε να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, έστω για ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

Αντίθετα, κατά την πορεία προέκυψε ότι, πρώτον, όταν ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ήρθε στην Εξεταστική Επιτροπή και ρωτήθηκε για το θέμα που ανέδειξε το κόμμα του στην Κυβέρνηση, είχε πλήρη άγνοια και δεν μπόρεσε να εξηγήσει, γιατί δεν έχει γίνει εκ νέου αποτίμηση της αξίας των ανταλλαξίμων ακινήτων.

Επίσης, το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής, παρότι εξουσιοδοτήθηκε από εμάς να παραγγείλει μια τέτοια έκθεση, υπερέβη τα όρια της εξουσιοδότησής του. Προκατέλαβε την εκτίμηση της έκθεσης και ουσιαστικά υπέδειξε παρανόμως ότι την έκθεση αυτή δεν πρέπει να την κάνει το αποκλειστικώς υπεύθυνο κατά νόμο όργανο, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά οι τοπικές ΔΟΥ.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. συστηματικά απέκρυψε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, την ύπαρξη τεσσάρων συν μιας ελληνικών και διεθνών εκθέσεων που αποδείκνυαν ότι δεν υπάρχει ζημία του ελληνικού δημοσίου. Κάποιες μάλιστα απ’ αυτές, καταρχήν, δεν συμπεριελήφθησαν ούτε στη δικογραφία και χρειάστηκε να πάμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μαζί με τον συνάδελφο τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, να το καταγγείλουμε για να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξουδετέρωσε τις εκθέσεις της κατά νόμον αρμόδιας αρχής και των έγκριτων διεθνών οίκων, αντιπαραβάλλοντάς τες και υιοθετώντας στο πόρισμά του ουσιαστικά τις αυθαίρετες εκτιμήσεις των Βουλευτών του. Από τη μια, οι διεθνείς οίκοι, το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, οι πρέπουσες διαδικασίες και από την άλλη η αυθαίρετη εκτίμηση των Βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που υπηρετούσαν τη δική τους σκοπιμότητα και ελήφθησαν υπόψη τα δεύτερα και όχι τα πρώτα.

Η προσχηματική προσφυγή σε νέες εκθέσεις δεν είναι τυχαίο ότι συντελέστηκε λίγες μέρες ή ώρες πριν κλείσει η Προανακριτική Επιτροπή, κάτι που μαρτυρά ουσιαστικά την παραδοχή της σκευωρίας από την ένοχη κοινοβουλευτική Πλειοψηφία.

Το δεύτερο σοβαρότατο ερώτημα που ανακύπτει, είναι γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν διερεύνησε τη διαδρομή του χρήματος, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχει μαύρο ή πολιτικό χρήμα. Τι φοβήθηκε; Ή μήπως τη διερεύνησε και δεν προέκυψε τίποτα, όπως διαπιστώνουν οι κυπριακές αρχές, σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ; Τι από τα δύο ισχύει; Απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει.

Τρίτον, γιατί ο διαχειριστικός έλεγχος στη Μονή διετάχθη μόλις λίγες μέρες πριν κλείσει η Προανακριτική Επιτροπή από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, αν και είναι το ζητούμενο εδώ και ένα χρόνο που τρέχει η Εξεταστική και η Προανακριτική Επιτροπή;

Τέταρτον, γιατί δεν τόλμησαν να ανοίξουν τις μετοχικές συνθέσεις των off shore εταιρειών που ενεπλάκησαν με τη Μονή;

Μία μόνο διερευνήθηκε, η TORCASO και παρέπεμψε στην οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Όσες ντουλάπες και αν ανοίχτηκαν αυτούς τους μήνες στις υποθέσεις των εξεταστικών επιτροπών, πέφτουν έξω σκελετοί από το πασοκικό παρελθόν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ιδιαίτερα στην υπόθεση Βατοπεδίου είναι σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία εκλήθη να διαχειριστεί, διά των Υπουργών της, υπέρ των αγροτών της Θράκης, μία κατάσταση που διαμορφώθηκε από τους προηγούμενους Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, Δρυ και Φωτιάδη.

Καταθέτω στα Πρακτικά το τεκμήριο αυτής της διαπίστωσης, βάσει του οποίου με υπογραφή Φωτιάδη, η αμφισβητούμενη περιοχή διαγράφεται από το δημόσιο εδώ και μεταγράφεται στη Μονή, στο τοπικό Υποθηκοφυλακείο. Αυτή είναι η αδιάσειστη απόφαση των υπεύθυνων για αυτήν την υπόθεση που ταλανίζει τον δημόσιο πολιτικό λόγο, τη δημόσια πολιτική ζωή και συκοφαντεί την Ελλάδα παντού. Εδώ, υπογραφή του Υπουργού, διαγραφή από το δημόσιο κτηματολόγιο και μεταγραφή στη Μονή. Εκεί ξεκινούν όλα. Από ποιον ζητούν ευθύνες τώρα, αυτοί που δημιούργησαν με αυτό εδώ το έγγραφο την κατάσταση; Καταθέτω το Πρωτόκολλο Παραλαβής και Παράδοσης, βάσει του οποίου το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε στη Μονή τη Λίμνη και τις παραλίμνιες περιοχές.

Για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων, αντιλαμβάνεστε ότι η Βουλή δεν είναι αρμόδια να κρίνει. Αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Για τις ποινικές ευθύνες, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πολιτικών προσώπων, μετά από την ενδελεχή εξέταση όλων των στοιχείων και όλων των μαρτύρων, είναι σαφές ότι δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη. Όχι καν αποχρώσα, αλλά η παραμικρή ένδειξη. Αντίθετα, ηθικά, νομικά και πολιτικά τίθεται ένα κεφαλαιώδες ζήτημα. Πώς μπορεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο να παραπέμπει πρώην Υπουργούς για ποινικές πράξεις, που δεν έχουν αποδειχθεί, γιατί απλούστατα δεν έχουν συντελεστεί. Πώς μπορεί να αμφισβητείται το κύριο όργανο του Κράτους, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο είναι το βασικό γνωμοδοτικό όργανο, βάσει του οποίου και σήμερα όλοι οι Υπουργοί διαμορφώνουν αποφάσεις και παίρνουν ευθύνη διακυβέρνησης; Πώς μπορεί να παραπέμπονται άνθρωποι χωρίς να υπάρχει ζημία του δημοσίου, αποδεδειγμένος προσωπικός δόλος ή απόδειξη εγκλήματος; Πώς είναι δυνατόν για άλλα αδικήματα να ξεκινά τη σύσταση και τη λειτουργία της η Εξεταστική Επιτροπή, η Προανακριτική Επιτροπή και ξαφνικά να εμφανίζονται άλλα ανύπαρκτα αδικήματα, τα οποία υποτίθεται ότι ποτέ δεν εξετάστηκαν και ποτέ δεν προέκυψε ούτε ένα ενοχοποιητικό στοιχείο και για τα νέα αδικήματα, μπαίνουν μέσα μόνο για να προκαλέσουν τη διασάλευση της παραγραφής, την οποία επικαλέστηκαν προηγουμένως οι συνάδελφοι;

Η Κυβέρνηση είναι προφανές ότι επιδιώκει με απολύτως στρεβλό τρόπο να ξαναγράψει τη νομική επιστήμη στον τόπο μας. Το ΠΑΣΟΚ προσβάλλει ευθέως τον σκληρό πυρήνα του δικαιικού μας πολιτισμού και του Συντάγματος.

Το ΠΑΣΟΚ αποθαρρύνει όχι μόνο σήμερα, αλλά και για πάντα, από εδώ και στο εξής, τον κάθε Υπουργό ή Υφυπουργό από το να παίρνει αποφάσεις, να αναλαμβάνει ευθύνες, να λύνει προβλήματα με το φόβο μήπως ενοχοποιηθεί στο τέλος, παραγνωρίζοντας ότι τα μεγαλύτερα δεινά σε αυτόν τον τόπο έχουν επέλθει από ανθρώπους που δεν τόλμησαν να αποφασίσουν και όχι από ανθρώπους που αποφάσισαν έστω και λάθος.

Αυτό κάνετε τώρα και για τον ίδιο σας τον εαυτό και για τους Υπουργούς του μέλλοντος, τους λέτε ότι δεν πρέπει να αποφασίζουν διότι θα βρεθούν οπωσδήποτε ένοχοι, ακόμη κι αν οι πράξεις τους είναι ορθές και προς όφελος του δημοσίου. Τους κατηγορείτε εκ προοιμίου για ηθική αυτουργία σε πράξεις παράνομες, που μπορεί να έχουν κάνει οι από κάτω από αυτούς και τους αποθαρρύνετε να παίρνουν αποφάσεις και να κυβερνήσουν τον τόπο.

Σας λέω ότι αν ανατρέξετε στην ιστορία μας, θα δείτε ότι τα μεγαλύτερα δεινά στην Ελλάδα προέκυψαν από πολιτικούς που δεν τόλμησαν να πάρουν αποφάσεις.

Είναι τραγικό, πολιτικά και εθνικά, την ώρα που η πατρίδα μας αγωνίζεται να βγει από τη δίνη μίας μεγάλης κρίσης, οι κυβερνώντες με εξεταστικές επιτροπές να προσπαθούν να στρέψουν αλλού την προσοχή του κόσμου, δημιουργώντας σκευωρίες τύπου «Βατο-gates», επιδιώκοντας ουσιαστικά να καλύψουν την αδυναμία τους να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Εμείς ως Νέα Δημοκρατία δεν προτιθέμεθα να συμπράξουμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι αποπροσανατολισμού που συντηρεί μια αρρωστημένη νοοτροπία του χθες και δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή.

 

Μέρος 1ο

 

Μέρος 2ο

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.