Ομιλία στη Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2010

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της Ομιλίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Λυπάμαι να διαπιστώσω ότι η σημερινή συζήτηση είναι μία προσχηματική συζήτηση για ένα νεκρό προϋπολογισμό, του οποίου το θάνατο έσπευσε εκ των προτέρων να ανακοινώσει τόσο ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών, προαναγγέλλοντας την επικείμενη αναθεώρησή του.

Προβληματιζόμαστε με τη ραγδαία υποβάθμιση της οικονομίας μας από τους διεθνείς οίκους που αποδεικνύει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έπεισαν κανέναν και διερωτόμαστε:

1. Δεν γνώριζε το ΠΑΣΟΚ την κατάσταση της οικονομίας πριν τις εκλογές; Όταν εμείς την περιγράψαμε με ειλικρίνεια και ευθύνη, εσείς υποσχόσασταν τα πάντα στους πάντες. Δεν είχατε διαβάσει τα δημοσιευμένα στοιχεία τον Αύγουστο; Δεν σας ενημέρωσε ο κ. Προβόπουλος, όπως ο ίδιος δήλωσε;

2. Τι νόημα είχε η απόφασή σας να μεταφέρετε το ΕΤΑΚ από το 2009 στο 2010 χάνοντας για φέτος περίπου 1 δις έσοδα ή να μεταφέρετε τα τέλη των ημιυπαίθριων 6 μήνες αργότερα χάνοντας περίπου 1,2 δις και την ίδια ώρα να επιδιώκετε με διεθνή δανεισμό τη διασφάλιση 2 δις, τη στιγμή που τα spreads έχουν εκτιναχθεί. Για να απομειώσετε την πολιτική της ΝΔ δε διστάσατε, με την απόφαση αυτή, να εκτινάξετε τα διεθνή χρέη της Ελληνικής Οικονομίας.

3. Γιατί αθετήσατε την προεκλογική σας δέσμευση για την απόσυρση στερώντας δυνάμεις απ’ την ελληνική αγορά αυτοκινήτου και κλονίζοντας 70.000 θέσεις εργασίας που υπάρχουν σε αυτήν;

4. Είναι φιλολαϊκό μέτρο η κατάργηση του φόρου για τα πολυτελή σκάφη που λυτρώνει την ελίτ του χρήματος σε βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων;

5. Είναι δυνατόν να δίνετε πάνω από 80 εκ. Ευρώ στους καλοπληρωμένους υπαλλήλους του ΟΛΠ για την εθελούσια και την ίδια ώρα να πετάτε στο δρόμο 70.000 Stage και συμβασιούχους που είχαν ανάγκη τα 600 Ευρώ; για να επιβιώσουν παραλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες και εκτινάσσοντας την ανεργία από το 7,6% που είχαμε φτάσει το 2008 στο 18% και στο 20%;

6. Μας καταγγείλατε για την επιτυχία της Ολυμπιακής και του ΟΤΕ, σεις όμως σπεύσατε να υπονομεύσετε το διεθνές κύρος της χώρας απ’ την πρώτη στιγμή θέτοντας εν αμφιβόλω τη συμφωνία με τους Κινέζους της COSCO. Μία επιτυχία για την οποία δουλέψαμε συστηματικά επί 5 χρόνια.

7. Γιατί παγώσατε κύριοι της Κυβέρνησης το στρατηγικό σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ, της πιο προβληματικής ΔΕΚΟ της Ευρώπης, το οποίο είχε αρχίσει να αποδίδει ήδη εκατοντάδες εκατομμύρια οφέλη για το δημόσιο;

8. Γιατί παγώσατε το σχέδιο για την «οπτική ίνα στο σπίτι» το οποίο θα μείωνε το κόστος της καθημερινότητας του κάθε νοικοκυριού στο 1/3, εκσυγχρονίζοντας τη χώρα;

9. Θεωρείτε φιλολαϊκή πολιτική την απόφασή σας να εκτινάξετε το κόστος γονικής παροχής και κληρονομιάς, όταν γνωρίζετε ότι έτσι καθιστάτε το κράτος συνέταιρο στην περιουσία, που ο κάθε γονιός στην Ελλάδα αγωνίζεται για να προσφέρει στα παιδιά του;

Κύριοι συνάδελφοι,

Από τις 8,2 εκατ. φορολογικές δηλώσεις οι 5,7 εκατ. δεν πληρώνουν τίποτα λόγω φοροαπαλλαγής. Πολλοί εξ αυτών είναι βέβαιον ότι αποκρύπτουν εισοδήματα σε βάρος των συνεπών πολιτών. Ποιο όμως είναι αυτό το κράτος που θα τους συλλάβει και θα τους συμορφώσει;

Τις πρώτες μέρες, κυρίως προεκλογικά, μας δημιουργήσατε είναι αλήθεια αίσθηση ετοιμότητας. Σκεφθήκαμε ότι εμείς μπορεί να διαχειριστήκαμε επιτυχώς την μεταολυμπιακή περίοδο, να κρατήσαμε την Ελλάδα στην αναπτυξιακή πρωτοπορία της Ευρωζώνης με 4%-5% ρυθμό ανάπτυξης, να αντιμετωπίσαμε επιτυχώς την πετρελαϊκή και τις αρχές της οικονομικής κρίσης, ωστόσο κάναμε και λάθη που πληρώσαμε ακριβά στις 4 Οκτωβρίου. Καθυστερήσαμε την επανίδρυση του κράτους, δεν τολμήσαμε συγκρούσεις, χάσαμε ευκαιρίες.

Εσείς κύριοι της κυβέρνησης όμως τώρα δεν δικαιολογήστε. Έχετε νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή. Έχετε την αμέριστη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εμείς δεν είχαμε και αντί να τα αξιοποιείτε όλα αυτά εξαντλούνται οι πρώτες 100 ημέρες και εσείς αδρανείτε.

Υπουργοί και υφυπουργοί χωρίς αρμοδιότητες. 47 Γενικές Γραμματείες ακάλυπτες. Αδρανοποίηση της δημόσιας μηχανής με συνέπειες στη λειτουργία του Κράτους, στην κίνηση της αγοράς, στην απορρόφηση του 4ου ΚΠΣ, στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας.

Πρέπει να καταλάβετε ότι γίνατε κυβέρνηση. Δεν καλύπτει την ανετοιμότητα σας και την προεκλογική σας μεγαλοστομία η δαιμονοποίηση του παρελθόντος. Χρειάζονται αποφάσεις που δεν θα εξολοθρεύουν τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Δεν θα πυροβολούν τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τους νέους, αλλά θα τιμωρούν τους «εγκληματίες του λευκού κολλάρου», που έμαθαν επί δεκαετίες να παρασιτούν φοροδιαφεύγοντας σε βάρος του ελληνικού λαού και της εθνικής μας προοπτικής.

Σε μία τέτοια μάχη η Νέα Δημοκρατία τίθεται αλληλέγγυα.

Αν όμως αδρανήσετε θα φέρετε ακέραια την ευθύνη.

Σας ευχαριστώ.

 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.