Ομιλία στη Βουλή για τις Υπερ - Αρμοδιότητες Ραγκούση

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο της Ομιλίας.

Αθήνα, 16/09/2010

Κύριε Υπουργέ, είναι δικαίωμά σας –και αυτό συζητείται βέβαια- αλλά εν πάση περιπτώσει είναι επιλογή σας ως Κυβέρνηση αντί να αναφέρεσθε στον ελληνικό λαό και στους Έλληνες πολίτες, να αναφέρεστε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο συνειδητά επιλέξατε. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο το έχουμε εκτενώς συζητήσει και θα συνεχίσουμε να το συζητούμε για το επόμενο διάστημα.

Εδώ προηγουμένως ο συνάδελφος κ. Παυλόπουλος σας έκανε μία βαρύνουσα επισήμανση, η οποία έχει και συνταγματική διάσταση, διότι ακουμπά τον σκληρό πυρήνα της λειτουργίας της δημοκρατίας μας.

Έχει δημιουργηθεί μία περίεργη ατμόσφαιρα με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού. Εντάξει, είναι σαφές ότι το κουμάντο το κάνει ο Πρωθυπουργός όταν βρίσκεται στην Ελλάδα. Και συζητούμε τώρα την περίπτωση εκείνη που απουσιάζει από την Ελλάδα. Μέχρι τώρα ξέραμε ότι υπάρχει ένας αντιπρόεδρος που συντονίζει. Τώρα φαίνεται ότι ο Αντιπρόεδρος αυτός στερείται αρμοδιοτήτων να συντονίσει. Κι έρχεται αυτή η απόφαση που προηγουμένως ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε, να δώσει υπερεξουσίες στον πρώτο τη τάξει Υπουργό κατά παράβαση συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος. Και να του δώσει μάλιστα μία πρόσθετη εξουσία να νομοθετεί στη θέση σας και στη θέση του κάθε Υπουργού. Αυτό ουσιαστικά καταρρίπτει τους βασικούς κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, προσβάλει –αν θέλετε- το ίδιο το Σύνταγμα και ίσως δημιουργήσει στο μέλλον τριβές και αναποτελεσματικές λειτουργίες που μπορούν να επιδεινώσουν σοβαρά και τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ενδεχομένως και τη λειτουργία του ίδιου του κράτους.

Σε αυτήν την επισήμανση είδα ότι με εύσχημο τρόπο κρατήσατε αποστάσεις –και καλά κάνατε- διότι είστε από τους ανθρώπους που διδάσκουν πειστικά Συνταγματικό Δίκαιο και γνωρίζετε το βάθος αυτής της απόφασης.

Αλλά εμείς οφείλουμε πέρα από τη νομική και συνταγματική επισήμανση, που έχει πολύ μεγάλη αξία, που ακούσατε προηγουμένως, να δώσουμε και την αντίστοιχη πολιτική προέκταση στην ιστορία. Τι συμβαίνει; Ο Πρωθυπουργός δεν εμπιστεύεται τους Υπουργούς του, ή ο ίδιος παραιτείται από το δικαίωμα να συντονίζει αυτήν την Κυβέρνηση και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητά της; Δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία νομίζω ότι προσβάλουν ακόμα και αυτά καθ’ αυτά τα μέλη της Κυβέρνησης.

 

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.