Ομιλία στην Κομοτηνή

Στον υπαίθριο χώρο του ξενοδοχείου Φιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση φίλων, μίλησε την Παρασκευή 29 Μαΐου ο βουλευτής Ροδόπης και υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με θέμα: «Απολογισμός έργου 2007-2009 και το δίλημμα των Ευρωεκλογών».

Παρά τα «παιχνίδια» του καιρού, χιλιάδες φίλοι κατέκλυσαν τον χώρο και άκουσαν τον απολογισμό του έργου του βουλευτή και υπουργού, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στις επερχόμενες ευρωεκλογές ξεκινώντας από την σημαδιακή ημερομηνία της πρώτης υπογραφής της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή πριν τριάντα χρόνια στις 28 Μαΐου 1979, στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα.

Χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές σημαντικές για την πορεία της χώρας εφόσον η διεθνής οικονομική κρίση παράγει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να αντιμετωπίσουν. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν διλλήματα περί δημοψηφίσματος προς την κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο εφόσον αυτές οι εκλογές δεν εκλέγουν κυβέρνηση.

Όσον αφορά στον απολογισμό του έργου που έγινε στην Ροδόπη από το 2007-2009, το χαρακτήρισε ως σημαντική συγκυρία η οποία αποκαθιστά αδικίες και παραλείψεις δεκαετιών. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα έργα στον τομέα της Παιδείας με τις εκπαιδευτικές υποδομές που δημιουργήθηκαν και συνεχίζουν να δημιουργούνται, έργο που δεν θα το αφήσουμε όπως είπε και θα το παρακολουθούμε από κοντά μέχρι να ολοκληρωθεί. Την νέα δυναμική είσοδο νέων φοιτητών στις παλιές και νέες σχολές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και την δημιουργία της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες.

Υπογράμμισε με νόημα ότι έργα τα οποία έπρεπε να γίνουν εδώ και πολλά χρόνια όπως δρόμοι επικοινωνίας στα χωριά του ορεινού όγκου, ξεκινούν ενώ ο κάθετος άξονας Κομοτηνής – Νυμφαίας – Βουλγαρίας προχωρά με εξαιρετικά ταχείς ρυθμούς και θα αλλάξει την οικονομική φυσιογνωμία της Ροδόπης και της ευρύτερης περιοχής.

Αναφέρθηκε στα έργα ανάπτυξης που δρομολογήθηκαν στον Ίασμο με το εμπορευματικό και το εμπορικό κέντρο, τα έργα πολιτισμού στην περιοχή της Μαρώνειας, στο αεραθλητικό κέντρο στο παλιό αεροδρόμιο στην Αίγειρο, στην έγκριση κονδυλίων για έργα υποδομής και αξιοποίησης στο Φανάρι, στο βιοτεχνικό πάρκο Σαπών κ.α.

Αυτά δεν είναι εικονική πραγματικότητα, είναι χειροπιαστά έργα, είναι δρομολογημένα και εγκεκριμένα έργα ουσίας, με διασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Ο υπουργός χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα όταν για μια ακόμη φορά απαντώντας στα σενάρια που τον θέλουν να αλλάζει εκλογική περιφέρεια, τόνισε με έμφαση: «Εδώ είναι ο τόπος που γεννήθηκα και με ανέδειξε. Αυτός είναι ο τόπος που αγαπώ. Γι΄αυτόν τον τόπο θα πολεμήσω, για αυτόν τον τόπο θα αγωνιστώ τιμώντας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή που με επέλεξε τρεις φορές να υπηρετήσω μέσα από δυναμικά υπουργεία την χώρα μου και να προσφέρω με τον τρόπο αυτόν στην περιοχή μου».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο βουλευτής Ροδόπης και υπουργός Μεταφορών κι Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η μαζικότητα και ο ενθουσιασμός του κόσμου στην αποψινή εκδήλωση επιβεβαιώνει όχι μόνο την συσπείρωση αλλά και την δυναμική που θα προσδώσει στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση ο κόσμος της Θράκης στην προσπάθεια που κάνει ο Κώστας Καραμανλής και όλοι μας. Και είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα απόψε σε αυτή την απολογιστική εκδήλωση να συμμετέχει και ο άνθρωπος που εκπροσωπεί το νομό Ροδόπης και την Θράκη στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο, η κ. Ελένη Τέφου – Φωτέα, σύζυγος του αειμνήστου Τάκη Φωτέα του νομάρχη με μεγάλη προσφορά στον τόπο μας, του ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του στην περιοχή μας.


Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου και φυσικά την κομματική οργάνωση της ΝΔ που με τόση αγάπη, με τέτοιο ενθουσιασμό και τέτοια πίστη αγκαλιάζουν την προσπάθειά μας να αλλάξουμε τον τόπο. Η Ροδόπη προχωρά μπροστά, στην Ροδόπη γίνεται δουλειά, στην Ελλάδα γίνεται δουλειά και η κοινωνία το αναγνωρίζει. Αυτό θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που έρχονται».


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».