Ομιλία κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προυπολογισμό στη Βουλή

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

 Πριν λίγες μέρες ο τραγικός θάνατος ενός δεκαπεντάχρονου μαθητή μας, συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα και οδήγησε τη νεολαία μας σε ένα οργισμένο, αλλά απολύτως δικαιολογημένο ξέσπασμα. Σ’ ένα ξέσπασμα, που οφείλουμε να το σεβαστούμε.

Πρέπει ν’ αφήσουμε τα νέα παιδιά να εκδηλώσουν την οργή τους, να βγάλουν τη φωνή τους, να καταθέσουν τις σκέψεις τους. Πρέπει να τους αφήσουμε να εκφραστούν ελεύθερα, να τους σεβαστούμε κυρίως όμως να τους ακούσουμε….
Δεν έχουμε το δικαίωμα να χτίσουμε μόνοι μας το αύριο, γιατί αυτοί και όχι εμείς, θα ζήσουν μέσα σ’ αυτό.
Δεν έχουμε το δικαίωμα να τους κάνουμε ομοιώματα του εαυτού μας αλλά ζωντανή συνέχειά μας.

Τον κόσμο μας και την πατρίδα μας τη δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Έχουμε χρέος λοιπόν τον κόσμο μας να τους τον επιστρέψουμε καλύτερο και την πατρίδα μας ισχυρότερη.

 Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι πρωτόγνωρες ταραχές που ζήσαμε στους δρόμους της Αθήνας πρέπει να μας προβληματίσουν. Κάποιοι επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας ως ανθρώπινες ασπίδες. Επιδίωξαν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογική τους κατάσταση και να στρατολογήσουν νεανικές ψυχές στις καταστροφικές τους επιδιώξεις χρησιμοποιώντας ακόμα και τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας. Πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε χρέος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ως πολιτικοί, ως γονείς, ως δάσκαλοι, ως Έλληνες.

Προσωπικά από το βήμα της Βουλής, το βήμα της δημοκρατίας μας νιώθω σήμερα την ανάγκη να απευθυνθώ σε όλους τους νέους και τις νέες.
Νιώθω την ανάγκη να τους μιλήσω όχι ως Υπουργός Παιδείας αλλά ως πατέρας που αγωνιά για την πορεία της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά του. Ως παιδί δασκάλων, που αφιέρωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη εκπαίδευση νιώθω την ανάγκη να τους φωνάξω :
Βγάλτε τις κουκούλες.

Κανένας δε δικαιούται να κρύβει τα πρόσωπά σας.
Ζούμε σε μια πραγματική δημοκρατία.
Κανείς δε δικαιούται να οπλίζει τα χέρια σας με πέτρες για να σπάτε το μαγαζάκι του βιοπαλαιστή πατέρα σας.
Κανείς δε δικαιούται να ποτίζει την ψυχή σας με μίσος για να χτίσει πάνω σ’ αυτό τις ιδιοτελείς πολιτικές του.
Βγάλτε τις κουκούλες και εκφραστείτε ελεύθερα.
Κανείς δε δικαιούται να σκοτώσει την ελπίδα σας, να κλονίσει την αυτοπεποίθησή σας.
Κανείς δε δικαιούται να σας αφαιρέσει το χαμόγελο.
Δεν είστε βαποράκια ξένων ιδεών.
Εκφραστείτε ελεύθερα και εμείς θα σας ακούσουμε.
Πολιτική ηγεσία, δάσκαλοι, γονείς, όλοι σας εμπιστευόμαστε.
Είστε τα παιδιά μας, η συνέχειά μας, το αύριο της πατρίδας μας.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι μαθητές μας απολύτως δικαιολογημένα ξεχύθηκαν στους δρόμους. Δεν έκαναν πολιτική. Δεν υπηρέτησαν σκοπιμότητες. Δεν υποτάχθηκαν σε ιδιοτέλειες. Ξέσπασαν, έκλαψαν για το χαμένο συμμαθητή τους, κατήγγειλαν τον απερίσκεπτο ειδικό φρουρό και διεκδίκησαν. Πίσω όμως από αυτούς κάποιοι έκαναν πλιάτσικο.
Κάποιοι άλλοι επιδίωκαν να τους στρατολογήσουν καθιστώντας τους βαποράκια ξένων ιδεών. Ιδεών που τις απορρίπτει η δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Κάποιοι άλλοι με τη συμπεριφορά τους επεδίωξαν να διασύρουν τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, δείχνοντας ότι δεν είναι η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία αλλά η χώρα της απορρύθμισης, του μηδενισμού, της άρνησης.

Κύριος στόχος αυτών των κύκλων με το σκεπασμένο πρόσωπο είναι η μεταφορά της έντασης από το δρόμο στο σχολείο.

Για να το πετύχουν αυτό δε διστάζουν να στοχοποιήσουν προσωπικά, να προβοκάρουν, να εκμεταλλευτούν συγκυριακά τυχαία γεγονότα, να παραπληροφορήσουν, να συκοφαντήσουν, να παίξουν πάνω στις κομματικές ή στις προσωπικές αντιπαραθέσεις. Και εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το βίωσα αυτό προσωπικά και οικογενειακά αυτές τις μέρες.

    Έχουμε όλοι μας μεγάλη ευθύνη.
•    Εμείς οι πολιτικοί, να δράσουμε χωρίς να λειτουργούμε μικροκομματικά  και υπολογιστικά.
•    Οι δημοσιογράφοι να ενημερώνουν υπεύθυνα και αληθινά χωρίς να υποκύπτουν στη δουλεία της τηλεθέασης και της σκοπιμότητας.
•    Οι γονείς να ενδιαφέρονται πραγματικά και οι δάσκαλοι να εξαντλούν κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο του λειτουργήματός τους.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τη Βία και το μηδενισμό να περάσει από το δρόμο στα Σχολεία.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σκοτώσουμε την Ελπίδα.

   
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν ισχυρίζομαι ότι η Παιδεία μας δεν έχει προβλήματα. Δεν εξιδανικεύω την εικόνα, ούτε παραποιώ την πραγματικότητα. Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι γίνεται συστηματική δουλειά τα τελευταία χρόνια στο ΥΠΕΠΘ. Η βελτίωση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας φέτος και η πλήρης εφαρμογή της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στα δημόσια ΑΕΙ είναι το οδόφραγμα που εμπόδισε μέχρι τώρα τη μεταφορά της έκρηξης από το δρόμο στο σχολείο. Είναι βέβαιο πως ό, τι έγινε και ό, τι γίνεται είναι μόνο η αρχή μιας προσπάθειας, που ξεκίνησε για ν’ αλλάξει τα, για πολλές δεκαετίες, κακώς κείμενα στην εκπαίδευση.
Πρέπει να υπάρξει δυναμική συνέχεια. Εμείς στην Κυβέρνηση Καραμανλή την ηρεμία στην εκπαίδευση, δεν την εξαργυρώνουμε με την πολιτική της αδράνειας, με την πολιτική των βολεμένων. Και νομίζω ότι αυτό το αποδείξαμε φέτος με ό, τι δυνάμεις διαθέταμε :

•    Ξεκινήσαμε την πολιτική του «έξυπνου αειφόρου σχολείου» Έχοντας παραλάβει απ’ την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 5.500 περίπου ακατάλληλα σχολικά κτίρια ηλικίας 100 ετών.
•    Κατασκευάσαμε 580 καινούρια σχολεία.
•    Αναβαθμίσαμε 375 και ξεκινήσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα κατασκευής 1.233 σύγχρονων Βιοκλιματικών οικολογικών κτιρίων σε όλη τη χώρα.
•    Μειώσαμε τη διπλοβάρδια από 6% το 2004 σε 2,1% σήμερα. Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν την εξαλείψουμε παντελώς.
Είναι βέβαιον ότι η βελτίωση της εκπαιδευτικής καθημερινότητας που φέτος επιτύχαμε, δημιούργησε την πεποίθηση τόσο στα παιδιά όσο και στους εκπαιδευτικούς ότι η Κυβέρνηση εργάζεται ακάματα και συστηματικά προς τη σωστή κατεύθυνση.

Γι’ αυτό άλλωστε και η περσινή σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά είχε τις λιγότερες καταλήψεις, τις λιγότερες απεργίες, τις λιγότερες απώλειες διδακτικών ωρών ή πανεπιστημιακών εξετάσεων σε σχέση με την τελευταία 15ετία.
•    Αυξήσαμε το διδακτικό προσωπικό
•    καλύψαμε τα οργανικά κενά,
•    τα βιβλία έφτασαν στην ώρα τους,
•    το δημόσιο φροντιστήριο ξεκίνησε έγκαιρα χτυπώντας την παραπαιδεία,
•    η εισαγωγική επιμόρφωση χιλιάδων νεοδιόριστων και αναπληρωτών ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά πριν τον αγιασμό.
•    Λειτούργησε το υποχρεωτικό νηπιαγωγείο για 98.000 νήπια και 48.500 προνήπια με επιτυχία.
•    Ξεκινά ο διάλογος για τα έξυπνα αναλυτικά προγράμματα. Εκσυγχρονίζονται με γρήγορους ρυθμούς τα εποπτικά μέσα.
•    Ψηφίστηκε και εφαρμόζεται παρά τις όποιες δυσκολίες ο νόμος για την υποχρεωτική ειδική αγωγή και εκπαίδευση, που σκοτώνει τη σχολική διαρροή για δεκάδες χιλιάδες παιδιά με αναπηρία, διασφαλίζοντάς τους ίσες ευκαιρίες για μόρφωση και ένταξη.

Η Ελλάδα πρώτη σε όλη την Ευρώπη, και πήραμε τα εύσημα γι’ αυτό, έθεσε σε εφαρμογή μια ανθρωποκεντρική πολιτική για τα άτομα με αναπηρία μοιράζοντας δωρεάν 4.200 ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα σπίτια παιδιών με αυτισμό, προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα, ώστε να τα βγάλουμε από τον αποκλεισμό και την εκπαιδευτική απομόνωση.
•    Κατασκευάζουμε 56 ειδικά σχολεία σ’ όλη τη χώρα.
•    Προσλάβαμε 1.700 άτομα ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και συνεχίζουμε. Έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα γι’ αυτά τα παιδιά που η πολιτεία επί χρόνια τους τα στέρησε.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην επαγγελματική εκπαίδευση, που από το 2000 έως το 2006 υποβαθμίστηκε και συρρικνώθηκε κατά 55,3%, όσον αφορά τη συμμετοχή του μαθητικού πληθυσμού.
Δημιουργήσαμε 435 εργαστήρια σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και 119 σε ΣΕΚ, 87 Βιβλιοθήκες και 105 γραφεία διασύνδεσης με την αγορά εργασίας. Αναβαθμίζουμε και αναδεικνύουμε μια νέα ποιότητα και μια νέα προοπτική στην επαγγελματική εκπαίδευση κι αυτό φέτος εκτιμάται.
Γι’ αυτό μετά από πολλά χρόνια ξαναέχουμε αύξηση προσέλευση μαθητών κατά 14%.

Δίνουμε έμφαση στην περιβαλλοντική εκπαίδευση σ’ όλη τη χώρα με τη δημιουργία 62 ΚΠΕ που καλλιεργούν με βιωματική διδασκαλία, συνδυασμένη με εκδρομές ανά την Ελλάδα, την περιβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς. Στόχος μας είναι το αειφόρο σχολείο, που δημιουργεί Έλληνες, που σέβονται και αγαπούν το περιβάλλον και την πατρίδα τους.
Συνδέουμε την παιδεία με τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ενισχύουμε την πολυγλωσσία και την Ελληνομάθεια των ομογενών.
•    Με το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας.
•    Με τον τριπλασιασμό των Εδρών Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο εξωτερικό και τη στήριξη των Ελληνικών Σχολείων, σμιλεύουμε τη συνείδηση του νέου Έλληνα ως πολίτη της Ευρώπης και πολίτη του Κόσμου και ενισχύουμε ένα σύγχρονο φιλελληνικό ρεύμα που δυναμώνει και τη διεθνή θέση της χώρας μας.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αφουγκραζόμενος την ανησυχία της νέας γενιάς, την αγωνία των γονιών για τα παιδιά τους και την ευαισθησία των μάχιμων και ευσυνείδητων εκπαιδευτικών ανακοίνωσε ότι αρχές του νέου έτους ξεκινά ο δημόσιος διάλογος για τη δημιουργία του Νέου Λυκείου και την αποσύνδεσή του από τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
Στόχος μας είναι ο διάλογος αυτός να είναι πλήρης και εξαντλητικός.
 Να δίδει την ευκαιρία έκφρασης σ’ όλους.
Κόμματα, παρατάξεις, μάχιμους εκπαιδευτικούς, ειδικούς επιστήμονες, γονείς και κυρίως στους ίδιους τους μαθητές.
Η κυβέρνηση δεν θέλει να προκαταλάβει κανέναν.
Είμαστε αποφασισμένοι να επιδιώξουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για ένα θέμα, που προσδιορίζει το μέλλον και τις προοπτικές της νέας γενιάς.
Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο γι’ αυτό, ώστε η θεσμική μας πρωτοβουλία να εκδηλωθεί με πληρότητα κατά την επόμενη κυβερνητική θητεία.

Οφείλω όμως να τονίσω εκ των προτέρων ότι επιδίωξή μας είναι το Νέο Λύκειο να πάψει να είναι χώρος επίδειξης φροντιστηριακών γνώσεων.
Να πάψει να προωθεί την αποστήθιση σε βάρος της κριτικής σκέψης και της αναλυτικής ικανότητας του μαθητή.
Το Νέο Λύκειο οφείλει να ενισχύει την αυτογνωσία του μαθητή και να τον ενημερώνει με πληρότητα και χωρίς προκατάληψη για τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, συνδέοντάς τον με το μηχανογραφικό δελτίο και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των σχολών.

Η Ευρωπαϊκή τάση διευκολύνει την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και εμείς οφείλουμε να την παρακολουθήσουμε χωρίς όμως να απομακρυνόμαστε από τις αρχές της αντικειμενικότητας, της αξιοκρατίας και της συνεχούς αξιολόγησης.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Οι μεταρρυθμίσεις μας συνεχίζονται, εφαρμόζονται και φέρνουν αποτελέσματα και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
•    Η εφαρμογή του νόμου πλαισίου ενίσχυσε την αυτοδιοίκηση, διασφάλισε την αποτελεσματική και διαφανή διαχείριση των κονδυλίων και εδραίωσε τη δημοκρατία με την καθολική ψηφοφορία των φοιτητών. Παρά τις αντιδράσεις ακραίων στοιχείων εκλογές έγιναν παντού χωρίς πρόβλημα.
•    Η αξιολόγηση προχώρησε όταν συνδέθηκε με τη χρηματοδότηση. Από 45 τμήματα που είχαν αξιολογηθεί ως το 2007 τώρα έχουν ξεπεράσει τα 162 στην εσωτερική αξιολόγηση, ενώ ήδη πάνω από 43 αξιολογούνται και εξωτερικά από διαπρεπείς επιστήμονες του εξωτερικού. Συνέπεια : φέτος για πρώτη φορά 6 ελληνικά Πανεπιστήμια κατατάχθηκαν στα 500 καλύτερα του κόσμου απ’ τα 12.500 που λειτουργούν διεθνώς.
•    Ο νόμος μας για τα διεθνή μεταπτυχιακά ενίσχυσε την εξωστρέφεια των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ ωθώντας τα να αναπτυχθούν εκτός συνόρων.

Παράλληλα αυξάνονται ραγδαία οι συνεργασίες με διάσημα Πανεπιστήμια του κόσμου, όπως η Σορβόννη, το Χάρβαρντ, το Τζων Χόπκινς, το Πανεπιστήμιο Μόσχας και άλλα, κάτι που βελτιώνει την ποιότητα, προσελκύει ξένους φοιτητές στην Ελλάδα και απαντά σε όσους πριν από ένα χρόνο μέσα σ’ αυτή την αίθουσα ειρωνεύονταν ή χλεύαζαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Κεντρικός στόχος μας είναι ένας : Να καταστήσουμε την Ελλάδα Διεθνές Εκπαιδευτικό Κέντρο.
Σίγουρα έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Είμαστε βέβαιοι όμως ότι κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πιστεύουμε, μπορούμε και θα πετύχουμε.

Η απόφαση μας με τόλμη να βάλουμε τάξη στον ανεξέλεγκτο και άναρχο χώρο των Κολλεγίων δικαιώθηκε απ’ τις δικαστικές εξελίξεις σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και πρόλαβε να προστατεύσει την ποιότητα στην μεταλυκειακή εκπαίδευση θεσπίζοντας αυστηρούς κανόνες που θα εφαρμοστούν πλήρως.
Δημιουργούνται καινούριοι εναλλακτικοί δρόμοι προς την αγορά εργασίας, ώστε να σταματήσει η αιμορραγία νέων προς το εξωτερικό και αντιμετωπίζεται με ευθύνη η μοίρα δεκάδων χιλιάδων νέων παιδιών, που συχνά παγιδεύτηκαν σε ένα ιδιότυπο εμπόριο ελπίδας.

Οι δομές δια βίου μάθησης που αναπτύξαμε σ’ όλη τη χώρα τα τελευταία 4 χρόνια παρείχαν υπηρεσίες και μια δεύτερη ευκαιρία σε πάνω από 750.000 πολίτες.
•    57 Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας,
•    58 Σχολές Γονέων,
•    58 Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων,
•    54 ΝΕΛΕ και
•    27 κόμβοι μάθησης από απόσταση έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν πολλές ευκαιρίες για επανένταξη στην αγορά εργασίας ή για βελτίωση των όρων ζωής.

Στο χώρο της Άτυπης Μάθησης η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενεργοποίησε πάνω από 150.000 νέους «απ’ αυτούς που λέμε δήθεν ότι αδιαφορούν για τα κοινά» στο σύνολο των ΟΤΑ της χώρας για να συμμετέχουν, έχοντας με τα Τοπικά Συμβούλια τη δική τους φωνή.

Δημιουργήσαμε 82 θυρίδες και κόμβους επιχειρηματικότητας σ’ όλη την Ελλάδα, που ενημερώνουν τους νέους μας για προγράμματα, νέες θέσεις εργασίας, υποτροφίες, επιχορηγήσεις, νέες ευκαιρίες.
Χωρίς να στοιβάζονται στους κομματικούς προθαλάμους.
Χωρίς να τσαλακώνεται η αξιοπρέπειά τους.
Στην παιδεία γίνεται δουλειά. Δουλειά Βάσης. Χωρίς φανφάρες και τηλεοπτικά πυροτεχνήματα.
Γίνεται ουσιαστική δουλειά.
Βέβαια έχει κόστος, όχι μόνο πολιτικό αλλά και οικονομικό.

Το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2004 αύξησε κατά 1 δις ευρώ τις δαπάνες. Η Ν.Δ. απ’ το 2004 ως σήμερα υπερδιπλασίασε την αύξηση κατά 2,4 δις Ευρώ. Χωρίς όμως να επιτευχθεί ακόμα η δέσμευση μας σε σχέση με το 5% του ΑΕΠ απ’ την οποία παρά τη δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία δεν παραιτούμαστε.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά, που εμείς κάνουμε με αυτά που η αξιωματική αντιπολίτευση υπόσχεται για το μέλλον.  Γιατί απλούστατα αν συγκρίνουμε αυτά που εμείς κάνουμε με αυτά που εσείς κατά το κυβερνητικό σας παρελθόν πράξατε τότε θα διαπιστώσουμε ότι οι δικές μας πράξεις είναι κοντύτερα στον στόχο που εσείς υπόσχεσθε.  Το ΥΠΕΠΘ διεκδικεί αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και παράλληλα αγωνίζεται για την καλύτερη αξιοποίηση των χρημάτων που διαθέτει.  Είμαστε πρώτοι ως Υπουργείο στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του Γ’  ΚΠΣ.   Με τεκμηριωμένο επιχειρησιακό σχέδιο επιτύχαμε την αύξηση κατά 29% των πόρων του 4 ΚΠΣ για την Παιδεία.  Το 14% του κεφαλαίου που θα εισρεύσει στη χώρα από τώρα ως το 2013, δηλ. 3,3 δις ευρώ θα επενδυθούν στην εκπαίδευση.   Είμαι βέβαιος ότι η ευαισθησία του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, τα επόμενα χρόνια θα συμπληρώσει τις δαπάνες αυτές με αύξηση και των κρατικών πόρων στο πλαίσιο των πραγματικών δυνατοτήτων της οικονομίας μας.


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Τις μέρες αυτές τα τηλεοπτικά δίκτυα αναμεταδίδουν διεθνώς και καλλιεργούν πανελληνίως μία θλιβερή εικόνα για τη χώρα μας. Μια εικόνα που δεν αποδίδει την Ελληνική κοινωνική πραγματικότητα. Δεν αντανακλά την ποιότητα, το ήθος, τις αξίες και την αυτοπεποίθηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των νέων Ελλήνων, της Ελληνικής Κοινωνίας. Προχθές βραβεύσαμε στο ΥΠΕΠΘ τρία νέα παιδιά και τιμήσαμε τους γονείς και τους δασκάλους τους.  Το γιο μιας μέσης ελληνικής οικογένειας εργαζομένων.  Το γιο μας οικογένειας μεταναστών από την Αλβανία και το γιο της οικογένειας ενός Αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού.  Τα παιδιά αυτά εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης, βρήκαν και κατέθεσαν στις Αρχές 100.000 ευρώ χωρίς να κάνουν την οποιαδήποτε δεύτερη σκέψη. Αυτή η πράξη ήθους αναδεικνύει τις αξίες της νέας γενιάς.
 Τιμά τους γονείς και δικαιώνει τους ευσυνείδητους δασκάλους τους.

Μπορεί στο κλίμα των ημερών η ενάρετη πράξη να μη γίνεται πρώτη τηλεοπτική είδηση. Να μη γίνεται ίσως καν είδηση.   Είναι ταυτισμένη όμως με τη ζωντανή Ελπίδα που υπάρχει στα σχολεία μας και αποδεικνύει ότι στην παιδεία γίνεται δουλειά.


Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
1 Ιουνίου 2020 - 1:48μμ

Στην Υφυπουργό Παιδείας Σ. Ζαχαράκη ο Ε. Στυλιανίδης για την επίσπευση κατασκευής 11 νέων νηπιαγωγείων στη Ροδόπη.

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Παιδείας, παλιά συνεργάτιδα και φίλη του από τη νεολαία Σοφία Ζαχαράκη, είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.
26 Μάιος 2020 - 9:48μμ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ : «Ευχαριστώ» του Ε. Στυλιανίδη προς την Ένωση ‘Μαζί για το Παιδί’ για τη μεγάλη χορηγία τους προς το Νοσοκομείο Κομοτηνής»

Με επιστολή του προς την πρόεδρο της ένωσης σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» κα. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την μεγάλη χορηγία προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.