Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Παλαιά Βουλή

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

 
 
Το βιβλίο του Γραμματέα Προγράμματος και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα» παρουσιάστηκε την Τρίτη 25/1 στην Παλαιά Βουλή.

 
Ολόκληρη η Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη
Το Βίντεο της Παρουσίασης
 
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος υπογραμμίζει ότι : «Ένα σύγχρονο κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά όχι ουραγός των πιο πρόσκαιρων αντανακλαστικών της. Οφείλει να ανοίγει δρόμους στην κοινωνία, αλλά και να αφουγκράζεται. Οφείλει να λύνει προβλήματα, αλλά και να εκφράζει τις αξίες της. Οφείλει να βρίσκει βέλτιστους συμβιβασμούς στους κόλπους της, αλλά και να έρχεται σε ρήξη με ό,τι πρέπει να αλλάξει. Ένα τέτοιο κόμμα δεν είναι απλώς «συμμετοχικό», είναι δια-δραστικό και δημοκρατικό. Διαδραστικό γιατί βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Και δημοκρατικό γιατί δεν την «ποδηγητεί», την εκφράζει. Δεν χειραγωγεί τις αντιδράσεις της, εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον. Το κλασικό πρόβλημα της δημοκρατίας, παντρεύεται με τις σύγχρονες μορφές της δικτυακής συγκρότησης και της διαδραστικότητας…. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, βοηθά να γίνουν κτήμα όλων αυτοί οι προβληματισμοί. Προσφέρει πληροφόρηση απαραίτητη σε κάθε ενημερωμένο πολίτη και βάθος κατανόησης απαραίτητο σε κάθε ενεργό πολίτη. Το θεωρώ πολύ σημαντική συμβολή στον πολιτικό διάλογο, εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτή του τη συμβολή, τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω».

Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Πτωχός και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις ιστορικές εκδόσεις Σιδέρη αποτελεί μια συγκριτική μελέτη των Σύγχρονων Διαδραστικών Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης. Αναφέρεται στα συστήματα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας και εισηγείται τρόπους οργανωτικού εκσυγχρονισμού και διαδραστικής μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την άμεση εκλογή του Προέδρου και των οργάνων του σύγχρονου κόμματος από τη βάση που καθιέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς τώρα ανοίγει η συζήτηση για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και του προγράμματος της ΝΔ. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη εισηγείται νέους τρόπους διαδραστικής λειτουργίας ως απάντηση στη κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο συγγραφέας του «όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζεις στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αποφασίζουν κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το διαδίκτυο, που αποτελεί την ηλεκτρονική λεωφόρο επιστροφής στην κλασσική συμμετοχική δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας».

Στο ακροατήριο συμμετείχαν πολλοί Βουλευτές και πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, ανώτατοι δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες, στελέχη αλλά και πολλοί νεολαίοι οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι στις νέες τεχνολογίες και άρα πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

 
Διαβάστε ολόκληρη την Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα»
 
Δείτε το Βίντεο της Παρουσίασης του βιβλίου "Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα"

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
22 Μάιος 2020 - 12:40μμ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τον Υπουργό Ναυτιλίας

υνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.
21 Μάιος 2020 - 3:19μμ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παρέμβαση στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο μετά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κομοτηνή, έκανε ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης επαναφέροντας με επιστολή που του επέδωσε ζητήματα που του έθεσαν φορείς της πόλης.
12 Μάιος 2020 - 6:00μμ

Χαιρετισμός Ευριπίδη Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ για την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή

Επ' ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης έστειλε χαιρετισμό προς τους εργαζόμενους του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής ευχαριστώντας τους για την προσφοράς τους και τιμώντας τους για το έργο τους.
11 Μάιος 2020 - 9:41πμ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: «ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ»

Η πρώτη επίσκεψη του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μετά τη χαλάρωση των περιορισμών ήταν στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του στο Υπουργείο Υγείας και την αποτελεσματική αξιοποίηση τους από τη Διοίκηση του Σισμανόγλειου.
9 Μάιος 2020 - 2:05πμ

Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα παρέδωσε στο Μητροπολίτη Παντελεήμωνα ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης

O Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, διασφάλισε το Άγιο Φως και αφού το διατήρησε για αρκετές εβδομάδες στην Αθήνα, μετά τη σχετική χαλάρωση των μέτρων, το έφερε οδικώς στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Ροδόπη και το παρέδωσε στον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμωνα, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρώην υπουργό και δήλωσε ότι θα το μεταφέρει σε όλες τις ενορίες της Μητρόπολης θέτοντας το στη διάθεση του κάθε πιστού.
22 Απρίλιος 2020 - 12:18μμ

Δημόσιο «Ευχαριστώ» του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον κ. Π. Γερμανό, ιδιοκτήτη της Olympia Group για τη μεγάλη χορηγία του στο Ν. Ροδόπης.

Με μια ανοιχτή επιστολή του ο Βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη του Ομίλου Olympia Group κ. Πάνο Γερμανό για τη μεγάλη χορηγία του στη Θράκη και ειδικότερα στη Ροδόπη, που δείχνει το δρόμο της προσφοράς και προς άλλους Ομίλους της περιοχής και όχι μόνο.