Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Παλαιά Βουλή

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

 
 
Το βιβλίο του Γραμματέα Προγράμματος και Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τίτλο «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα» παρουσιάστηκε την Τρίτη 25/1 στην Παλαιά Βουλή.

 
Ολόκληρη η Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη
Το Βίντεο της Παρουσίασης
 
 
Το βιβλίο προλογίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς ο οποίος υπογραμμίζει ότι : «Ένα σύγχρονο κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού οφείλει να είναι ανοιχτό στην κοινωνία, αλλά όχι ουραγός των πιο πρόσκαιρων αντανακλαστικών της. Οφείλει να ανοίγει δρόμους στην κοινωνία, αλλά και να αφουγκράζεται. Οφείλει να λύνει προβλήματα, αλλά και να εκφράζει τις αξίες της. Οφείλει να βρίσκει βέλτιστους συμβιβασμούς στους κόλπους της, αλλά και να έρχεται σε ρήξη με ό,τι πρέπει να αλλάξει. Ένα τέτοιο κόμμα δεν είναι απλώς «συμμετοχικό», είναι δια-δραστικό και δημοκρατικό. Διαδραστικό γιατί βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία. Και δημοκρατικό γιατί δεν την «ποδηγητεί», την εκφράζει. Δεν χειραγωγεί τις αντιδράσεις της, εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον. Το κλασικό πρόβλημα της δημοκρατίας, παντρεύεται με τις σύγχρονες μορφές της δικτυακής συγκρότησης και της διαδραστικότητας…. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, βοηθά να γίνουν κτήμα όλων αυτοί οι προβληματισμοί. Προσφέρει πληροφόρηση απαραίτητη σε κάθε ενημερωμένο πολίτη και βάθος κατανόησης απαραίτητο σε κάθε ενεργό πολίτη. Το θεωρώ πολύ σημαντική συμβολή στον πολιτικό διάλογο, εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτή του τη συμβολή, τον ευχαριστώ και τον συγχαίρω».

Στο πάνελ της παρουσίασης συμμετείχαν ο Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο Καθηγητής Νίκος Κοτζιάς, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Πτωχός και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Το βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις ιστορικές εκδόσεις Σιδέρη αποτελεί μια συγκριτική μελέτη των Σύγχρονων Διαδραστικών Κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης. Αναφέρεται στα συστήματα των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας και εισηγείται τρόπους οργανωτικού εκσυγχρονισμού και διαδραστικής μετεξέλιξης της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την άμεση εκλογή του Προέδρου και των οργάνων του σύγχρονου κόμματος από τη βάση που καθιέρωσε ο Αντώνης Σαμαράς τώρα ανοίγει η συζήτηση για την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στη συνδιαμόρφωση των πολιτικών και του προγράμματος της ΝΔ. Το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη εισηγείται νέους τρόπους διαδραστικής λειτουργίας ως απάντηση στη κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής. Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο συγγραφέας του «όσο περισσότερη ευθύνη μεταβιβάζεις στους πολίτες τόσο πιο υπεύθυνα αποφασίζουν κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από το διαδίκτυο, που αποτελεί την ηλεκτρονική λεωφόρο επιστροφής στην κλασσική συμμετοχική δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας».

Στο ακροατήριο συμμετείχαν πολλοί Βουλευτές και πρώην Βουλευτές, Δήμαρχοι, ανώτατοι δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, τεχνοκράτες, στελέχη αλλά και πολλοί νεολαίοι οι οποίοι είναι ιδιαιτέρως εξοικειωμένοι στις νέες τεχνολογίες και άρα πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της νέας εποχής.

 
Διαβάστε ολόκληρη την Ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη στην παρουσίαση του βιβλίου του «Ενεργοί πολίτες- Σύγχρονα διαδραστικά κόμματα»
 
Δείτε το Βίντεο της Παρουσίασης του βιβλίου "Ενεργοί Πολίτες - Σύγχρονα Διαδραστικά Κόμματα"

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.