Κοσμοσυρροή στην ομιλία του Ευριπίδη Στυλιανίδη για τη Θράκη στην Κέρκυρα

Ιδιαίτερα μαζική και θερμή ήταν η συμμετοχή των Κερκυραίων στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Κέρκυρα για την παρουσίαση του βιβλίου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, "Θράκη: το επόμενο βήμα...".
Στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του ιδρύματος της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Σεβασμιώτατος κ.κ. Νεκτάριος, που είχε θέσει την εκδήλωση υπό την αιγίδα του, μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια όχι μόνο για το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά κυρίως για το έργο του ως Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπενθυμίζοντας τη γόνιμη συνεργασία του με την εκκλησία και τον ίδιο την περίοδο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Ο Μητροπολίτης δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στη σημερινή κατάσταση για το θέμα των θρησκευτικών, αλλά και για ζητήματα που διαμορφώνουν την εθνική ταυτότητα της νεολαίας, μέσω της εκπαίδευσης.
Για το βιβλίο και τη Θράκη, εντύπωση έκανε η μεστή και εύστοχη ομιλία του πρ. βουλευτή και πρ. αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, κ. Στέφανου Γκίκα, ο οποίος τόνισε τη μεγάλη γεωστρατηγική σημασία της περιοχής μας για τη γενικότερη θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια. "Είμαστε τα δύο άκρα της Εγνατίας οδού. Η Θράκη η πύλη προς ανατολάς και η Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα προς Δυσμάς. Η αλληλοκατανόηση και αλληλοστήριξη δεν είναι μόνο αυτονόητες αλλά και εθνικά αναγκαίες".
Ο συγγραφέας Ευριπίδης Στυλιανίδης με την ομιλία του αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα του κοινού δεν ενημέρωσε απλά, αλλά κατάφερε και να συγκινήσει και να αφυπνίσει προκαλώντας το ενδιαφέρον τους για το Β.Α. άκρο της Ελλάδας.
Έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην κοινωνία της Κέρκυρας το γεγονός ότι πέραν της μαζικής παρουσίας του κόσμου και της νεολαίας, ότι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση θεσμικοί εκπρόσωποι από όλο το πολιτικό φάσμα, κάτι σπάνιο για την περιοχή. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου (ΝΔ), ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο πρ. Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής (ΝΔ), ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σ. Λυκούδης (ΝΔ), νυν και πρώην Δήμαρχοι του νησιού, νυν και πρώην βουλευτές απ' όλους τους πολιτικούς χώρους, εκπρόσωποι των θρακικών, μακεδονικών, βορειοηπειρωτικών και ποντιακών σωματείων, καθώς και πάρα πολλοί νέοι.
Η επόμενη παρουσίαση του βιβλίου γίνεται στον προσφυγικό Δήμο Ν. Προποντίδας Χαλκιδικής, υπό την αιγίδα του Δημάρχου, με ομιλητή τον βουλευτή του νομού, κ. Γιώργο Βαγιωνά, την Παρασκευή στις 30 Ιουνίου, ώρα 20.00 στο κλειστό θέατρο Ν. Μουδανιών Χαλκιδικής.

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».
21 Ιουνίου 2020 - 10:44μμ

Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ του Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ, πρώην Υπουργού Παιδείας, Επικ. Καθηγητή Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Για πολλές δεκαετίες η ιδεοληψία ήταν η κυρίαρχη δύναμη και η παραπλανητική πυξίδα της ακολουθουμενης πολιτικής στην Ανώτατη Εκπαίδευση της Χώρας.
21 Ιουνίου 2020 - 10:32μμ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Η Επιτροπή Ελληνοκορεατικής Φιλίας συναντήθηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Πρέσβη της Ν. Κορέας στην Ελλάδα και αντάλλαξαν απόψεις για την εντατικοποίηση των διμερών σχέσεων επ´ ευκαιρία των 60 ετών από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων.
18 Ιουνίου 2020 - 12:41μμ

ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανιδης.