Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Προστασίας του Πολίτη για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η διαδικασία της Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ της Γραμματείας Προγράμματος και του αρμόδιου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Προστασία του Πολίτη.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος, πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνο Τσιάρα, Aναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Καρδίτσας, Ηλία Βλαχογιάννη, Aναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και τέως Νομάρχη Τρικάλων, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Δημήτρη Χωριανόπουλο, Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, επικεφαλής των ομάδων εργασίας, επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλη των ομάδων εργασίας.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής στον Τομέα της Προστασίας του Πολίτη τους οποίους κατέθεσε προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

• Επεσήμανε το ασταθές περιβάλλον και τη νέα εγκληματικότητα της σημερινής εποχής που λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη.
• Πρότεινε ένα ολοκληρωμένο νέο Δόγμα Εσωτερικής Ασφάλειας που θα στηριχθεί πάνω στις επιβεβλημένες θεσμικές και επιχειρησιακές μεταρρυθμίσεις.
• Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα δομή λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολιτικό και αστυνομικό - επιχειρησιακό επίπεδο.
• Προσδιόρισε το ρόλο του σύγχρονου αστυνομικού που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: εμπιστοσύνη – επαγγελματισμός – αποτελεσματικότητα.
• Κατέγραψε την ανάγκη ενός αναβαθμισμένου Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ανταποκρίνεται στην αύξηση των φυσικών και τεχνητών καταστροφών.
• Κατέθεσε τη νέα δομή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
• Τόνισε πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας μας τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και να εμπιστευτεί.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η αύξηση της εγκληματικότητας και των φυσικών καταστροφών δημιουργούν την ανάγκη η Πολιτεία με σύγχρονο πνεύμα να επενδύσει πάνω στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών και των Πυροσβεστών αντίστοιχα. Να στηρίξει το δύσκολο έργο τους και να αναδιοργανώσει με στόχο την αποτελεσματική προστασία του πολίτη τις υπηρεσίες τους. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται και προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας για ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη.»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τη Προστασία του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος υπογράμμισε:

«Εξίσου σημαντικό καθήκον της αντιπολίτευσης με τον έλεγχο της κυβέρνησης είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση με τον καθορισμό των αξόνων - πολιτικών του κυβερνητικού προγράμματος μας στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. Στόχος μας ήταν και είναι η αποτελεσματική προστασία της ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής του πολίτη και άρα η αποκατάσταση του χαμένου κλίματος ασφάλειας που θα έπρεπε να κυριαρχεί.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».