Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Προστασίας του Πολίτη για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η διαδικασία της Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ της Γραμματείας Προγράμματος και του αρμόδιου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Προστασία του Πολίτη.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος, πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνο Τσιάρα, Aναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Καρδίτσας, Ηλία Βλαχογιάννη, Aναπληρωτή Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη και τέως Νομάρχη Τρικάλων, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Δημήτρη Χωριανόπουλο, Γραμματέα του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, Αναστάσιο Δημοσχάκη, επικεφαλής των ομάδων εργασίας, επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και μέλη των ομάδων εργασίας.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε στους βασικούς άξονες πολιτικής στον Τομέα της Προστασίας του Πολίτη τους οποίους κατέθεσε προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα η ομάδα εργασίας:

• Επεσήμανε το ασταθές περιβάλλον και τη νέα εγκληματικότητα της σημερινής εποχής που λόγω της κυβερνητικής ανεπάρκειας δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στον πολίτη.
• Πρότεινε ένα ολοκληρωμένο νέο Δόγμα Εσωτερικής Ασφάλειας που θα στηριχθεί πάνω στις επιβεβλημένες θεσμικές και επιχειρησιακές μεταρρυθμίσεις.
• Παρουσίασε αναλυτικά τη νέα δομή λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε πολιτικό και αστυνομικό - επιχειρησιακό επίπεδο.
• Προσδιόρισε το ρόλο του σύγχρονου αστυνομικού που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: εμπιστοσύνη – επαγγελματισμός – αποτελεσματικότητα.
• Κατέγραψε την ανάγκη ενός αναβαθμισμένου Πυροσβεστικού Σώματος, που θα ανταποκρίνεται στην αύξηση των φυσικών και τεχνητών καταστροφών.
• Κατέθεσε τη νέα δομή λειτουργίας του Πυροσβεστικού Σώματος.
• Τόνισε πως οι Έλληνες Αστυνομικοί και Πυροσβέστες αποτελούν τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητας μας τους οποίους η πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα και να εμπιστευτεί.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η αύξηση της εγκληματικότητας και των φυσικών καταστροφών δημιουργούν την ανάγκη η Πολιτεία με σύγχρονο πνεύμα να επενδύσει πάνω στην εκπαίδευση των Ελλήνων Αστυνομικών και των Πυροσβεστών αντίστοιχα. Να στηρίξει το δύσκολο έργο τους και να αναδιοργανώσει με στόχο την αποτελεσματική προστασία του πολίτη τις υπηρεσίες τους. Στην κατεύθυνση αυτή εργάζεται και προετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία ανταποκρινόμενη στην απαίτηση της Ελληνικής Κοινωνίας για ασφάλεια και κοινωνική ειρήνη.»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τη Προστασία του Πολίτη, βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος υπογράμμισε:

«Εξίσου σημαντικό καθήκον της αντιπολίτευσης με τον έλεγχο της κυβέρνησης είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Σήμερα ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό στάδιο προς αυτή την κατεύθυνση με τον καθορισμό των αξόνων - πολιτικών του κυβερνητικού προγράμματος μας στον τομέα Προστασίας του Πολίτη. Στόχος μας ήταν και είναι η αποτελεσματική προστασία της ελευθερίας, της ιδιοκτησίας και της τιμής του πολίτη και άρα η αποκατάσταση του χαμένου κλίματος ασφάλειας που θα έπρεπε να κυριαρχεί.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.