Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Πολιτισμού για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η ΙΣΧΥΡΗ ΜΑΣ ΡΙΖΑ, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτισμού.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος - βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Πολιτισμού - βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο αν. Γραμματέας Προγράμματος κ. Βασίλης Κικίλιας, οι αν. Τομεάρχες Πολιτισμού κ. Ευγενία Τσουμάνη (βουλευτής Επικρατείας), κ. Δημοσθένης Δαββέτας, κ. Ελένη Μουζάλα, κ. Γιώργος Κακαβάς, κ. Λουκάς Καρυτινός, ο Διευθυντής Γραμματείας Προγράμματος κ. Παντελής Σκλιάς και ο εκπαιδευτικός κ. Νικόλαος Κούκης.

Η ομάδα εργασίας της Νέας Δημοκρατίας:

• Επεσήμανε τη παντελή απουσία πολιτιστικής πολιτικής της κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, που δεν συνειδητοποιεί ότι «δεν αρκούν πια οι δάφνες του παρελθόντος».
• Έθεσε ως κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας τη στήριξη και ανάδειξη του πολιτισμού, ώστε να επικρατήσει η αντίληψη που υπαγορεύει ότι η πολιτιστική μας ταυτότητα είναι η δύναμη μας.
• Διαμόρφωσε τις έξυπνες πολιτικές που θα προωθήσουν τις αναγκαίες θεσμικές, διοικητικές, οργανωτικές και χρηματοδοτικές μεταρρυθμίσεις.
• Πρότεινε στοχευμένες πολιτικές σε ότι αφορά:

-Την πολιτιστική κληρονομιά/αρχαιολογικούς χώρους
-Την νεότερη πολιτιστική κληρονομιά/αστικό τοπίο
-Το λαϊκό πολιτισμό/λαογραφία
-Το θέατρο/χορό/μουσική
-Τα εικαστικά
-Το βιβλίο/λογοτεχνία
-Τον κινηματογράφο

• Τόνισε τη σημασία της Πολιτιστικής Διπλωματίας και της διεθνοποίησης του ελληνικού πνεύματος για την Ελλάδα του Μέλλοντος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία προετοιμάζει μια ολοκληρωμένη πολιτική πολιτισμού με στόχο την διεθνή ανάδειξη της διαχρονικής πολιτιστικής μας ταυτότητας και της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας. Επιδίωξη μας είναι η άσκηση μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής διπλωματίας που θα μας επιτρέπει να ενισχύσουμε εκ νέου το διεθνές φιλελληνικό ρεύμα πάνω στο όποιο μπορεί να βασιστεί όχι μόνο η ανάκαμψη της οικονομίας μας αλλά και η ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της χώρας. Ο συντονισμός των δράσεων σε όλους τους τομείς πολιτισμού και η έξυπνη αξιοποίηση μουσείων μνημείων και εκδηλώσεων μπορούν να αποτελέσουν κίνητρα για τη προσέλκυση ξένων επισκεπτών και την ενίσχυση της οικονομικής και της πολιτικής εξωστρέφειας της χώρας.»

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για τον Πολιτισμό, βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης υπογράμμισε:

«Η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει τον πολιτισμό με ξεχωριστό ενδιαφέρον και προσοχή και προετοιμάζεται για μια επάξια, αποτελεσματική και πραγματιστική αντιμετώπιση των θεμάτων του, ενσωματώνοντας γνώση και εμπειρία από τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί στην υπηρεσία του.
Η δομή και η τελική διατύπωση του Κυβερνητικού μας Προγράμματος προς αυτή τη κατεύθυνση βαδίζει».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.