Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Εργασίας και Κοιν. Ασφάλισης για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ & ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Συνεχίζεται η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε κοινή συνεδρίαση η Γραμματεία Προγράμματος με τον Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εργασία και την Κοινωνική Ασφάλιση προσδιόρισαν τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία-Κοινωνική Ασφάλιση, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την «Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της αξιοπρέπειας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Αναστάσιο Καριπίδη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτή Σερρών, Γιώργο Βερναδάκη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Κοντό, Γραμματέα του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, Πρόεδρο Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ιωάννη Κοντό, Μαθηματικό, καθώς και άλλους εξειδικευμένους τεχνοκράτες.

Η ομάδα εργασίας:

• Διαπίστωσε στοιχειοθετημένα ότι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ γεννάει Νέα Φτώχεια.
• Διαμόρφωσε μια πολιτική «κοινωνικής ασπίδας» κατά του αποκλεισμού και της εξαθλίωσης και υπέρ της κοινωνικής κινητικότητας και των νέων ευκαιριών.
• Στοιχειοθέτησε την αντίληψη ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την αρχή της Αλληλεγγύης των γενεών.
• Προσδιόρισε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας την «Ελλάδα της Αξιοπρέπειας», δηλαδή τη προστασία του ασφαλισμένου και ιδιαίτερα του συνταξιούχου.
• Εισηγήθηκε μια ριζοσπαστική πλατφόρμα για ένα σύγχρονο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφοντας μια Νέα Θεσμική Αρχιτεκτονική.

Όπως υπογράμμισε ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης:

«Η Νέα Δημοκρατία προκρίνει τον πόλεμο κατά της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Εισηγείται ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση, που προστατεύουν την κοινωνική συνοχή και διασφαλίζουν την κοινωνική κινητικότητα.

 Ευκαιρίες στους νέους, που πλήττονται από την ανεργία.

 Πολιτικές “Κοινωνικής Ασπίδας” για εργαζόμενους ή ανέργους που δοκιμάζονται.

 Εφαρμοσμένη Αλληλεγγύη για την Τρίτη ηλικία μέσα από ένα καινοτόμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Στόχος μας είναι η Ελλάδα των ίσων ευκαιριών και της Αξιοπρέπειας. Προετοιμαζόμαστε για να την επιτύχουμε και να την εγγυηθούμε στην επόμενη γενιά και θα το επιτύχουμε κόντρα στην αρνητική συγκυρία».

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:

«Το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας πιστεύουμε ότι σύντομα θα αντικαταστήσει την αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Το πρόγραμμά μας έχει σε υψηλή προτεραιότητα την Απασχόληση και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Η συγκυρία όμως σκιάζεται από την εκρηκτική άνοδο της Ανεργίας που έχει προκαλέσει η Μνημονιακή Πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Το 17% Εθνικό Ποσοστό Ανεργίας και τους 800.000 Άνεργους δεν το αντέχει η Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία.
Το τρίπτυχο της Προγραμματικής Πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση και την Κοινωνική Προστασία είναι:
-Ευκαιρίες δουλειάς για όλους, ιδιαίτερα για τη Νέα Γενιά που σήμερα βρίσκεται στο περιθώριο της Δημιουργικής Παραγωγικής Διαδικασίας.
-Βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα που θα εγγυάται τις συντάξεις αλλά και την Αξιοπρέπεια των Ελλήνων Ασφαλισμένων.
Κοινωνική Προστασία και αξιοπρεπές ΚοινωνικοΟικονομικό επίπεδο διαβίωσης γι΄αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.