Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Δικαιοσύνης για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Τετάρτη 07/09/2011

Συνεχίζεται η Εσωτερική Διαβούλευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά από οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά.

Σε κοινή συνεδρίαση ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης μαζί με τον Τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα κατέληξαν στους βασικούς άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για τη Δικαιοσύνη, οι οποίοι θα τεθούν προς έγκριση στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας πριν την έναρξη της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Αναπληρωτή Τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Γιάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βαλεργάκη Νίκο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, καθώς και άλλους εξειδικευμένους τεχνοκράτες.

Ο βασικός στόχος που ετέθη από την ομάδα εργασίας είναι η γρήγορη και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης για όλους.

Η ομάδα εργασίας:
• ανέλυσε την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στο χώρο της Δικαιοσύνης διαπιστώνοντας ότι «πληγωμένη Δικαιοσύνη σημαίνει κλονισμένη Δημοκρατία».

• προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «γρήγορης, ποιοτικής και αποτελεσματικής Δικαιοσύνης για όλους».

• συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δικαιοσύνη υπό το πρίσμα μιας νέας θεσμικής πολιτικής που θα στηρίζεται στους παρακάτω άξονες.

-Αναθεώρηση του Συντάγματος και δημιουργία Συνταγματικού Δικαστηρίου.
-Θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.
-Θεσμικές αλλαγές, που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα και την εύρυθμη λειτουργία τη Δικαιοσύνης.

• επεσήμανε ότι η γρήγορη, ποιοτική και αποτελεσματική απονομή δικαιοσύνης για όλους, συνδέεται:

• Με την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
• Με την προστασία της Κοινωνικής Συνοχής.
• Με την εδραίωση της Ασφάλειας Δικαίου.
• Με την ανάκαμψη της Εθνικής Οικονομίας, διότι οι γρήγορες, ποιοτικές και αποτελεσματικές δικαστικές αποφάσεις, απελευθερώνουν τις υγιείς δυνάμεις της αγοράς.
• Με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους Θεσμούς.
• Με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.
• Με την ανάδειξη της Πολιτείας σε πραγματικό εγγυητή του Κράτους Δικαίου.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Ανοικτή Διαβούλευση με τη Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Η ποιότητα της δημοκρατίας μας, η αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η προστασία του κράτους δικαίου εξαρτώνται απόλυτα από τη γρήγορη και την ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης για όλους. Η προώθηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, η απλούστευση των διαδικασιών και η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό των λειτουργών της Δικαιοσύνης, μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, ώστε η Δικαιοσύνη να αποτελέσει όχημα για την απελευθέρωση υγειών δυνάμεων της κοινωνίας και της αγοράς, από τα δεσμά της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, της καθυστέρησης που καθίσταται αρνησιδικία και οδηγός για την έξοδο από τη μεγάλη οικονομική κρίση.»

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης και βουλευτής Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Τζαβάρας επισήμανε:

«Η Πολιτεία πάνω και πριν από όλα οφείλει να είναι δίκαιη. Να διαλύει με την αποτελεσματική λειτουργία των δικαστικών θεσμών κάθε υποψία ατιμωρησίας και κακοδικίας. Η ταχεία, δίκαιη και αποτελεσματική παροχή δικαστικής προστασίας προς τους πολίτες συνδέεται με την ποιότητα της Δημοκρατίας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την εδραίωση της ασφάλειας δικαίου και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.