Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Άμυνας για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
1 Νοεμβρίου 2011

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Άμυνα συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, o Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, πλαισιωμένοι από τους κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Αν. Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, βουλευτή Έβρου, κ. Στέφανο Γκίκα, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, πρ. Εκπρόσωπο Τύπου Εθνικής Άμυνας, κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, και τους επιστημονικούς συνεργάτες, επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Εθνική Άμυνα με τίτλο «Ισχυρή Άμυνα: Εθνική Αυτοπεποίθηση».

Η ομάδα εργασίας:

- Έθεσε ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία μιας Ισχυρής Άμυνας ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Αυτοπεποίθηση μέσα στο σημερινό ασταθές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον.
- Προσδιόρισε τις βασικές αρχές της νέας πολιτικής για την Άμυνα.
- Συζήτησε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατική εξέλιξη και σταδιοδρομία των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών.
- Επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Ημιεπαγγελματικού Στρατού και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.
- Ανέπτυξε το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

- Ανέλυσε νέες πολιτικές ώστε να καταστεί η αμυντική μας βιομηχανία μοχλός ανάπτυξης που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
- Αποτύπωσε μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη εκπαίδευση και διαρκή κατάρτιση των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Προσδιόρισε πολιτικές που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
- Κατέγραψε προτάσεις για τη διεύρυνση της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική για την Εθνική Άμυνα

Η Γραμματεία Προγράμματος σε συνεργασία με τον αρμόδιο Τομέα συνεχίζουν τη συμπλήρωση του φακέλου τεκμηρίωσης με μελέτες ή προτάσεις που διαμορφώνονται από τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ, τις Ενώσεις Αποστράτων καθώς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες ή Ινστιτούτα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Ανοικτή Διαβούλευση με την Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Στο σημερινό ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον, η αποτρεπτική δύναμη της χώρας δημιουργεί σημαντικά διαπραγματευτικά αποθέματα για την προστασία της Εθνικής Ασφάλειας και την αναβάθμιση του διεθνούς μας ρόλου. Δυστυχώς η κυβέρνηση με τη πολιτική της μειώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και απαξιώνει τα στελέχη της. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της δεσμεύεται να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και να επιδιώξει τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Στρατού, που εκτός από δύναμη αποτροπής και εγγύηση Εθνικής Ασφάλειας θα διακρίνεται και για το σημαντικό κοινωνικό του έργο.»

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης και αύριο ως κυβέρνηση, έγκαιρα κατάρτισε το κυβερνητικό της πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων που βάναυσα έχουν πληγεί από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της επιχειρησιακές ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρηση του ηθικού των στελεχών τους.
Πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική, καινοτόμα, κοστολογημένη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.