Κοινή συνεδρίαση της Γραμ. Προγράμματος και του Τομέα Άμυνας για το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ

ΙΣΧΥΡΗ ΑΜΥΝΑ: ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
1 Νοεμβρίου 2011

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Άμυνα συνεχίστηκε η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, o Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, πλαισιωμένοι από τους κ. Μιχάλη Γιαννάκη, Αν. Γραμματέα Προγράμματος, βουλευτή Βοιωτίας, κ. Αλέξανδρο Δερμετζόπουλο, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, βουλευτή Έβρου, κ. Στέφανο Γκίκα, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης ‘Αμυνας, πρ. Εκπρόσωπο Τύπου Εθνικής Άμυνας, κ. Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, και τους επιστημονικούς συνεργάτες, επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Εθνική Άμυνα με τίτλο «Ισχυρή Άμυνα: Εθνική Αυτοπεποίθηση».

Η ομάδα εργασίας:

- Έθεσε ως κεντρικό στόχο τη δημιουργία μιας Ισχυρής Άμυνας ώστε να ενισχυθεί η Εθνική Αυτοπεποίθηση μέσα στο σημερινό ασταθές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον.
- Προσδιόρισε τις βασικές αρχές της νέας πολιτικής για την Άμυνα.
- Συζήτησε τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί η αξιοκρατική εξέλιξη και σταδιοδρομία των Αξιωματικών και των Υπαξιωματικών.
- Επισήμανε την ανάγκη αναβάθμισης του Ημιεπαγγελματικού Στρατού και την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.
- Ανέπτυξε το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων μέσα στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

- Ανέλυσε νέες πολιτικές ώστε να καταστεί η αμυντική μας βιομηχανία μοχλός ανάπτυξης που θα συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
- Αποτύπωσε μεταρρυθμίσεις για μια σύγχρονη εκπαίδευση και διαρκή κατάρτιση των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Προσδιόρισε πολιτικές που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
- Κατέγραψε προτάσεις για τη διεύρυνση της Κοινωνικής Προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων.
- Ανέπτυξε μια ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική για την Εθνική Άμυνα

Η Γραμματεία Προγράμματος σε συνεργασία με τον αρμόδιο Τομέα συνεχίζουν τη συμπλήρωση του φακέλου τεκμηρίωσης με μελέτες ή προτάσεις που διαμορφώνονται από τη νεολαία της ΟΝΝΕΔ, τις Ενώσεις Αποστράτων καθώς και εξειδικευμένους τεχνοκράτες ή Ινστιτούτα της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Η Γραμματεία Προγράμματος συνεχίζει τις συσκέψεις με το σύνολο των Τομέων και των Γραμματειών του Κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία στη συνέχεια θα τεθεί σε Ανοικτή Διαβούλευση με την Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, δήλωσε:

«Στο σημερινό ασταθές και ρευστό διεθνές περιβάλλον, η αποτρεπτική δύναμη της χώρας δημιουργεί σημαντικά διαπραγματευτικά αποθέματα για την προστασία της Εθνικής Ασφάλειας και την αναβάθμιση του διεθνούς μας ρόλου. Δυστυχώς η κυβέρνηση με τη πολιτική της μειώνει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και απαξιώνει τα στελέχη της. Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμα της δεσμεύεται να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και να επιδιώξει τη δημιουργία ενός Σύγχρονου Στρατού, που εκτός από δύναμη αποτροπής και εγγύηση Εθνικής Ασφάλειας θα διακρίνεται και για το σημαντικό κοινωνικό του έργο.»

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Άμυνας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία ως υπεύθυνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης και αύριο ως κυβέρνηση, έγκαιρα κατάρτισε το κυβερνητικό της πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων που βάναυσα έχουν πληγεί από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
Προτεραιότητα μας η ενίσχυση της επιχειρησιακές ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και η διατήρηση του ηθικού των στελεχών τους.
Πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική, καινοτόμα, κοστολογημένη που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής μας.»

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».