Κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ελλάδα Διεθνής Πρωταγωνιστής

Η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Ευθύνης για την Εξωτερική Πολιτική.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γραμματέας και ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας:

• επεσήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις που επέδειξε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής, μη συνειδητοποιώντας τη διαφορά μεταξύ διεθνούς πολιτικής και δημοσίων σχέσεων,
• έθεσαν ως κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας την «Ελλάδα της Νέας Αυτοπεποίθησης» μέσα από τη χάραξη των Γαλάζιων Γραμμών που θα καθορίζουν το πλαίσιο της Εξωτερικής Πολιτικής,
• προσδιόρισαν το ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών που θα προάγει μια νέα αντίληψη και σύγχρονες δομές στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και του έθνους δίνοντας έμφαση:
-στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές,
-στην επένδυση στο Νέο Διπλωμάτη και τα Νέα Μέσα,
• αποσαφήνισαν τις Κόκκινες και Γαλάζιες Γραμμές της Διπλωματίας σε ό,τι αφορά:
-στην Πολιτική Διπλωματία και τις Εθνικές Προτεραιότητες,
-στην Αναβάθμιση των Ευρωπαϊκών Σχέσεων,
-στη Διπλωματία της Εξωστρέφειας (Οικονομική και Ενεργειακή Διπλωματία),
-στην Ομογενειακή Πολιτική και την Εκκλησιαστική Διπλωματία.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον ενισχυμένο ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών. Με την πολιτική μας αναβαθμίζουμε τη σημασία της Διπλωματικής Υπηρεσίας και διασφαλίζουμε όλα τα σύγχρονα μέσα, ώστε το ΥΠΕΞ να είναι ο εθνικός συντονιστής της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς δράσης. Η πολιτική, οικονομική, ενεργειακή, πολιτιστική, εκκλησιαστική, αναπτυξιακή και κάθε άλλης μορφής διπλωματία ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας, της κοινωνίας και εντέλει της πατρίδας μας. Αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και μας επαναφέρει πρωταγωνιστικά στο ευρωπαϊκό και το διεθνές πεδίο. Το Πρόγραμμά μας αναδεικνύει τη Νέα Δημοκρατία ως τη γνήσια ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της Ελλάδας, που πολεμώντας τον εθνικό απομονωτισμό, προασπίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας θέματα και προωθεί τη διεθνοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και του διαχρονικού ελληνικού πνεύματος».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.