Κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Ελλάδα Διεθνής Πρωταγωνιστής

Η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας συνεχίστηκε με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Ευθύνης για την Εξωτερική Πολιτική.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γραμματέας και ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας:

• επεσήμαναν τις σοβαρές ελλείψεις που επέδειξε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην άσκηση Εξωτερικής Πολιτικής, μη συνειδητοποιώντας τη διαφορά μεταξύ διεθνούς πολιτικής και δημοσίων σχέσεων,
• έθεσαν ως κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας την «Ελλάδα της Νέας Αυτοπεποίθησης» μέσα από τη χάραξη των Γαλάζιων Γραμμών που θα καθορίζουν το πλαίσιο της Εξωτερικής Πολιτικής,
• προσδιόρισαν το ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών που θα προάγει μια νέα αντίληψη και σύγχρονες δομές στην υπηρεσία του ελληνικού λαού και του έθνους δίνοντας έμφαση:
-στις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές,
-στην επένδυση στο Νέο Διπλωμάτη και τα Νέα Μέσα,
• αποσαφήνισαν τις Κόκκινες και Γαλάζιες Γραμμές της Διπλωματίας σε ό,τι αφορά:
-στην Πολιτική Διπλωματία και τις Εθνικές Προτεραιότητες,
-στην Αναβάθμιση των Ευρωπαϊκών Σχέσεων,
-στη Διπλωματία της Εξωστρέφειας (Οικονομική και Ενεργειακή Διπλωματία),
-στην Ομογενειακή Πολιτική και την Εκκλησιαστική Διπλωματία.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ο Γραμματέας Προγράμματος, βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στον ενισχυμένο ρόλο του Υπουργείου Εξωτερικών. Με την πολιτική μας αναβαθμίζουμε τη σημασία της Διπλωματικής Υπηρεσίας και διασφαλίζουμε όλα τα σύγχρονα μέσα, ώστε το ΥΠΕΞ να είναι ο εθνικός συντονιστής της εξωστρέφειας σε όλους τους τομείς δράσης. Η πολιτική, οικονομική, ενεργειακή, πολιτιστική, εκκλησιαστική, αναπτυξιακή και κάθε άλλης μορφής διπλωματία ενισχύει την εξωστρέφεια της οικονομίας, της κοινωνίας και εντέλει της πατρίδας μας. Αξιοποιεί τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και μας επαναφέρει πρωταγωνιστικά στο ευρωπαϊκό και το διεθνές πεδίο. Το Πρόγραμμά μας αναδεικνύει τη Νέα Δημοκρατία ως τη γνήσια ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της Ελλάδας, που πολεμώντας τον εθνικό απομονωτισμό, προασπίζει αποτελεσματικά τα εθνικά μας θέματα και προωθεί τη διεθνοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και του διαχρονικού ελληνικού πνεύματος».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
9 Ιουλίου 2020 - 6:56μμ

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ. ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τη δημιουργία Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης, ανταποκρινόμενος στο διαχρονικό αίτημα της περιοχής, που πρόσφατα είχαν την ευκαιρία να το ξανακαταθέσουν οι Μητροπολίτες της Τοπικής Εκκλησίας που τον επισκέφθηκαν.
7 Ιουλίου 2020 - 11:02πμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΤΑΔ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του Νόμου Ροδόπης ασκεί ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.
6 Ιουλίου 2020 - 10:59πμ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ SHELMAN

Καθοριστικής σημασίας συνάντηση είχε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη για την επανεκκίνηση της βιομηχανίας Shelman στην Κομοτηνή.
29 Ιουνίου 2020 - 10:15πμ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Με τον Γενικό Διευθυντή της Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Στρατηγό Συριτούδη είχε συνάντηση εργασίας ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Δρ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
28 Ιουνίου 2020 - 9:49μμ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΔΡ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤ. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΝΔ, ΕΠΙΚ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

Ευριπίδης Στυλιανίδης: Να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία Ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και εξηγεί πότε η προσφυγή στη Χάγη μπορεί να είναι χρήσιμη για την Ελλάδα Νίκος Οικονόμου

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Υπέρ της συγρότησης Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη τάσσεται με συνέντευξή του στο iEidiseis ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ και Επικ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζοντας μάλιστα τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός θα είναι θετικός στη συγκεκριμένη ανάγκη.Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι το «κόμμα Σαδίκ» «όχι απλά συνεργάζεται, αλλά καθοδηγείται σε μεγάλο βαθμό από την τουρκική διπλωματία».