Κοινή Συνεδρίαση Γραμματείας Προγράμματος με τον Τομέα Ναυτιλίας και Νησ. Πολιτικής για το Πρόγραμμα της ΝΔ

Τρίτη 23 Αυγούστου

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης για την Εμπορική Ναυτιλία και την Νησιωτική Πολιτική, συνεχίστηκε μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία Εσωτερικής Διαβούλευσης για την ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αν. Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Σπύρο Ευσταθόπουλο, Αν. Τομεάρχη Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών, και τους ειδικούς συνεργάτες κ.κ. Γιάννη Τσάρα, Νίκο Αναστασόπουλο, Μάνο Κόνσολα και Πέτρο Αρβανίτη επεξεργάστηκαν το πλαίσιο προγράμματος για την Εμπορική Ναυτιλία και τη Νησιωτική Πολιτική με τίτλο «Ναυτιλία: η Παγκόσμια Δύναμή μας – Νησιωτικότητα: μια Οριζόντια Εθνική Πολιτική».

Η ομάδα εργασίας:
• Ανέλυσε την εικόνα που παρουσιάζει η ελληνική ναυτιλία σήμερα, επισημαίνοντας τις συνέπειες της κατάργησης του αρμόδιου Υπουργείου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
• Προσδιόρισε τους κεντρικούς στόχους που θέτει η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας:
o Ανασύσταση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με πληρότητα αρμοδιοτήτων.
o Εγγύηση της σταθερότητας και της διαχρονικότητας του Συνταγματικού και Νομικού πλαισίου που διέπει την Ναυτιλία.
o Επένδυση στη Ναυτική Εκπαίδευση.
o Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Εθνικού Νηολογίου.
o Στήριξη του ρόλου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).
• Επισήμανε την ανάγκη να καταστεί ο Πειραιάς Διεθνές Ναυτιλιακό, Εμπορευματικό και Διαμετακομιστικό Κέντρο.
• Διαμόρφωσε πολιτικές στήριξης της Ακτοπλοΐας.
• Προσδιόρισε πολιτικές ανάπτυξης της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού.
• Ανέπτυξε ολοκληρωμένες πολιτικές για τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας και τα 35 Λιμενικά Ταμεία.
• Σχεδίασε την προοπτική της ναυπηγοεπισκευαστικής πολιτικής.
• Διαμόρφωσε μια Οριζόντια Εθνική Πολιτική για τη Νησιωτικότητα.

Η Γραμματεία Προγράμματος, μαζί με τον αρμόδιο Τομέα κατέθεσε στον Πρόεδρο του Κόμματος, το βασικό κείμενο Προγράμματος για τη Ναυτιλία και τη Νησιωτικότητα υποστηριζόμενο από τέσσερις επιστημονικές – κλαδικές μελέτες, προκειμένου να ξεκινήσει επ’ αυτού η Δημόσια Διαβούλευση.

Σε σχετική δήλωση του ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε: «Το κυβερνητικό Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, αναγνωρίζει τη Ναυτιλία ως την Παγκόσμια Δύναμή μας. Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα της Θάλασσας και επενδύουμε σ΄ αυτήν. Πιστεύουμε ότι μέσα από μια έξυπνη πολιτική λιμένων, που θα αξιοποιεί τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα διευκολύνει την Ακτοπλοΐα και θα στηρίζει την ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού, η Ελλάδα θα μπορέσει να αξιοποιήσει το συγκριτικό της πλεονέκτημα. Παράλληλα, για μας είναι χρέος η εφαρμογή μιας Οριζόντιας Εθνικής Πολιτικής για τη Νησιωτικότητα, που θα άρει τους αποκλεισμούς και θα δυναμώνει τη νησιωτική Ελλάδα.

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης επισήμανε: «Η έμφαση στην Εμπορική Ναυτιλία, έναν από τους πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας, είναι άμεσα συνυφασμένη με την επιτυχία της προσπάθειας εξόδου της Ελλάδας από την πρωτόγνωρη κρίση την οποία βιώνει. Είναι απαράδεκτο, αν όχι καταστροφικό, να μην υπάρχει σαφής πολιτική βούληση και στοχευμένες ενέργειες σε έναν τόσο ζωτικής σημασίας τομέα. Να βιώνουμε –εδώ και σχεδόν δύο χρόνια- το απόλυτο “τίποτα” και αντί να θεμελιώνουμε το μέλλον, να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Εάν άμεσα δε δείξουμε τη δέουσα προσοχή, τότε οι ίδιοι ναρκοθετούμε το μέλλον μας. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για πειραματισμούς και λάθη, κάτι που οφείλει να αντιληφθεί επιτέλους η Κυβέρνηση».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.