Κοινή Συνεδρίαση Γραμματείας Προγράμματος με τον Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης για το Πρόγραμμα της ΝΔ

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Με την κοινή συνεδρίαση της Γραμματείας Προγράμματος και του Τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, η διαδικασία της εσωτερικής διαβούλευσης για το πρόγραμμα του κόμματος.

Το προηγούμενο διάστημα τόσο οι Τομείς όσο και οι 350 εξειδικευμένοι τεχνοκράτες που συνεργάσθηκαν με τη Γραμματεία Προγράμματος προετοίμασαν τα βασικά κείμενα του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας για τη διαβούλευση που ξεκινά.

Ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αρμόδιος Τομεάρχης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης πλαισιωμένοι από τους κ.κ. Δημήτρη Σταμάτη, Αναπληρωτή Γραμματέα Προγράμματος και βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μενέλαο Δασκαλάκη, Γραμματέα Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού, Πάτροκλο Γεωργιάδη, Αναπληρωτή Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Γραμματέα Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, Παντελή Σκλιά, Διευθυντή Γραμματείας Προγράμματος, Βαγγέλη Πάνου, ειδικό επιστήμονα, κα Γιάννα Παπαδάκη, επιστημονική συνεργάτη και από άλλους τεχνοκράτες, επεξεργάσθηκαν το πλαίσιο προγράμματος για τη Νέα Πολιτεία.

Η ομάδα εργασίας:

• ανέλυσε την κατάσταση, που επικρατεί σήμερα στη δημόσια διοίκηση η οποία καθιστά τους «πολίτες ομήρους ενός κράτους περιορισμένων προσδοκιών».
• προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας την οικοδόμηση «μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ πολίτη και Πολιτείας».
• συζήτησε για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη Δημόσια Διοίκηση.
• επισήμανε τις βελτιωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο θεσμό των Ανεξαρτήτων Αρχών.
• διαμόρφωσε νέες προτάσεις για τη Δημόσια Διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
• Κατέγραψε «έξυπνες» πολιτικές που θέτουν τη Διοίκηση στην υπηρεσία του πολίτη.
Το μεγάλο κεφάλαιο, που αφορά την αποτυχία του Καλλικράτη και την πολιτική της Νέας Αυτοδιοίκησης, θα αποτελέσει αντικείμενο ειδικής σύσκεψης , παρουσία και της αρμόδιας Γραμματείας.

Το επόμενο διάστημα η Γραμματεία Προγράμματος θα πραγματοποιήσει ανάλογες συσκέψεις με το σύνολο των τομέων και των Γραμματειών του κόμματος, ώστε να διαμορφωθεί πλήρως η πρόταση του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, πριν ξεκινήσει ο τελικός κύκλος Ανοικτής Διαβούλευσης με τη Κοινωνία.

Σε σχετική δήλωσή του ο Γραμματέας Προγράμματος και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τόνισε:

«Το κυβερνητικό πρόγραμμα είναι το εργαλείο μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να εγγυηθούμε την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία ανοίγει την πολιτική ατζέντα καταθέτοντας συγκεκριμένες, σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις σε όλους τους τομείς. Κύριο χαρακτηριστικό του προγραμματικού λόγου, που συνδιαμορφώνουμε μαζί με τους πολίτες είναι η οικονομική και κοινωνική ανταποδοτικότητα των πολιτικών, που εισηγούμαστε. Ξεκινούμε από τη Νέα Πολιτεία. Θα συνεχίσουμε να ξεδιπλώνουμε καινοτόμες πολιτικές σε όλα τα πεδία».

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Ζώης επισήμανε:

«Η Νέα Πολιτεία είναι η αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση κάθε πολιτικής που προωθεί λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα και οδηγεί την χώρα στη νέα μεταπολίτευση.
Σε συναρμογή με τη θεμελιώδη επιλογή για «Επανεκκίνηση της Οικονομίας – Ανάκαμψη – Νέο Μοντέλο Ανάπτυξης», όπως παρουσιάστηκε στο «Ζάππειο II» και με τις προσφάτως παρουσιασθείσες προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα, προετοιμάζουμε μία πρόταση δομημένη στο τρίπτυχο «Εξυγίανση – Ανασυγκρότηση – Νέο Σύστημα Διακυβέρνησης». Στοχεύουμε σε συνολική μεταρρυθμιστική δυναμική, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της Ποιότητας Διακυβέρνησης.
Με συστηματικές παρεμβάσεις στην οργάνωση των δομών σε όλα τα διοικητικά επίπεδα (κεντρικό, περιφερειακό, τοπικό), στο ρυθμιστικό πλαίσιο, στο σύστημα δημοσιονομικής διαχείρισης και στο Ανθρώπινο Δυναμικό της Διοίκησης.
Ο Τομέας, σε συνεργασία με την Γραμματεία Προγράμματος, θα υπηρετήσει ένα δημόσιο διάλογο για όλα αυτά, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 2:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 11:52πμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 6:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 1:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 12:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 12:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.