Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Εθνικού Αρμενικού Συμβουλίου στην Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Καβάλα ήταν το Σάββατο ο Επ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του Εθνικού Αρμενικού Συμβουλίου στην Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Καβάλα ήταν το Σάββατο ο Επ. Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργός και τ. Βουλευτής Ροδόπης Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων απο την Ανεξαρτησία της Αρμενίας και των 103 χρόνων απο την Αρμενική Γενοκτονία.
Τον Θρακιώτη πολιτικό προλόγισαν η Πρόξενος της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Αννα Αβακιάν, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος, η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα και η πρόεδρος της Αρμενικής Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μαρία Καλατζιάν.
Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων χαιρέτισε ο Βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μορφίδης. Μουσικά θέματα παρουσίασε η ορχήστρα του Δημου Καβάλας.
Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Αρμενικής και της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι πρώην Υπουργοί και Βουλευτές κκ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Καλατζής, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Κ. Αντωνιάδης, εκπρόσωποι του Ελληνικού Στρατού, οι πρόεδροι των Αρμενικών Κοινοτήτων της Β. Ελλάδας και πλήθος κόσμου Αρμενίων και Ελλήνων.
Η ομιλία του Ε. Στυλιανίδης είχε ως θέμα: «Από την Αρμενική Γενοκτονία στον νεοοθωμανικό αναθεωρητισμό». Ο ομιλητής διαφώτισε για τις πτυχές της ιστορίας, ανέλυσε παλιές και σύγχρονες πολιτικές και συγκίνησε το κοινό τονίζοντας:<< Οι εθνομηδενιστές του σήμερα έχουν την ψευδαίσθησή ότι όταν ξεχνάς ή διαστρευλώνεις την ιστορία διορθώνεις τον Κόσμο. Η ιστορία ούτε ξεχνιέται, ούτε αλλοιώνεται....Το στέρεο θεμέλιο πάνω στο οποίο οφείλουμε να χτίσουμε τον Κόσμο που έρχεται για να είναι καλύτερος, είναι το Δίκαιο και το υλικό που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι η ιστορική Αλήθεια....
Κάποτε απάντησα σε ένα Τούρκο δημοσιογράφο που με ρώτησε για τη Γενοκτονία: Ηγέτης στα αλήθεια είναι αυτός που δεν φοβάται να κοιτάξει κατάματα την ιστορία και να αναμετρηθεί μαζί της, να την ξεπεράσει με τη συμπεριφορά του.Όταν ο Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ ήλθε στην Κρήτη, γονάτισε μπροστά στο Μνημείο των πεσόντων της Μάχης της Κρήτης και ζήτησε συγνώμη από τις Έλληνίδες και τους Έλληνες για τα στυγερά Εγκλήματα των ΝΑΖΙ. Το ίδιο έκανε και ο Καγκελάριος Βιλλυ Μπραντ για το τραγικό Ολοκαύτωμα των Εβραίων.Έτσι ξεπέρασαν την ιστορία, ελαφρύνοντας κάπως τη σύγχρονη Γερμανία από το άγος και το στίγμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει φίλες και φίλοι και ο Τ.Ερντογάν. Να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες των Αρμενίων και των Ελλήνων>>.

ΣυνημμένοΜέγεθος
armenioi.docx543.67 KB
Πρόσφατα Νέα
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod
27 Οκτώβριος 2020 - 3:36μμ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΙΛΗΣΕ Ο Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ 

Με τη συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας της Κύπρου και καθηγητών από διάφορα μέρη του κόσμου και υπό το συντονισμό του Καθηγητή της Νομικής Αθηνών Θ. Φορτσακη και του καθηγητή Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Ν. Κουλούρη, ξεκίνησε τη λειτουργία του με τηλεδιάσκεψη το νεοσύστατο Ινστιτούτο Ενεργειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.
18 Οκτώβριος 2020 - 12:52μμ

ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Λ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΗΚΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ 

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Καραμαλάκη στην Κομοτηνή, συνοδεία του Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη. 
15 Οκτώβριος 2020 - 7:11μμ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ -ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Επιγραμματικά, διεκδικητικά και στοιχειοθετημένα, στο πλαίσιο της διακομματικής για τη Θράκη, έθεσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σειρά από ζητήματα, μαζί τους δυο συναδέλφους του Βουλευτές Τάκη Χαρίτου και Ιλχαν Αχμέτ. Συγκεκριμένα ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση στη Ροδόπη και διεκδίκησε
14 Οκτώβριος 2020 - 2:47μμ

5 ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΔΟΠΗ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ

Τηλεδιάσκεψη με τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Αν. Μακεδονία και τη Θράκη και τον Περιφερειάρχη είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της επίσκεψης του τις επόμενες μέρες στη Σαμοθράκη.
14 Οκτώβριος 2020 - 1:43μμ

7 ΑΞΟΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

  Στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για τη Θράκη κλήθηκε για ενημέρωση ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, προκειμένου να ενημερώσει για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα της Περιφέρειας με στόχο να ξεκολλήσει από την 11η θέση σε απορροφητικότητα κονδυλίων και να απαντήσει στις ερωτήσεις των Βουλευτών για μέτρα και στόχους του μέλλοντος. 
14 Οκτώβριος 2020 - 1:37μμ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ Χ. ΛΑΛΟΥΣΗ: ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ-ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Σημαντική συνάντηση με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ.Χαράλαμπο Λαλούση είχε στο περιθώριο της ενημερωτικής Συνεδρίασης  της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Ελληνικής Βουλής στο ΓΕΕΘΑ, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας.